Igår spelades det också matcher i 6C och 7A!

 

TORSDAG 25/6

6C

Järnbrotts IF – BK S:T Jakob 0-6 (0-2)

Det var en nykomling i år mot en nykomling från förra året och det var även två skyttekungar som möttes. JIF:s Henrik Lundh vann 6C:s skytteliga förra året med 27 mål och BK S:T Jakobs Jakob Söderberg vann 7B:s förra året på 35 mål! Det var till slut inget snack om att de ljusblåa gästerna och anfallaren från Skara som gick segrande ur striden. S:T Jakob hade 2-0 i paus efter mål av Söderberg och Viktor Stener. En kvart in i andra hade sen Söderberg dödat matchen genom att göra både 3-0 och 4-0. Det blev till slut hela 6-0 efter att Hampus Rönnberg och Stener igen gjort mål. 

BK S:T Jakobs tränare Jonathan Cane sa så här efter matchen:

”Härlig start på säsongen får man säga! Inledningsvis var det ganska jämnt och Järnbrott tryckte på och krympte ytor. Efterhand växer vi in i matchen och tar över och vinner klart rättvist. Tycker alla spelare gör en toppmatch och kul att försvaret får hålla nollan och att vi gör 6 mål. ”

JIF:s Linus Laggar hade följande att säga om premiären:

”Fantastisk dag, en underbar kväll och seriepremiär! Kunde inte bli bättre på förhand. Matchen inleds jämnt och lagen turas om att vara bollförande till en inledning. S:t Jakob har några fina kombinationer men vi ligger tätt och hanterar dem kontrollerat. Efter 20 minuter tappar vi boll i en uppspelsfas och då går det fort och ledning till gästerna. Vi går till halvtidsvila med underläge 0-2 och även om Jakob börjat ta över spelet ligger vi kompakt i försvarsspelet och försöker oss på ett par kontringar emellanåt. I andra halvlek blir vi lite trötta och kommer lite längre ifrån varandra i lagdelarna. Då rinner det också iväg lite lite onödigt i siffrorna. Denna fantastiska dag slutar med 0-6 och sist i tabellen inför sommaren. Nu tar vi sommaruppehåll och så kan vi bara klättra i tabellen under hösten.”

Riktigt fin start för nykomlingen S:T Jakob och de lär bli att räkna med direkt. 

6C går nu på ledighet.

 

7A

Rambergets SK – Bergums IF 1-4 (1-0)

Bloggen tippade att Bergum skulle tillhöra topplaget i 7A och de inledde med en stabil seger igår mot Ramberget. Det var dock underläge i paus innan gästerna vände. BIF:s mål gjordes av Edis Dautovic (2), Anton Karolyi och Djamil Wantate.

Rambergets Martin Sörqvist sa så här om matchen:

”Vi börjar att ta ledning med 1-0 med ett snyggt långskott och försvarar oss riktigt bra i början av matchen och ligger kompakt. Bergum har mycket boll men vi känns stabilare i försvaret än vi varit tidigare. I andra halvlek orkar vi inte hålla upp det och då tar Bergum över rätt rejält och vinner till slut rättvist. Men målen rinner iväg lite i slutet tyvärr.”

BIF:s matchreferat hittas HÄR

Detta var den enda 7A-matchen på denna sidan uppehållet.

 

/Rasta