Vi tittar vidare på helgens matcher i sexan och sjuan!

 

FREDAG 26/6

6A

Bergsjö IF – Syrianska/Arameiska FG 3-0 (0-0)

I 6A har Bergsjö IF fått en fin start och i fredags tog de sin andra raka trepoängare. Syrianska/Arameiska hängde dock med bra och det var mållöst fram till mitten av den andra halvleken. BIF:s Victor Calming klev då fram och satte dit 1-0 och i slutet kom både 2-0 (Nesredin Salih) och 3-0 (Njaga Njie). 

BIF:s spelande tränare Valon Hetemi sa så här om segern:

”Det var en härlig seger och avslutning på vårsäsongen. Det var annars en match som till en början var jämn och där två lag kände på varandra. Det var också två bollskickliga lag men där vi var något vassare i anfallet. Det var vi som skapade chanser och kom närmare mål. Ju mer matchen pågick desto mer tog vi över och helt rättvist gör vi också 1-0 efter ca 60 minuter. Syrianska blev allt mer trötta och vi utnyttjar detta och gör både 2-0 och 3-0. Vi gör en bra match där vi håller oss till vår spelplan och försöker ha mycket boll och låta Syrianska jaga och när vi sedan jobbat ner de kan vi spela ut och gör tre riktig fina mål.”

Syrianska/Arameiskas tränare Lahod Malke hade följande att säga om förlusten: 

”Ja du, det var en på förhand tuff match där vi gjorde en otroligt bra match i 60-70 minuter. Första halvlek hade Bergsjö några halvchanser och väldigt jämt fördelat i bollinnehavet, vi spelade enligt plan och började få dem ur balans. I andra fortsatte vi i samma takt. Fem minuter innan Bergsjös mål har vi en helt fristående spelare som nickar strax över ribban anfallet därefter utnyttjar dem ett misstag som vi gör och gör mål på den chansen. Vi gasade på för kvittering och hade en del chanser att kvittera men bollen ville inte leta sig in i målet. När andra målet kom så sög i stort sett luften ur spelarna. Bra match överlag. Nu är det vila och fortsatt omstrukturering.”

BIF har inlett fint med två raka treor och 8-1 i målskillnad.

6A går nu på ledighet. 

 

6B

Västkurd BK – Surte IS FK 6-0 (3-0)

I fredags var det premiär för 6B och även den enda matchen i serien innan uppehållet. Ska man tro bloggens tips så var det ett blivande topplag mot ett blivande bottenlag och sett till den här matchen verkade det stämma. Topptippade Västkurd hade inga större problem att besegra Surte på Bravida Arena. Nyförvärvet Ihab Yasin och Roj Chwaich såg till att VBK ledde med 2-0 redan efter fem minuter! Precis innan paus kom även 3-0 när ett annat nyförvärv presenterade sig, nämligen Enis Maljici. Även den andra halvleken bjöd på tre VBK-mål. Korab Bakraqi satte 4-0, ännu ett nyförvärv (Kerat Solaiman) satte femman innan Yasin blev tvåmålskytt med sista målet. 

Västkurds Nozad Kurdali sa så här om segern:

”Äntligen var det dags för det man tränat för hela försäsongen! Vi börjar starkt och har 2-0 efter redan några minuter. Surte backar hem och låter oss spela boll där vi gör det riktigt bra och kan gå till halvtid med en 3-0 ledning. I halvlek pratar vi om att få upp laget yttligare samt höja tempot och spela mer rakt, vilket vi gör och skapar massvis med bra lägen. Vi gör även tre mål i denna halvlek. En bra genomförd match där vi även missar två stycken straffar. Kul att det äntligen är igång, nu tar vi ledighet och längtar tills omstarten igen!”

Surtes Rade Radovic hade följande att säga om förlusten:

”Kul att vara igång och spela ”riktiga” matcher igen. Vi visste på förhand att det inte kommer att vara någon lätt match för oss då Västkurd är ett duktigt lag. De äger matchen under hela 90 minuterna och vinner välförtjänt. Vi kämpar ändå och försöker hålla ner siffrorna som gott det går. Känns ändå skönt att den här matchen är överstökad. Jag har svårt att tänka mig att vi kommer att möta något svårare motstånd framöver. Vi gratulerar Västkurd för segern och domaren för en stabil insats.”

Detta var som sagt den enda matchen innan uppehållet i 6B och det blev ett väntat resultat. 

 

LÖRDAG 27/7

7B

Ösets BK – BK Björkåsen 2-0 (1-0)

I lördags var det även dags för den första (och enda matchen innan uppehållet) i 7B. Hemma på Gröna Vallen kunde Ösets BK bärga en trepoängare efter 2-0 mot gästande BK Björkåsen. I mitten av första satte Alexander Ekström Svensson 1-0 för ÖBK och precis i slutet av matchen kom 2-0 (Florin Ursu). 

ÖBK:s tränare Florian Zuta sa så här om matchen:

”Det var en jämn match som utspelade sig på Gröna Vallen där vi går som vinnare. Vi har tre spelare från egna leden som kommer in och visar varför de ska spela med oss, tar för sig och kör sitt spel. Kul! Nu är serien äntligen igång!”

Björkåsens tränare Curt Bryngelsson sa så här om förlusten:

”Det var väldigt varmt på Gröna Vallen idag men spelmässigt är jag ganska nöjd med gubbarnas prestation. Vi mötte ju ett fd division 6-lag. Vi saknade några viktiga spelare idag som märktes tydligt på vårat spel. Annars så får vi tacka våran målvakt för flertalet avgörande räddningar utan dom så kunde det slutat betydligt sämre.”

ÖBK:s matchreferat hittas HÄR och bloggen har även lånat bilden till inlägget därifrån. 

Detta var som sagt den enda matchen i 7B innan uppehållet. 

 

/Rasta