Så här gick det i femmorna i helgen:

 

FREDAG 7/8

5A

Romelanda UF – United Africa FC 1-1 (1-1)

För hemmalaget Romelanda var det premiär medans gästerna United Africa kom med en vinst och en förlust i bagaget från en korta vårsäsongen. I mitten av den första halvleken var det gästerna UAFC som tog ledningen när Tersoo Tyoer satte 1-0. Precis innan paus kom dock kvitteringen på straff, målskytt Patrik Persson. Den andra halvleken blev mållös och lagen fick alltså nöja sig med varsin poäng.

RUF:s burväktare och assisterande tränare Björn Sjösvärd hade följande att säga om premiären:

”Första halvlek är väl lite typisk premiärmatch från vår sida. United Africa rullar boll, men tempot är inte det högsta (vilket delvis kan förklaras av 30 grader och solsken). Bortalaget tar också ledningen mitt i första halvlek. Sista kvarten av första spelar vi upp oss och kvitterar rättvist på en straff. I den andra halvleken tycker jag sedan att vi har tillräckligt stort övertag för att vinna matchen. Vi öser på offensivt utan att riktigt få till det på sista tredjedelen och på slutet av matchen bjuds det på rejäl Hawaii. När domaren blåser av matchen känns det som två tappade poäng, men som helhet gör vi ändå en godkänd insats och man får komma ihåg att United Africa är bättre i början och också tar ledningen i matchen. Kryss i premiären hade väl knappt gett pengarna tillbaka på förhand. Känns kul att vi äntligen är igång!”

UAFC:s målskytt Tersoo Tyoer sa så här om matchen:

”Vi kom med en trupp utan ett par av våra startspelare som var frånvarande pågrund av skador. Vi började matchen starkt, rullade bollen mycket och vi fick våran belöning i 20:e minuten av Tersoo Tyoer. Efter det hade vi ett par bra chanser som vi missade. Våra motståndare hade inga speciella chanser på mål under de första 45 minuterna förutom en ”straff” som dömdes i den 42:a minuten. Andra halvlek var mer balanserad och båda lagen hade ett par chanser, bland annat en nick som träffade ribban. 👏🏾 till Romelanda för en bra match.”

RUF:s matchreferat hittas HÄR.

Romelanda inledde alltså säsongen med ett kryss medan UAFC nu har fyra poäng efter tre spelade matcher. Bilden till inlägget är från matchen och är lånad av UAFC:s Tersoo Tyoer.

 

LÖRDAG 8/8

5B

IF Mölndal Fotboll – FC Linné 3-1 (1-1)

I lördags klev både FC Linné och Mölndal in i säsongen och det blev en fin seger för Mölndal, ett lag som bloggen tippat skulle få det riktigt tufft. Det blev 3-1 hemma på Åbyvallen i premiären och en skön trepoängare. 

FC Linnés Jesper Strand sa så här om förlusten:

”Vi gör en okej första halvlek, med bra bollinnehav dock underläge efter lite slarv. Vi skapar en hel del bra lägen, men riktigt svaga avslut idag. Gör dock 1-1 strax före första halvlekens slut. I andra halvlek spelade vi bedrövligt, och släpper in två relativt enkla mål samtidigt som vi inte skapar några vassare målchanser. Det är bara att gratulera Mölndal som ville vinna mer än oss. Nya tag nästa vecka.”

 

SÖNDAG 9/8

5A

IF Vardar/Makedonija – Hisingen FC 0-2 (0-1)

Igår var det derby på Backavallen när IF Vardar/Makedonija tog emot nykomlingen Hisingen FCHFC tog ledningen i mitten av den första halvleken tack vare ett självmål. Vardar fick sen ett rött kort tidigt i andra och i slutet av matchen kom även 2-0 för bortalaget. Målskytt var nyförvärvet Fernando Martins De Souza! Den gamle Öckerö-anfallaren har alltså dykt upp hos Hisingen FC och det är ju en fin offensiv förstärkning!

Vardars Martin Trifunov sa så här om matchen:

”Det var en jämn match med lägre tempo. Värmen och avsaknaden av en ordentlig försäsong märktes tydligt. Inget av lagen hotade riktigt men Hisingen FC hade marginalerna på sin sida och fick ledningen via ett självmål i första halvlek. Andra halvlek startade med en ganska hård utvisning på en av våra spelare. Vi lyckades sätta press på dem trots numerärt underläge men satte inte våra chanser. När krafterna försvann mot slutet så kunde motståndarna återta kontrollen och trycka dit ytterligare en boll i nät. Jag är säker på att när vi väl får igång maskineriet så kommer vi enkelt kunna styra matcherna men vi är inte där än.”

Hisingens tränare Stefan Zivkovic hade följande att säga om matchen:

”Äntligen är vi igång igen! Nu kör vi!”

Seger för nykomlingen i premiären alltså!

 

5B

Mossens BK – Önnereds IK 3-4 (2-2)

Nykomlingen Önnered har inlett 5B-säsongen riktigt fint. Segern igår mot Mossens BK betyder att ÖIK toppar den haltande tabellen med sju inspelade poäng på tre matcher. Redan efter fem minuters spel på Guldheden Södra hade gästerna tagit ledning när Gustav Bye nickade in 1-0. Det dröjde dock inte länge innan Mossen kvitterade, även denna gången på nick och målskytt var Johan Lähnn. Det såg sen ut som Önnered skulle gå till halvtidsvila med en 2-1 ledning eftersom Bye gjorde 2-1 i 44:e men Abraham Kjellberg drog in en frispark för hemmalaget minuten efter! Lagen fortsatte att följas åt och i början av andra satte Arthur Oresjö 3-2 till Önnered på straff men David Persson kvitterade strax efter. Det var dock gästerna som skulle få sista ordet. Bye blev matchhjälte med sitt tredje mål som betydde 4-3 och tre nya poäng! 

ÖIK:s assisterande tränare Marcus Carlström sa så här om segern:

”Väldigt jämn match som spelades i extrem värme. Matchen börjar rätt jämt vi gör 1-0 på en frispark som Bye nickar in men dom gör 1-1 på en hörna. Men ju längre halvleken går desto mer Mossen blir det. Men i 44:e får vi en omställning och Bye gör 2-1. Men långt in på tilläggstid gör mossen 2-2 på en vacker frispark över muren stolpe in så x i halvlek. Tycker att vi höjer oss i andra och skapar flera bra chanser och 10 minuter in gör Arthur vårt tredje mål. Men några minuter sen skjuter mossen ett kanonskott ribba in 3-3 men direkt efter det gör Bye sitt 3 mål och vi är i ledning igen. Som vi denna gång håller till slutsignalen. Grym inställning av alla o vi jobbar grymt hela matchen extra plus till Bye som gör tre mål”

Mossens tränare Axel Bergström sa så här om förlusten:

”Givetvis inte roligt att åka på förlust i premiären. Finns delar av matchen vi genomför på ett godkänt sätt men märks att vi inte spelat så mycket matcher på ett tag. Tre fina mål framåt tar vi med oss men det blir att skruva upp defensiven inför torsdagens drabbning mot Fässberg. Att släppa fyra kassar bakåt är aldrig okej så vi vet onekligen var matchen förlorades idag. Grattis till Önnered som får åka hem med alla tre poängen.”

ÖIK:s matchreferat hittas HÄR

Fin start för Önnered alltså med två segrar och ett kryss medan det var Mossens första match för säsongen. 

 

/Rasta