Efter helgens matcher är alla 4A-lag igång och så gick det:

 

FREDAG 7/8

Ytterby IS – Angered MBIK 1-0 (0-0)

Förra året slog lagen i toppen av 5A där det slutade med att Ytterby vann serien och Angered slutade tvåa. I fredags möttes de igen på Ytterns IP och precis som förra säsongen var det Ytterby IS som gick segrande ur striden. Matchens enda mål kom i den näst sista minuten och det var Tim Stolt Hermansson som blev hemmalagets matchhjälte efter att han fått en tå på bollen efter en tilltrasslade situation efter en hörna. 

YIS tränare Robert Tartagni hade följande att säga om segern:

”Tuff och tät match mot ett bra Angered som alltid är svårscoutade. Ju längre matchen lider ju mer grepp får vi och ju mer lyckas vi skapa. Bra start och en härlig målskytt i hemvändande Tim Stolt-Hermansson. Härnäst en oerhört svår bortamatch mot ett starkt Semberija.”

Angereds Ali Simmo sa så här om förlusten:

”Vi gör en bra match, missar en del och dom får in ett hörnmål där vi missar markering! Tung matta att spela på och svårt att rulla. Vi går därifrån med både positiva och negativa saker. Vi blickar framåt mot nästa match.”

För båda lagen var det första seriematchen säsongen 2020

 

Lerums IS – Gårda BK 0-0 (0-0)

Det blev mållöst på Aspevallen i fredags när Gårda BK begav sig till Lerum för att möta just Lerums IS.

GBK:s Anton Bengtsson sa så här om matchen:

”Jag tycker att det är en jämn match mellan två av seriens bättre lag. Vi kom från en riktig katastrofinsats i måndags mot Partille där exakt ingenting stämde. Mot Lerum får vi en helt annan disciplin i försvarsspelet och det kändes som att vi hade koll på dem nästan hela matchen men undantag för sista kvarten då vår ork lite dör ut, inte konstigt med värmen som var. De slår mycket de bollarna vi vill att de ska slå samtidigt som vi är bättre på att vinna första- och andrabollar i runt vårt straffområde. Rent spelmässigt tycker jag nog att vi faktisk är bättre när vi har bollen, Lerum har verkligen noll chans att komma åt Lukas och Jonatan på mitten när de har bollen under kontroll och det leder till att de får än mer utrymme att operera på. Samtidigt som vi löser uppspel bra så är vi rent utsagt dåliga i sista tredjedelen där vi inte är tillräckligt tydligt i vad vi vill göra utan slarvar, förhastar oss och inte skapar tillräckligt bra chanser på alla de möjligheter vi har att faktiskt göra det. Chansmässigt är det relativt jämnt med en del halvchanser som en annan dag kanske resulterat i något mål. Lerum är något vassare på att omvandla anfall till avslut de gånger då de lyckats få upp bollen offensivt med kontroll genom tydliga löpningar och att alla vet vad som förväntas av dem. I slutet är det dock vi som är närmast att åka hem med alla 3 poängen när ett friläge inte förvaltas. 0-0 var ett i slutändan inte helt orimligt resultat.”

LIS Patric Andersson hade följande tankar om den mållösa tillställningen:

”Ganska avslagen match i 90 minuter, vilket speglar resultatet. Deras försvarspel var bra i och med att dom backar hem mycket så inte vi får den ytan bakom backlinjen som vi vill ha. Vi tar med oss att vi håller nollan och obesegrade i serien så blockar vi framåt mot nästa match.”

Lerum toppar en haltande tabell på 7 poäng på sina tre inledande matcher. För Gårda BK var det första poängen efter förlusten i premiären. 

 

LÖRDAG 8/8

Partille IF FK – FC Komarken 1-4 (1-1)

I lördags klev FC Komarken in i 4A-säsongen och man gjorde det med en riktigt fin bortaseger. På Lexby besegrades hemmalaget Partille IF FK med hela 4-1! Det var dock hemmalaget som inledde målskyttet när Rasmus Vikberg satte 1-0 redan efter 11 minuter. Efter en halvtimmes spel låg dock bollen bakom hemmalagets burväktare Dennis Nithander och med över 100 mål i Komarken-tröjan så var det en van målskytt, nämligen Shvan Kamal! Det oavgjorda resultatet stod sig till pausen och även en bra bit in i den andra halvleken. Det var dock gästerna som avslutade starkast. I 68:e satte Dabin Baker 2-1 och strax efter kom 3-1 (Fernando Echenique Ferrari). Spiken i kistan kom när FCK:s tränare Mohamad Abdulrazek gjorde 4-1 med fem minuter kvar och då hade även Partille blivit reducerade till tio man. 

Hemmalagets tränare Kim Roland sa så här om matchen:

”Vi gör en dålig match. Komarken är bättre i 90 minuter och förtjänar segern. Vi gör oerhört enkla misstag och tycker synd om oss själva. Tycker att FC Komarken gör det oerhört bra med sina resurser. Vi såg detta som en oerhört viktig match och trots det var vi i princip chanslösa. Jobbigt, jobbigt just nu.”

Komarkens Robin Andersson Malmros (som alltså var tillbaka på planen) sa så här om segern:

”Långt ifrån optimala vädermässiga förutsättningar för en comeback för egen del när domaren blåste igång matchen 13:00. Sanslös värme! Bra att domarteamet bjöd på två vattenpauser under matchen. Hettan märktes på båda lagen inledningsvis då det inte gick särskilt fort med boll, samtidigt som presspelet kanske inte var alltför aggressivt. Jag tycker dock att vi kopplar ett grepp om matchen och vaskar fram ett par halvchanser, allt medan Partille hade ganska svårt att hitta ytor att komma fram på. Därför kändes Partilles, ganska slumpmässiga ska sägas, ledningsmål som en kalldusch. Men vi fortsatte enligt matchplan, blev inte stressade och fick till ett lika slumpmässigt kvitteringsmål kort inpå när målvakt Filip får assist på Shvans mål. Därefter har vi ett par ytterligare chanser att ta ledningen, och känslan är att vi äger matchen när domaren blåser av för halvlek. Detta samtidigt som Partille verkligen kan hota, inte minst genom deras väldigt duktiga och fartfyllda yttrar – två riktigt duktiga killar med framtiden för sig. I halvlek är det fokus på att fortsätta på samma sätt när vi har boll, men försöka att få Partille att spela mer centralt där vi har övertaget. Det funkar bra. Ledningsmålet kommer logiskt när Hedy (debutant) krigar sig fram på kanten och hittar Dabbin (också debutant) som står för ett klassavslut från svårt läge. 1-3 gör sedan Fernando med ett smart och finkalibrerat långskott när målvakten står långt ute. Partille tröttnar alltmer och Moha kan göra 4-1 (riktigt snyggt också det) med dryga kvarten kvar. Någonstans där får Partille en spelare utvisad, men jag såg inte situationen och är därmed inte säker på vad som hände. Resten av matchen är en transportsträcka, men Partille försöker hela vägen och Filip får göra åtminstone en kvalificerad räddning på slutet. På det stora hela en disciplinerad insats från oss där vi lyckas får matchen dit vi vill. Vi är stabila bakåt, smarta när vi har bollen och bjuder på få tekniska misstag som Partille kan utnyttja för kontringar. En stor eloge till vårt mittfält som sprang mycket och bra under de tuffaste av förutsättningar. Härligt att vara igång! Tack till Partille för fint arrangemang och vi önskar lycka till i fortsättningen.”

Partilles blogg går det att hitta höjdpunkter från matchen HÄR

För Komarken var det alltså första matchen och det blev alltså en kanonstart, möjligen var det bloggens jumbotippning som gav extra tändvätska. Bilden till inlägget är för övrigt lånad från FCK:s Facebooksida. 

För Partille var det andra matchen och laget har nu alltså en vinst och en förlust

 

Kärra KIF – Jonsereds IF 1-3 (1-1)

Det var två lag som sammanlagt hade noll poäng inför matchen på Klarebergsvallens gräsmatta. Hemmalaget föll i båda sina matcher innan uppehållet och JIF var inblandad i en riktigt vilda västern-historia mot Lerum (förlust 4-5) i sin första och enda match hittills. I lördagens match var det hemmalaget och nyförvärvet från Angered MBIK, Christian Arcilla Macasero, som slog till redan efter två minuter! Jonsereds nyförvärv från Sävedalens IF, Mattias Lindberg, svarade dock ganska omgående när han satte 1-1. I mitten av den andra halvleken presenterade sig ett annat nyförvärv för bortalaget när Tim Severin (senast i Assyriska BK) satte dit en straff till 2-1. Jonsered kunde sen även göra 3-1 när Darvan Ayoub drog in en frispark med fem minuter kvar. 

Straffskytten Severin sa så här om segern:

”Ett pressat Kärra efter två inledande förluster i serien och även vi i JIF efter förlust i premiären. Kärra börjar piggt och gör 1-0 genom ett friläge, vi kvitterar strax efter genom en fin prestation av Mattias Lindberg. Vi för spelet och skapar mycket chanser jag blir nerriven i straffområdet och får straff som jag även förvaltar till 1-2. Kärra försöker skapa målchanser men JIF försvaret gör en bra match! Vi punkterar matchen 1-3 genom en frisparkprojektil av Darvan Ayoub.”

Kärra KIF:s kapten Jesper Konkell hade följande kommentar till bloggen om matchen:

”Tycker vi gör det riktigt bra i 65-70 min innan värmen och tröttheten tar över och vi blir långa i våra lagdelar. Får inte riktigt fast bollen på offensiv planhalva. Men ett fall framåt som vi kommer ta med oss mot gårda i nästa match.”

JIF skriver om matchen HÄR och det länkas även till lite bilder från matchen. 

Jonsered står nu på en vinst och en förlust men desto svettigare för Kärra KIF. Laget är sist med noll poäng på tre matcher och 1-9 i målskillnad. 

 

Nol IK – Guldhedens IK 1-1 (1-0)

Igår var det även dags för både Nol och Guldheden att kliva in i säsongen 2020. Detta gjorde på Hedboms Måleri Arena där hemmalaget fick en flygande start. Redan efter fem spelade minuter satte nämligen Simon Oyin Nwabueze 1-0! Ledningen stod sig till början av den andra halvleken när gästande GIK fick en straff och den satte Lukas Tengberg. Matchen bjöd inte på några fler mål och både lagen fick alltså med sig en premiärpinne.

GIK:s Svante Möller sa så här om matchen:

”En match med två helt olika halvlekar. I första är vi alldeles för passiva i låter Nol föra matchen och vi går till halvtidsvila där Nol rättvist leder 1-0. I andra kommer vi ut som ett nytt lag och är betydligt aggressivare och det är vi som bestämmer det mesta ute på planen. Kvitteringen kommer på straff och efter det har vi två bortdömda mål och flera på chanser på ett segermål men det ville sig inte. 1-1 får vara okej i en mycket varm och jobbig match. Nya tag nästa vecka mot Lerum.”

Nols tränare Peter Karlsson hade följande funderingar efter matchen:

”En jämn tillställning tycker vi är det bättre laget i första halvlek. Guldheden bättre i andra halvlek ett rättvist resultat.”

GIK:s matchreferat hittas HÄR.

 

/Rasta