Vi kollar även självklart till helgens matcher i division 6 och 7:

 

FREDAG 7/8

6B

Neutrala IF – Surte IF FK 2-2 (0-1)

Surte inledde sin säsong före uppehållet och föll då med hela 0-6 mot tippade topplaget Västkurd. I fredags blev det ett steg framåt mot ett annat tänkt topplag, nämligen Neutrala. Surte fick en drömstart med 1-0 redan efter fem minuter genom Victor Snow, ett resultat som stod sig till paus. I början av andra satte Sinisa Mirkovic 1-1 på frispark men Surte svarade direkt med att återta ledning (målskytt Lars Karlsson). Det blev till slut 2-2 efter att Abdessamad El-Marjani kvitterat. 

NIF:s tränare Vladimir Karanovic sa så här om matchen:

”Ett underskattad Surte, vi startar dåligt första halvlek, de är starkare i luftrummet. Vi har bra chanser, tre ribbskott och en stolpträff, vi gör inte mål på våra chanser. Straffas för det 9 skott på mål 2 mål av oss är dålig. Medan Surte har tre skott på på mål och gör två . Tyvärr ingen bra match från oss. Och vi gratulerar Surte för en bra kamp och en poäng”

Surtes Rade Radovic hade följande att säga om matchen:

”En på förhand tuff match för oss då Neutrala var storfavoriter i den här matchen. Samtidigt är det lätt att spela sådana matcher då man inte har något att förlora. Vi få en drömstart och tar ledningen efter bara någon minut efter ett anfall där allting går rätt till. Neutrala tar över matchen, äger bollen men vi försvarar oss väl och de skapar inte särskilt mycket i första. Dock får de en kvittering i början av andra genom en frispark. Vi fortsätter kriga och återtar ledningen genom vår ikon Lasse Karlsson. Han får en andra boll på ca 20 meter och klipper till direkt och målvakten kunde bara skåda hela situationen. Om Lasses mål var snyggt så var deras kvittering minst lika sådan. En drömträff från 30 meter rakt upp i krysset. Resten av matchen tar Neutrala över helt och hållet och skapar flera farliga chanser. Bland annat träffar de målramen två gånger. Sista 10 kunde dock gått hur som helst då de satsar allt framåt och det öppnas upp stora ytor för oss. Tyvärr är vi allt för stressiga i anfallspelet och lyckas inte utnyttja det. Fantastiskt bra insats av alla våra killar idag som krigar i 95 minuter. Även om det var kul att spela inför mycket publik så var det ändå tur att Anders Tegnell inte såg matchen, tror inte han skulle ha varit speciellt glad. Vi tackar Neutrala för ett schysst spel och domaren för en stabil insats och tar med oss den positiva energi till nästa match.”

Helt klart ett litet skrällresultat då bloggen tippat lagen i olika delar av tabellen. 

 

LÖRDAG 8/8

6B

Hönö IS – Diseröd SK 2-1 (1-1)

Både Hönö och Diseröd spelade sin första match för säsongen och det blev dramatiskt i norra skärgården. Det var oavgjort i paus efter att Emil Lindhult satt 1-0 på straff för hemmalaget och Hugo Andersson kvitterat. Krysset stod sig sin långt in på den andra halvleken innan Simon Seesai blev matchhjälte för HIS med kvarten kvar! 

 

6C

Vrångö IF – Hällesåker 0-2 (0-1)

Det var premiärdags på Klingkärr i helgen och hemmalaget Vrångö IF gästades av Hällesåker IF. I slutet av den första halvleken kunde gästerna ta ledningen genom Jonas Olcén och 1-0 stod sig nästan hela den andra halvleken. På stopptid säkrade sedan Andreas Olcén de tre poängen med sitt 2-0. 

Målskytten Jonas Olcén sa så här om skärgårdssegern:

”Vi var väldigt taggade på att spela första seriematchen. Så vi var lite spända. Vi går ut på plan med huvudet högt. Vi visste att så länge vi hade rätt inställning och spelade vårt spel skulle vi vinna. Vi börjar med att spela lite längre bollar pga vi var lite nervösa skulle jag säga, men efter vi tog paus efter 25 minuter så blev allt bättre vi rullade boll och hade mycket mycket mer spel än Vrångö. Tillslut kom första målet 10min innan första halvlek. Vi äger hela första halvlek som vi vill. Spelar simpelt och rullar boll. Andra halvlek börjar med att Vrångö försöker sätta hög press men tycker inte det lyckades så bra med det. Men det är min åsikt. Det var svårt att komma till bra mållägen mot Vrångö för det låg väldigt lågt i försvaret. Men det var säker 85-15 % i bollinnehav till oss i Hällesåker. Vet inte ens om Vrångö fick ens ett skott på mål, eller om det ens fick iväg ett skott mot mål. Men tillslut sätter Andreas till 2-0 i 90+. Skulle vilja säga att vi skulle punktera matchen mycket tidigare och få in fler mål. Men detta är vår första match mot ett annat lag sen typ mars. Så det var lite svårt för oss att spela mot ett annat lag så låg så långt ner på deras sida av halvan. Men detta är som sagt vad jag tycker om matchen Vrångö kanske har en annan blick av matchen. Tycker vi förtjänar vinsten och spelade mycket bättre. Vi är väldigt taggade för nästa match och resten av säsongen.” 

VIF:s målvakt Tobias Julin hade följande att säga om förlusten:

”Tung seriepremiär i tokhettan mot ett riktigt bra Hällesåker. De har taktpinnen matchen igenom och punkterar i slutskedet när vi försöker nå en kvittering. Hällesåker var bättre och tyngre än oss idag, märktes att de var mer förberedda Vi tar nästa!”

HIF inleder alltså med en fin bortaseger på Klingkärr

 

7B

Slottsskogen/Godhem IF – Proletären FF 5-0 (2-0)

I helgen spelade också blott den andra matchen i 7B. Ska man tro bloggens tippningar så var det ett blivande topplag mot ett blivande bottenlag och får en gångs skull verkar bloggen har prickat rätt. Slottsskogen/Godhem kunde nämligen vinna ganska komfortabelt på Sikvallen med 5-0. Det tog dock en halvtimme innan nollan spräcktes då Karl Karlsson satte 1-0 och precis innan paus kom även 2-0 (Sappayut Punyadee). I början av andra punkterades matchen lite när Yaya Gomez Gassama gjorde 3-0. Det rann sen alltså iväg till 5-0 efter mål av Mehmet Ülker och Punyadee igen. 

SG:s tränare Janne Larsson sa så här om segern:

”Äntligen dags för premiär, strålande sol och en grön Sikvallen. Allt upplagt för en toppendag. Men premiär är premiär och bägge lagen hade nog sin beskärda del av premiärnerver. Det var felpass, slarv och allmänt dålig fotboll i början. Efter första vattenpauser fick vi lite bättre ordning på vårt spel och skapade en del målchanser. 1-0 kom efter fint spel som resulterade i en indirekt frispark några meter från Proletärens mållinjen. Kort pass också bollen i nättaket av vår mest rutinerade spelare, Kalle. Vi fortsatte rulla boll rätt ok och vi fick in både 2-0 och 3-0 innan pausvilan. Andra halvlek blev ett sömnpiller. Bägge lagen led av värmen och tempot var riktigt lågt större delen av halvleken. Vi gör 4 och 5-0 och hade väl bud på något eller några till. Men skärpan i avsluten försvann i värmen. Proletären hade flera riktigt farliga kontringar men tack vare bra hemjobb, bra målvakt och en hel del tur lyckades vi hålla nollan. Tre viktiga poäng och nu gäller det se framåt mot nästa match.”

PFF:s målvakt Rasmus Hansson hade följande att säga om matchen:

”Var en jämn start på matchen och båda lagen kände in varandra lite. Men efter 30 minuter blev det en situation där vår försvarare skulle rensa bollen och deras anfallare gick för nick vilket domaren tyckte blev indirekt frispark någon meter ifrån mål för dom, dom gjorde mål på denna och sen så hade vi svårt att komma tillbaka in i matchen och inte långt efter det rullade 2-0 också in. I andra halvlek styrde dom matchen och även om vi hade väldigt bra perioder så var det svårt att komma tillbaka in i matchen, när vi gick på mer offensivt blev det mer öppet bakåt vilket resulterade i att matchen slutade 5-0 till sg97. Ändå rättvist resultat och önskar sg97 lycka till i serien.”

Det var alltså den första matchen för båda lagen i årets seriespel. 

 

/Rasta