Igår spelades den sista seriematchen innan uppehållet och det var i 5A det hände! 

 

MÅNDAG 29/6

5A

Älvängens IK – Finlandia/Pallo AIF 2-1 (0-0)

På konstgräset på Älvevi var det upplagt för en tuff fight. Båda lagen tippades i seriens toppskikt av bloggen och hemmalaget ÄIK stod på maximala sex poäng inför matchen medan Finpa hade en vinst och en förlust. Efter en mållös första halvlek hände det desto mer efter paus. Precis i inledningen får Finlandia straff och hemmalagets Philip Engström blir utvisad. André Kapella har inga problem att trycka dit den straffen och ge gästerna ledningen. Målskytten får dock lämna strax efter då han fick direkt rött efter en hård satsning på mittplan. Det var chanser åt båda hållen med flera bollar i virket och även mycket kamp som resulterade i totalt nio gula förutom de två röda. Matchuret tickar på men med tjugo kvar får även Älvängen en straff och den sätter Marius Evensen säkert. Bland det sista som sen händer i matchen är att ÄIK får en omställning där Alexander Stéen frispelar Evensen men Finpas målvakt Oscar Johansson räddar. Hemmalagets kapten Niklas Ahlbom hugger dock på returen och kan skicka in segermålet i 92:a

ÄIK:s assisterande tränare Denis Musov sa så här om segern:

”En otroligt skön seger! En match som var väldigt jämn och till stor del präglades av mycket kamp. Vi vänder i slutet av matchen och tar med oss 9 poäng in i höstsäsongen.”

Finlandias kapten Richard Olsson hade följande att säga om förlusten:

”En jämn och bra match från båda lagen idag. Efter första 45 står det 0-0, tidigt i andra tar vi ledningen på straff. Strax därpå åker vi på ett rött kort och får lägga mer fokus på att försöka stänga igen och kontra. Vi håller ut till dryga 75 tills dom får en straff och sätter 1-1, sedan lyckas dom sätta 2:an med sista sparken för matchen efter en omställning. Otroligt tung förlust där vi tyvärr inte förvaltar dom chanserna vi skapar och inte kan hålla ut hela matchen.”

Finlandias matchrapport hittas HÄR

Alekurieren skriver om matchen HÄR

5A och hela lokalfotbollen tar nu uppehåll från seriematcher efter den kortaste vårsäsongen någonsin. Älvängen har gjort det riktigt bra och går in i hösten med maximala nio poäng och kommer bli det laget som de andra får jaga resten av säsongen. Finpa har tre poäng på sina två matcher. Bilden till inlägget är lånad från ÄIK:s hemsida. 

Bloggen kommer fortsätta rapportera lite träningsmatcher och även slänga ut ett nytt inlägg med övergångar innan det blir total ledighet ett tag!

 

/Rasta