Precis som i 4A så är nu alla lagen igång i 4B!

Vi kollar till hur det gick i helgens kamper

 

FREDAG 7/8

Göteborgs FF – Sandarna BK 0-3 (0-2)

Fredagen bjöd på strålande väder och ett hett Majornaderby på Majvallen. Sandarna BK klev in i årets säsong och de gjorde det mot ett GFF som bara spelat ihop en poäng på sina inledande två matcher. En av de stora Silly-snackisarna inför säsongen var inte helt oväntat anfallaren Simon Chekrouns övergång från Västra Frölunda till just Sandarnas BK. Chekroun visade direkt att han kommer bli en rejäl tillgång. Redan i matchminut 8 kunde han nicka in 1-0 från nära håll efter ett fint inlägg från vänsterkanten. Efter dryga halvtimme var det dags igen efter att GFF haft en hel del chanser. Chekroun vände och vred inne i straffområdet innan han skickade in 2-0 med vänstern. 2-0 stod sig till pausen och med en halvtimme kvar fortsatte hemmalagets bekymmer då Oscar Kjellström åkte på en målchansutvisning. I mitten av den andra halvleken kom sen 3-0 och självklart var det nyförvärvet Chekroun som fullbordade sitt hattrick! En lång utspark av SBK:s målvakt Erik Johansson som skarvades vidare av Mikael Johansson till en djupledslöpande Chekroun som kunde peta in bollen i mål. 

Hemmalagets assisterande tränare Christoffer Sevholt sa så här om den tunga förlusten:

”Tungt tungt tungt. Årets mest prestigefyllda match för oss förutom Velebit och så känner man att vi inte riktigt är där. Det vi missar sätter dom. Sandarna gör det bra. De har mer killerinstinkt i boxspelet. Simon sätter allt känns det som och Tom styr presspelet samt balansen. Vi kommer inte igenom på djupet men kommer till många fina inläggslägen på vår vänsterkant, men lyckas inte trycka in den när situationen ges. Det blir en tung helg och vecka på GFF-gården men vi ska ta med oss mycket ifrån denna matchen och förvalta mot Eriksberg nästa vecka. Tackar Sandarna för en go kamp och ett lycka till.”

SBK:s Martin Bergvall sa så här om derbyvinsten:

”Riktigt fin seger! Hade som matchplan att ligga lågt, kompakt och sedan trycka rejält när de förlorade boll med många man högt upp, något som vi lyckades med. Det var ruggigt skönt när Simon hängde 1-0 för då kändes det som de fick börja jaga allt mer i den brutala värmen. Sedan landar vi 2-0 och går till halvtidsvila på det. Tidigt i andra får sedan GFF rött kort, kändes felaktigt men möjligt att jag missade något. Efter det kan vi rulla runt ganska mycket på egen planhalva och matchen känns död när Simon sätter sitt tredje för kvällen. Jävligt skönt med tre poäng efter fjolårets dubbla torskar mot just GFF. Dem var bättre då, men idag känns vi både individuellt och kollektivt starkare. Lite pluspoäng till Alfons, Samuel och Simon!”

SBK skriver om matchen HÄR

Riktigt fin seger alltså för Majornas Milan som inleder säsongen med en trea. Betydligt tuffare för tänkta topplaget GFF som efter tre matcher bara har en poäng och dessutom förlorat mot både lokalrivalen Sandarna och ständiga toppkonkurrenten Velebit

 

Askims IK – Balltorps FF 0-1 (0-0)

Nykomlingen Balltorp har fått en fin start på årets 4B. Uddamålssegern i premiären mot Eriksberg (2-1) följdes upp av en till uddamålsseger mot Askim i fredags. Med kvarten kvar satte BFF:s Niclas Sandell matchens enda mål och Mölndalslaget har alltså maximala sex poäng på sina två första matcher. Det verkar även gått ganska hett till på sina håll med tre röda kort i matchen.

BFF:s Mathias Pringle sa så här om segern:

”Den hetaste dagen på väldigt länge kan man ju lätt säga. Men ändå kul att få lira. Var tufft för båda lagen med tanke på värmen. Jag tycker vi har bra koll på läget ju längre matchen går men till en börja slarva vi mycket tappa boll på fel ställen men blev bättre och bättre ju längre matchen gick. Vi har tur att de inte straffade oss på våra misstag då det blev en hel del första 10-15. Under matchen gång bränner vi alldeles för mycket då vi säkerligen kunnat stänka in 2-3 bollar om vi vart lite mera fokuserade. Men är glad att vi tog 3 pinnar trots 1-0 seger!”

AIK:s tränare Lo Gröndahl hade följande att säga om matchen:

”Vi gör en bra prestation och har bra kontroll på matchen i 65 minuter. Då missar domaren världens solklaraste frispark och följden av det blir tyvärr att vi får en utvisning (ett andra gult för protest). Därefter får vi svårare att ta oss fram i vårt anfallsspel vilket leder till att Balltorp kan trycka på ytterligare. Med ca kvarten kvar tar de ledningen. Vi visar därefter bra moral och fortsätter jobba och har ett riktigt bra läge att kvittera, men målvakten räddar. Vi tar med oss att vi 11vs11 i princip inte släpper till några klara målchanser alls, samtidigt som vi skapar bra lägen själva. Vi laddar om och går för 3 poäng borta mot Virgo på tisdag!”

BFF har alltså inlett med två raka segrar medan Askim står på noll poäng efter lika många matcher. 

 

LÖRDAG 8/8

Älvsborg FF – Eriksbergs IF 3-1 (2-0)

ÄFF föll i sin premiär hemma på Påvelund mot Mölnlycke men fick en ny chans på hemmaplan igår när Eriksberg kom på besök. EIF hade hunnit med två matcher med en förlust och en vinst som facit. Det var hemmalaget ÄFF som började bäst när hemvändaren Michael Konge satte 1-0 redan efter sju minuter. Precis innan paus kom även 2-0, målskytt Adam Lisnell. Bortalaget fick lite kontakt en bit in i andra när Peter Johansson reducerade direkt på frispak! De kom dock inte närmare och istället kunde Victor Svensson göra 3-1 med kvarten kvar. 

ÄFF:s Albert Jörnvik sa så här om segern:

”Tycker att vi idag, framför allt första halvlek, levererar bra fotboll. Trots värmen lyckas vi hålla uppe tempot och spelar på varandras bättre fötter. Kul att se att samtliga spelare tar det defensiva jobbet, och löper de extra meterna som behövs! Andra halvlek känns som om det vägde lite, mycket spel fram och tillbaka där jag känner själv att vi hade kunnat kontrollera matchen på ett mycket bättre sätt än vad vi gjorde. Vi har 4-5 riktigt bra målchanser som vi hade kunnat utnyttjat på ett bättre sätt och dödat matchen tidigare, men otroligt skönt med årets 3 första pinnar.”

EIF:s Anton Efraimsson hade följande att säga om förlusten:

”Otroligt jobbigt med två förluster på en vecka, spelmässigt i första halvlek tycker jag vi drar hyfsat jämnt medan i andra vill jag påstå att vi har större övertag i bollinnehavet utan någon framgång. Visar sig att vi för tillfället har otroliga problem med att göra mål och en del oflyt i sista tredjedelen. Vill ändå påstå att Älvsborg ställer om bra och vinner givetvis rättvist, men vill ge en shout out till två killar i vårt lag som gör en väldigt bra match. Peter Johansson som blir inbytt och ändrar matchbilden och även gör ett mål. Sen även Jonas Melbin som krigar på och skapar oreda trots den extrema hettan som var under dessa timmar.”

ÄFF:s matchrapport hittas HÄR

Båda lagen står nu på tre poäng men EIF har spelat tre matcher och ÄFF två. 

 

IFK Björkö – IK Virgo 0-4 (0-1)

IK Virgo trillade ur trean förra säsongen och återkomsten i division 4 inleddes i den norra skärgården och närmare bestämt på Björkö. Hemmalaget inledde sin säsong med en 1-0 seger mot Zenith innan uppehållet. Gästerna hade ledningen i paus efter att Calle Ekdahl satt dit en straff efter en dryg kvart. Just Ekdahl skulle vara en förgrundsfigur i denna matchen då han även gjorde både 2-0 och 3-0 i den andra halvleken! Som grädde på moset och lök på laxen drog sen Joacim Hake in en frispark precis i slutet som betydde 4-0

Virgos starke man Johan Sundh sa så här om segern:

”Efterlängtad premiär å en dag som innehöll det mesta man vill ha ut av en lokalfotbollsdag. Punktering på bilar, färja, glömda matchtröjor, hysterisk sommarvärme och 3 pinnar på det. Svårt å klaga på en sån dag. Ovisst å svårtippat inför året, men när det väl vankades tävlingsmatch igen så kände man det var roligt med fotboll igen. Den evighetslånga försäsongen lovade allt annat än gott med sviktande närvaro och typ 0 mål framåt på 10 träningsmatcher, men tävlingsnerven triggade onekligen de gamla benen i truppen och över 90 minuter så tycker jag vi vinner välförtjänt. Matchen var nog ändå jämnare än siffrorna visade, Björkö hade dock svårt å komma till farligheter medans vi spelade ut rutinregistret som bl.a. resulterade i 2 straffar som må vara lättköpta men ack så solklara. Nej det kändes som vi hade koll på läget och gjorde det tufft för Björkö. Kul med capitano Ekdahls karriärförsta hattrick och kul att Hake fick trycka en frispark signerad iaf ett par divisioner högre än 4:an. Björkö kommer repa sig å var en trevlig upplevelse på många sätt, men i går var det lättare å vara virgoit!”

Fin start alltså för Virgo medan Björkö nu har en seger och en förlust. 

 

/Rasta