Igår bjöds det på mer lokalfotboll!

 

TORSDAG 6/8

4A

Kode IF – SKIF Semberija 0-2 (0-2)

Igår klev favorittippade Semberija in i 4A-spel och det blev seger direkt i den luriga bortamatchen mot Kode IF. Gästerna gjorde matchens enda två mål i mitten av den första halvleken. Joakim Buijs satte 1-0 efter ett riktigt fint långskott som smiter in bakom Niklas Larsson i Kode-kassen. Strax efter kan Dzengis Samir Sali placera in 2-0 efter att han fått bollen i offensivt straffområde. Trots en hel del chanser åt båda hållen i den andra halvleken blev det alltså inga fler mål.

Semberijas tränare Marko Babic sa så här om segern:

”Kraftigt försenad seriepremiär borta mot ett starkt Kode. Efter uteblivna seriepremiärvinster de senaste sex åren så var vi väldigt beslutsamma om att vinna dagens match. Laget är kraftigt föryngrat mot tidigare Semberija-upplagor. Vi spelar med en tydlig matchplan och laget följer denna till 100%. Tar kommando i matchen och äger boll 70-30 med två mål i första halvlek mot ett avvaktade Kode. Andra halvlek startar och vi är väl medvetna om att Kode kommer att lägga om sin gameplan, nu betydligt aggresivare. Vi bränner ett friläge, får en tydlig straff bortvinkad första tio av andra. Kode trycker på men vi försvarar ledningen rätt tryggt dock pressade sista 30. Eloge till spelarna som följer våra instruktioner i 90 minuter. Bra domare och en applåd till ett bra Kode.”

Kodes Oscar Gustafsson hade följande att säga om förlusten:

”Kul att vara igång igen efter uppehållet men surt att inte få med sig minst en pinne. Speciellt i första halvlek skapar vi flera bra chanser att få in ett par bollar men istället släpper vi två mål på andrasituationer efter hörnor. Varje match är viktig i år nu när det bara är enkelserie så varje poängförlust svider lite extra.”

För Semberija var det alltså första matchen för den här säsongen medan Kode hade med sig en seger från den korta vårsäsongen. 

Bilden till inlägget är lånad från Kodes Facebookgrupp och som vanligt är det Jessica Lundin som är fotograf. 

 

5A

Lunden Överås BK – Finlandia/Pallo AIF 2-4 (0-1)

Det var ett riktigt intressant möte på Överåsvallen igår i 5A. Två lag som bloggen trodde starkt på inför säsongen men där Lunden var piskade att vinna efter två raka förluster innan uppehållet. Finpa hann med tre matcher innan semestern och stod med en seger och två förluster. Den första halvleken såg ut att sluta mållös men precis innan paus kunde gästernas kapten Richard Olsson sätta dit 1-0. Samme Olsson tryckte även in 2-0 i början av andra och gav Finlandia greppet om matchen. Magnus ”Böjen” Carlssons Lunden höjde sig dock med både en reducering (Marcus Rydasp) och en kvittering (Stefan Runeman). Det var dock Finlandia/Pallo AIF som var starkast sista tjugo. Hannes Forslund satte 3-2 och på stopptid fick Jakob Ström in matchens sista mål som betydde 4-2 och tre pinnar till Tuve-laget!

Finpas ena tränare, Kenneth Lindfors, sa så här om segern:

”Efter två veckor där vi har tränat på riktigt bra men tyvärr inte fått spela några träningsmatcher. Det gör att man inte får något kvitto vart man står och extra jobbig känsla när båda lagen behöver en vinst för att försöka hänga på Älvängen. Det är Lunden som börjar bäst och har det mesta av bollinnehavet men det är inget som stressar upp oss nämnvärt då vi är trygga i vårt försvarsspel. Däremot så får vi inte igång något anfallsspel utan Lunden får/vinner tillbaka bollen allt som oftast. Vi håller spelet utanför våra lagdelar ganska bra och Lundens långbollar leder oftast till inlägg som vi kan styra bort. I den sista minuten av den första halvleken så får vi äntligen ett embryo av ett anfallsspel där bollen till slut sätts i djupet på Richard som kommer fri fast i en dålig vinkel men lyckas snyggt ändå sätta bollen i mål. I paus pratar vi en del av vad vi behöver ändra på och vilka ytor vi behöver nyttja bättre. Mindre justeringar som att skära av deras spelfördelare bättre, hur vi skulle försvara kanterna lite bättre men även att jobba med lite bättre i omställningsspelet där vi kände att vi hade en snabbhet som vi inte nyttjade i första. Vi började andra något bättre och Lunden hade nu en lite mer offensiv uppställning. Vilket skapade mer ytor för oss i omställningsspelet. Det tar inte många minuter innan vi kommer i en kontring där vi är två mot målvakten och kan enkelt sätta tvåan genom Richard igen. Lunden hade inte gett upp och både reducerar och kvitterar. Vi börjar göra en del byten då många hade slitit hårt och känslan var ändå ganska lugn i laget och tron på oss själva var stor. Vi sätter 3-2 genom Hannes som nästan precis hade hoppat in och lite senare sätter Ström 4-2. Vi försöker nu spela på klockan och lärt av oss våra taktiska misstag som vi gjorde borta mot Älvängen och värnade om 3 poäng och spelade än mer kontrollerat sista 15. Är väldigt nöjd med alla 16 spelare idag som gör riktigt bra ifrån sig och det märks att vi är trygga i det vi gör. Vill önska Lunden lycka till i fortsättningen och hoppas dom kan resa sig från sin tuffa start!”

Lunden Överås Patrik Magier hade följande att säga om förlusten:

”En fruktansvärt hård förlust med tanke på hur det såg ut i första halvlek. Vi kände att detta var vår match från första början då vi hade ett stort bollövertag samt en mängd chanser, men vi lyckas inte göra mål på de chanser vi skapar, samt att vi är lite naiva där bak. Självklart gör dom 0-1 i halvlekens sista spark.. I paus kom vi överens om att vi skulle fortsätta med samma fina spel och att chanserna skulle dyka upp.Tyvärr lyckas finlandia göra 0-2 i början av halvleken men det kändes ändå att vi kunde vända detta. Lite senare gör vi 1-2 samt 2-2 och går för 3 poäng men dom lyckas kontra in 2-3. I slutet av matchen försöker vi få in en ny kvittering men dom kontrar även in det avgörande målet till 2-4. Vi är i en liten svacka och då svider det lite extra att förlora på detta vis men vi kommer tillbaka såklart, och det blir 3 poäng nästa vecka.”

Lunden Överås matchrapport hittas HÄR

Självklart riktigt tungt för uppflyttningsjagande Lunden Överås som fortfarande alltså står på noll poäng efter tre matcher. Med en serie som bara består av 11 omgångar så ser det självklart redan mörkt ut då bland annat den tänkta toppkonkurrenten Älvängen står på maximala nio poäng efter sina tre första matcher. 

Finlandia har nu två segrar och två förluster och är trea i en haltande tabell. 

 

5B

Önnereds IK – Näsets SK 1-1 (0-0)

Både nykomlingen Önnered och bloggens tippade seriesegrare Näsets SK hade med sig tre poäng från den korta vårsäsongen inför lagens möte på Apelsinplans gräsmatta igår. Det var en mållös första halvlek och det dröjde till timmen spelad innan första målet föll då NSK:s Casper Jonasson hittade rätt bakom Anton Larsson i hemmalagets mål. Det dröjde dock inte särskilt länge innan Gustav Bye kunde nicka in 1-1 som även stod sig matchen ut. 

ÖIK:s kapten Arthur Oresjö sa så här om matchen:

”Varmt, kvavt och en ganska tung Apelsinplan var förutsättningarna. Första halvlek är jämn, där vi börjar bäst och har mest. Sedan tar sig Näset in i matchen och styr slutet av första. Vi borde nog haft en ledning efter första efter två frilägen. I andra så tar Näset över ordentligt efter att vi ger de boll efter boll söm de kan ställa om på. Och de gör även 1-0 på slarvigt uppspel. Men vi visar återigen vilket gott gäng vi är och kämpar in 1-1. Vi håller ut och får med oss ett kryss. Sett till chanser rättvist resultat. Lycka till Näset.”

NSK:s Jacob Thräff hade följande att säga om matchen:

”En tuff match som står och väger länge, vi är inte riktigt med första 20 men arbetar oss in i matchen på ett bra sätt. I andra halvlek så blir vi lite långa när vi trycker på men skapar en del framåt. Allt som allt en helt okej insats av oss mot ett bra Önnered!”

ÖIK:s matchrapport hittas HÄR

Båda lagen står nu på fyra poäng efter två matcher och för ÖIK:s del är det match igen redan på söndag när de ska bege sig till Guldheden Södra för match mot Mossens BK

 

/Rasta