Så är gick det i helgens matcher!

Vi inleder med matcherna i division 4 och 5

 

FREDAG 26/6

4A

Kärra KIF- Kode IF 0-2 (0-0)

För gästerna Kode IF var det första matchen för säsongen medan hemmalaget Kärra KIF kom från en 0-4 förlust i premiären. Matchen var mållös fram till mitten av den andra halvleken innan Kodes kapten Rasmus Haraldsson klev fram och satte 1-0. I slutet kom även 2-0 (målskytt Patrik Åsén). 

Just målskytten Haraldsson sa så här om segern:

”Klassisk premiärmatch från vår sida. Vi blandar och ger utan att direkt komma upp i önskvärd nivå under längre perioder. Trots det så plockar vi med oss tre poäng och den hållna nollan bakåt genererar extra mersmak. Resultatmässigt bra utfall vilket sammanfattar kvällen och vad vi tar med oss in i höstsäsongen!”

Kärras Nedim Dzafic hade följande att säga om förlusten:

”Nä, vad ska man säga tråkigt med andra förlusten. Vi spelade bra första 45. Svårt att komma in i matchen när det är såpass varmt. Kode spelade sitt spel skapade sina chanser men inga såpass farliga. Tycker det var en 0-0 match men tyvärr så slarvade vi lite i andra halvleken på egen bekostnad som de gjorde 1-0 måste säga en fantastisk snyggt mål. Sedan slarvade vi återigen så får de straff, men har man en bra målvakt som läste av honom och räddade. Vi försökte bygga och skapa men det ville sig tyvärr inte för oss. Sedan gjorde Kode andra målet, och vi kämpade men kom aldrig att hotade dem. Får gratulera Kode för matchen och ledarna och fina publiken som kollade. Och önska dem all lycka. Tråkigt att det är enkelserie. All lycka och trevlig semester.”

Båda lagen går nu på ledighet fram till augusti. Fin start för Kode, särskilt med en nolla bakåt då de (trots en tredjeplats) släppte in flest mål förra året! Tuffare start för Kärra med två inledande förluster och 0-6 i målskillnad. 

Bilden till inlägget är från matchen och är lånad från Kodes Facebooksida och som vanligt när Kode spelar så är det Jessica Lundin tagit den. 

 

4B

Mölnlycke IF – Göteborgs FF 2-2 (0-2)

Topptippade Göteborgs FF fick en tuff start på säsongen då de föll mot KF Velebit i första matchen (1-3) men det såg tidigt ut som de skulle få med sig en trea i fredagens möte med Mölnlycke IFChristoffer Hallberg Sevholt satte 1-0 till GFF efter 18 minuter och strax efter kom även 2-0 (Teodor Nastevski Lindström). Det resultatet stod sig en bra bit in i den andra halvleken men med tjugo kvar blev GFF reducerade till tio man efter ett rött. Strax efter kom 1-2 reduceringen genom Andreas Doverhag. I matchens sista minut kunde sen Ashkan Keshavarzi nicka in slutresultatet 2-2

MIF:s enda tränare, Sudo Sulejmanovic, sa så här om matchen:

”Tuff match utan vattenpaus trots extrem värme och det kanske var lika bra då vi fick upp farten efter att en GFF spelare åkte på sitt andra gula i minut 74 vid underläge 0-2. När vi får in vårt första mål strax efter av Doverhag så skapas en otrolig energi och vilja vilket gör att vi flyttar fram våra positioner och börjar närma oss. I slutminuterna får vi ännu en hörna som Nilsson förvaltar väl och vi forcerar in målet genom Keshavarzi. På övertid skapar vi ett friläge och öppet mål som vi tyvärr bränner långt, långt över. Star moralisk upphämtning av oss, spännande höst väntar!”

GFF:s Aron Lund hade följande att säga om matchen:

”Bra första halvlek. Dominerar med bollinnehav och lyckas göra ett riktigt taffligt mål av Coffe Sevholt tidigt i matchen. Kort efter kommer 2-0 på ett fint anfall där Teo stångar in ett inlägg från mig. I början av andra har vi två finfina lägen att stänga matchen men vi missar. Efter det tar jag två snabba onödiga gula på kort tid och med en man färre så är det kört. Målen för Mölnlycke hänger i luften och de kommer sent genom två hörnor på exakt lika sätt. Vi gör ingen bra andra halvlek men tror vi hade kunnat hålla ihop det med fullt manskap, så det får jag ta på mig. Missar även viktig match mot Sandarna nu så är dubbel dåligt. Nya tag i höst!”

Detta var sista matchen innan uppehållet för 4B. Stabil start för Mölnlycke med fyra poäng på två matcher. Desto jobbigare för förväntade topplaget GFF, med bara en pinne på två matcher. 

 

LÖRDAG 27/6

4A

Jonsereds IF – Lerums IS 4-5 (0-3)

Lerum fick en fin start på säsongen med 4-0 mot Kärra KIF i premiären och i andra matchen mot Jonsered (som gjorde sin första match) såg det ut att bli ännu en fin seger. LIS hade nämligen 3-0 redan efter 18 minuter efter mål av Patric Andersson (2) och Jakob Kjellberg. Dessutom fick Jonsered en spelare utvisad redan efter 20 minuter. 3-0 stod sig till pausvilan och känslan var att det skulle bli en säker seger för Lerum. Början av den andra halvleken var lugn men sista halvtimmen exploderade det med inte mindre än sex mål! Det blev spännande när Omar Abdirahman Deriye satte 1-3 och minuten efter gjorde Mattias Lindberg 2-3. Andersson svarade dock med att fullborda sitt hattrick genom att dra dit en straff fram till 4-2 och lite senare blev han även fyramålsskytt med sitt 5-2 mål. JIF gav sig dock inte utan Tim Severin gjorde 3-5 i 71:a på en frispark och Lindberg fick in 4-5 med två minuter kvar! Det blev dock inga fler mål och Lerum kunde ta sin andra raka seger! 

JIF:s tränare Adej Hayek sa så här om den målrika matchen:

”Vi har väntat så länge på premiären och så blir allt pannkaka i början på matchen. Underläge 0-3 och en utvisning på det innan klockan slagit 20 minuter. Efter detta gör vi det mesta rätt och är sånär på att knipa med oss en pinne. Vi vinner andra halvlek med 4-2 med en man kort men kommer inte närmare än 4-5. Vi får bryta ihop och ta nya tag till hösten. Vi tackar Lerums IS för en bra match och önskar de all lycka till 2020. De har något bra på gång.”

LIS Richard Björnander hade följande att säga om matchen:

”OERHÖRT konstig match där vi leder med 0-3 och dom har en man utvisad efter 20 minuter och matchen borde varit avgjord! Men vi slår av på takten i andra och bjuder in dom i matchen både en och två gånger! Som tur är så lyckas vi hålla undan och vinner rättvist! Måste lyfta fram Putte som gör fyra baljor idag, det skojar man inte bort. Så gött att ta uppehåll med två segar i bagaget!”

JIF:s matchreferat hittas HÄR. Det finns även bilder från matchen som hittas HÄR, fotograf Roger Lindberg

Finfin start för Lerum som går på uppehåll med sex poäng av sex möjliga och 9-4 i målskillnad. 

4A går nu på sommarledighet. 

 

5A

United Africa FC – FC Bosona-Bosna IF 1-2

FC Bosona-Bosna IF följde upp sin fina premiärseger (5-1 mot Finlandia/Pallo AIF) med att även besegra United Africa FC på Gamlestadsvallen igår. UAFC kom själva från en premiärseger mot Lunden Överås BK (3-2). Det var även UAFC som började bäst i denna matchen då de tog ledningen tidigt genom Gabriel Idehen. Samme Idehen fick dock lämna planen efter dryga halvtimmen efter två gula kort. Bosona-Bosna kunde sen vända matchen genom mål av Eldar Razanica och Boris Knezevic

Bosona-Bosnas Mensur Lagumdzija sa så här om matchen:

”En väldigt varm lördag på Gamlestadsvallen. Vi börjar svagt och saknar ett par spelare från förra matchen pga skador och en utvisning. Africa gör mål på en kontring och vi blir lite ställda, men vi lovar oss själva att kriga och vi gör 2 snabba mål via Eldar R och Boris K, samtidigt får en av Africas duktiga anfallare rött kort efter 2 farliga tacklingar. Efter det parkerar vi bussen istället för att försöka punktera matchen och resten av matchen försvarar vi. Jag minns inte sist en vinst kändes så bra och vi alla svettades som bara den. Jag är väldigt stolt över mina grabbar idag och vi tackar duktiga Africa united för en grym match.” 

Fin start för Bosona-Bosna som nu går på ledighet med maximala sex poäng på två matcher. 

5A:s korta vårsäsong avslutas imorgon med matchen Älvängens IK – Finlandia/Pallo AIF.

 

/Rasta