Igår drog äntligen höstsäsongen igång med de två första seriematcherna efter uppehållet detta underliga 2020.

 

MÅNDAG 3/8

4A

Partille IF FK – Gårda BK 2-1 (1-0)

Det var säsongspremiär för både gästande Gårda BK och hemmalaget Partille IF FK när det vankades 4A-boll på Lexby igår. Inget av lagen spelade i fyran förra säsongen då de höll till åt olika håll i seriesystemet. GBK var uppe i trean och vände medan Partille tog sig tillbaka efter ett par säsonger i femman. Det var hemmalaget Partille som skulle ta ledningen denna måndagskväll strax innan paus när Kenan Taci satte 1-0 framspelad av Marcus Månsson. En bit in i andra var det dock kvitterat då gästernas Philip Jonsson hittade rätt. I mitten av andra kom sen segermålet får det rödklädda hemmalaget när Månsson höll sig framme och skickade in segermålet 2-1, denna gången framspelad av 1-0 skytten Taci.

Partilles målvakt Dennis Nithander sa så här om premiärsegern:

”En riktigt skön seger efter en tuff match. Vi hade en game-plan som vi följde i princip fläckfritt. Gårda var det lite bättre laget i början men utan att skapa någon farlighet. Efter ca 20 minuter tycker ja att vi tog över matchen, och gick in i paus med en 1-0 ledning efter ett fint anfall där Marcus Månsson spelade fram Kenan Taci. Vi började andra halvlek väldigt passivt men lyckades freda oss utan några större problem. Tillslut blev dock passiviteten alldeles för stor och Gårda kunde enkelt kvittera. Vi reste oss dock efter målet och började spela bättre. Oavgjort var väl i det läget rättvist men Marcus Månsson lyckades smita inemellan och utnyttja ett missförstånd mellan motståndarnas back och målvakt. Trots att båda lagen skapade en hel del bra målchanser stod sig 2-1 efter 93 min. En bra start på säsongen.”

Gårdas ena tränare, Josef La Carrubba, sa så här om förlusten:

”Vi startar väldigt bra och kontrollerar inledningen matchen genom vårt centrala mittfält. I mitten på första käkar sig Partille in i matchen och gör det hela till en jämn tillställning. Vid 1-1 är vi väldig starka och det verkade ett tag som att vi skulle ta hem tre poäng. Hade kunnat sluta lite hur som helst. All heder till Partille som vinner välförtjänt. Vi får analysera, ta nya tag, och komma igen.”

HÄR hittar ni rapporten från Partilles blogg. 

Det var som sagt båda lagens första match i årets 4A där Gårda BK får chans till revansch redan på fredag då de beger sig till Lerum och Aspevallen. Partille spelar också igen denna veckan då de tar emot Komarken hemma på lördag.

Bilden till inlägget är lånad från Gårdas Facebooksida.

 

4B

Eriksbergs IF – Balltorps FF 1-2 (1-0)

Det lirades också en höstpremiär i 4B igår där nykomlingen Balltorp gästade Rosenhill och gjorde sin första seriematch för säsongen. För hemmalaget Eriksberg börjande säsongen innan uppehållet med en stabil 4-0 seger mot Askim. Det var också hemmalaget som tog ledningen i den här matchen när Martin Sjöstrand nickade in 1-0 tio minuter innan paus. Nästan direkt efter paus kom dock ett svar från BFF då Max Olsen Fagerberg kvitterade. Mölndalslaget skulle sen få med sig alla tre poängen  när nyförvärvet Lasse Broman satte segermålet i mitten av andra!

EIF:s tränare Josip Baric sa så här om förlusten:

”Mycket surt. I första halvlek har vi full kontroll på matchen och tar ledningen. Andra halvlek öppnas med att dom får en omställning på oss och kvitterar. Vi försöker återta ledningen men dom får en ny omställning efter vår hörna och river ner vår back vilket skapar en lucka till ett ledningsmål. Vi trycker på de sista 30 minuter men är trubbiga och närmare en ett distansskott som tar i stolpen kommer vi inte. Vi får skylla oss själva idag.”

BFF:s tränare Bawan Mohideen hade följande att säga om segern:

”Fruktansvärt skönt med 3 poäng i premiären. Tycker vi vinner välförtjänt idag. I första halvlek låter vi Eriksberg hålla mycket i bollen och fokuserar mest på att ligga rätt i våra positioner och hålla igen tight bakåt. Även om vi gick till halvtidsvila med underläge så kändes det som att vi hade goda möjligheter att få med samtliga 3 poäng. I andra trycker vi fram pressen och stressar Eriksberg, vilket får utdelning efter redan knappa minuten. Vi fortsätter att trycka ner motståndarna och får rättvist utdelning till 2-1 med ca 20 kvar. Därefter visar vi verkligen bra lagmoral, 11 tappra killar på plan som kämpade och slet tills domaren blåste i pipan. 3 oerhört sköna poäng med till Balltorp. På fredag laddar vi om batterierna när Askims IK väntar.”

BFF har ny match redan på fredag alltså mot Askim medan Eriksberg möter Älvsborg på lördag. 

 

Härligt att seriematcherna äntligen är igång igen! 

 

/Rasta