Det spelades en seriematch igår i lokalfotbollen:

 

TISDAG 4/8

5B

Hovås Billdal IF – Tynnered FC 2-3 (0-3)

Igår klev både hemmalaget Hovås Billdal och gästande Tynnered FC in i seriespel 2020. För TFC var det dessutom klubbens första match någonsin i division 5-sammanhang. Det var också nykomlingarna som rivstartade matchen. Efter en halvtimmes spel hade laget redan 3-0! Nyförvärvet från Slottsskogen/Godhem, Amir Naser, satte 1-0 fint med ett distansskott som gick stolpe in. Ett annat nyförvärv, Mattias Tuncay (från Näsets SK), satte snyggt 2-0 på en omställning, fint framspelad av just Naser. 3-0 kom när Fatmir Muric blev bjuden på ett friläge av hemmalaget och inte gjorde några misstag utan rullade in bollen. Matchen var dock inte avgjord då hemmalaget höjde sig efter paus. Det dröjde dock till matchminut 71 innan Daniel Danestedt tofflade in bollen efter en hörna. På övertid kommer även 2-3 när Erik Wendt höll sig framme. Matchen bjöd dock inte på några fler mål och TFC tog en skön seger!

TFC:s kapten Haris Hadzic sa så här om segern:

”Våran första division 5 match, vi var taggade upp till 100% och det såg man tydligt på planen! Vi gör en FANTASTISK första halvlek där jag tror vi har nästan 90% boll, 3-0 i halvtid kunde ha stått mer. Vi rullar väldigt fint och kommer till många avslut. Inte så mycket mer att säga om första halvlek då vi är överlägsna och nästan felfria. Andra halvlek är igång och som vi förväntade oss så pressade Hovås väldigt högt, vi tappade matchen helt och hållet och blev tillbakapressade. Hovås kom in i matchen och vi hade lite svårt att komma tillbaks. De får in två mål, en genom en hörna? Andra målet kom från ett inlägg, oehört slarvigt försvarsspel från våran sida, sånna mål får man absolut inte släppa in! Men matchen slutar 3-2 och vi tar 3p vilket är det viktiga. Man kan säga att vi vinner var sin halvlek men tycker att vi gör en bättre första halvlek än vad de gör i andra. Vill ändå ge Hovås beröm med tanke på att de faktiskt aldrig slutade kämpa. Det var mycket känslor mot slutet och matchen kunde sluta hur som helst.”

Hovås kapten Robin Börjesson hade följande tankar efter premiären:

”I första halvlek kommer vi inte in alls i matchen, ligger långt ifrån spelare, vinner inga dueller eller andrabollar. Vi låter Tynnered spela precis så dom vill och sätter ingen press alls. Vet inte om det var nerver som spelade ett spratt men vi var helt enkelt inte närvarande. Det blev en ordentligt snack i omklädningsrummet efter första halvleken. Och vi rycker upp oss lite till andra halvleken. Där vi sätter högre press samt börjar vinna våra dueller mer och mer. Vi lyckas tillslut få en två bollar trots att vi åker på ett rött kort. Vi höjer oss lite i andra men spelmässigt är det fortfarne inget finlir. Och Tynnered vinner matchen med 2-3. Detta är bara släppa och gå vidare så laddar vi om batterierna till fredags match då vi möter Donsö.”

Hovås Billdal har chans till revansch redan på fredag då de tar emot Donsö IS hemma på Hovåsvallen. Tynnered ställs mot Kungsladugårds BK i sin nästa match som spelas den 16/8 på Ruddalen 2. 

 

/Rasta