Lokalfotbollen rullar vidare men innan vi kastar oss över gårdagens matcher så har bloggen fått in en till kommentar från helgens matcher. 

I 4B så föll IFK Björkö hemma med 0-4 mot IK Virgo i lördags och ö-lagets kapten Jimmy Olausson hade följande att säga om den matchen:

”Ja du, en match som inte innehöll mycket målchanser åt något håll och ändå förlorar vi med 0-4 på hemmaplan. Fyra misstag av oss som resulterar i två straffar, en kontring och en frispark rätt i mål. Huvudena var nog fortfarande på semester och vi hade inte rätt inställning från början, samtidigt som Virgo spelar smart med många rutinerade spelare i laget som ligger rätt i positionerna och gör det svårt för oss. En kort summering är att det är en av de sämsta matcherna jag har spelat på Björkövallen tyvärr. Bara att släppa det och ta nya tag tills på lördag mot Mölnlycke.”

 

Nu kollar vi till gårdagens kamper:

MÅNDAG 10/8

5A

Finlandia/Pallo AIF – Götaholm BK 5-2 (2-0)

Efter över ett decennium i sexan var Götaholm äntligen tillbaka i femman inför säsongen 2020. Tyvärr för Gamlestadslaget så inleddes återkomsten med en förlust på Tuvevallen. Hemmalaget kopplade greppet om matchen i den första halvleken och hade 2-0 i paus. GBK fick lite kontakt i andra med en reducering men sen kunde Finpa kliva ifrån med både 3-1 och 4-1. Lagen gör sen varsitt mål i slutet av matchen som alltså slutade 5-2 till Finlandia/Pallo AIF:s favör. Finlandias kapten Richard Olsson svarade för ett hattrick  och de andra målskyttarna för hemmalaget var Linus Forslund och Jakob Ström. GBK mål gjordes av Tobias Bui och Fenan Zemui

Finlandias ena tränare, Cihan Köse, sa så här om segern:

”Jag tycker inte att vi gör en bra match. En match som saknar bra tempo. Det kan ha varit på grund av att det var extremt många fastasituationer. Trots en match där vi inte kommer upp i nivå så är vi vassa framåt och lyckas göra fem mål! Gött med 3 poäng!”

Götaholms tränare Behar Tahiri hade följande att säga om matchen:

”Vi spelar mot ett ett diciplinerat Finlandia som spelar väldigt rakt och väldigt högt. Dem har 2-0 i första halvlek efter en ganska jämn tillställning i både chanser och spel. I andra halvlek var det spel mot ett mål men vi utnyttjar inte dem lägena vi skapar medan dem fortsätter straffa oss på våra misstag. Men sån är fotbollen, vi laddar om inför lördagens match mot Utbynäs.”

Finlandias matchrapport hittas HÄR

Detta var alltså första matchen för Götaholm men femte för Finlandia som nu har tre segrar och två förluster. 

 

6B

Hjuviks AIK – Bjurslätts IF 7-1 (3-1)

Igår klev också både Hjuvik och Bjurslätt in i seriespelet och det blev ett målkalas på HästevikMathias Thielen satte 1-0 redan efter sex minuter för hemmalaget och efter dryga halvtimmen gjorde nyförvärvet Tor Isaksson 2-0. Trean kom också innan paus (målskytt Mattias Bergfjord). Men även Bjurslätt hann med att hamna i målprotokollet när Marcus Mujanovic fick in en reducering. I andra kunde sen Hjuvik trampa iväg och leverera fyra nya målskyttar. Christopher Lundberg satte 4-1, Oliver Koch satte femman, kaptenen Daniel Blom svarade för 6-1 innan Andreas Wijk avslutade målskyttet. 

Hjuviks Danny Höglund-Field sa så här om premiärsegern:

”Årets varmaste dag, seriepremiär, GP livesänder och en suverän gräsmatta! Vad kan bli bättre? Jo en klockren 7-1 seger i klubbens första division 6 match genom tiderna! Vi börjar i ett rasande tempo med kontringar efter kontringar som snabbt resulterar i 1-0. Efter målet fortsätter vi att mala på. Vi låter deras målvakt rulla ut bollen, innan vi tvingar dom till långa bollar som backlinjen gång på gång plockar ner och ställer om på. 2-0 kommer en stund efter men mellan målen har vi 4-5 klara lägen som borde resulterat i mål. Men efter 2-0 släpper det helt. Dom gör sedan 3-1 på deras enda chans i matchen (förutom en magisk frispark som våran målvakt sträcker sig upp i krysset och räddar). I andra halvlek rinner det iväg och vi har bud på fler mål än de 7 vi gör men annars så sitter allt för våran del. Vi är lojala i försvarsspelet och ställer om och pressar som en enhet. En mycket välförtjänt seger och vi önskar Bjurslätt, som var ett mycket trevligt gäng lycka till i fortsättningen.”

En kanonstart för nykomlingen Hjuvik alltså och desto tuffare för Bjurslätt. Vi får se om detta är en indikation på vilka lag som kommer att tillhöra toppen och vilka som kommer slåss i botten.

Bilden till inlägget är lånad från Hjuviks hemsida.

 

/Rasta