Nej, bloggen har självklart inte glömt fina 7C som drar igång i morgon som sista serie ut!

Självklart är det speciella omständigheter inför säsongen 2020 och det kommer självklart även att påverka tippningen. En enkelserie ökar chanserna till skrällar och bloggen har inte lika mycket att gå på som i vanliga fall.

Hur som helst så gör bloggen ett försök att tippa alla serier men det bli med mer magkänsla än tidigare!

Här kommer iallafall den sista tippningen: 7C!

 

1. KAREBY IS

KIS startade upp sin seniorverksamhet igen inför säsongen 2018 och inledde tufft med en tiondeplats (13 poäng på 20 matcher). Förra säsongen tog laget ett stort kliv framåt med en sjätteplats och 37 poäng på 22 matcher. Emil Henriksson (född 2002) vann skytteligan på fina 24 mål och det är viktigt att han är kvar (även om han verkar ha missat en hel del av matcherna på försäsongen). Det är ett ungt lag som huvudtränare Morten Eriksen basar över men känslan är att truppen nu fått några nyttiga säsonger med seniorfotboll. Truppen är intakt och visst har rutinerade Oscar Marek lämnat men han gjorde inte så många matcher förra året (sex mål på sju matcher) då han som bekant är tränare högre upp i seriesystemet. Laget har fyllts på med bland annat Hussian Sharifi från Kode IF och Kristian Alexandersson från Romelanda UF där både fick lite speltid i fyran respektive femman förra säsongen. När det gäller träningsmatcherna så stod de upp bra i de tidiga matcherna mot lag från högre divisioner. Det blev bland annat 1-2 mot Angered MBIK (4A) och 0-2 mot både Vrångö (6C) och United Africa (5A). När det blev ok med träningsmatcher igen hann KIS möta Styrsö BK (6C) där de föll med 0-1. Det har också blivit tre matcher nu efter sommaruppehållet där laget mött 7A-laget Gunnared (förlust 1-3), 6B-laget Neutrala (1-1 ) och 6A-laget Inter Linné (seger 2-0). Enligt många av rapporterna från motståndarlagen förra säsongen så hade KIS en tydlig spelidé och lirade fin fotboll och det lär fortsätta nu när serien äntligen drar igång. Känslan är även att unga trupper kanske haft lite lättare med den långa försäsongen. Bloggen tror iallafall att detta unga Kareby med mycket spring i benen är redo att ta nästa steg och det steget tar upp laget i sexan!

 

2. BACKATORP IF

Efter att ha varit ett stabilt mittenlag i sexan svarade BIF för ett uselt 2019 där de inledde med sex raka förluster och aldrig riktigt hämtade sig. De hade visserligen chansen inför sista omgången att krångla sig kvar men fick inte med sig de andra resultaten som behövdes. Som det brukar bli när lag åker ner så har det försvunnit några gubbar. Pålitlige målskytten Achraf El Messaoudi har lämnat för Hisingen FC, nyttige mittfältaren Vishnu Nair (som spelade flest matcher 2019) har gått till Lunden Överås BK och Alexander Andersson har bytt till Finlandia/Pallo AIF. BIF har dock fått in rutinerade lokalfotbollstränaren Johnny Gillberg. BIF har kört på bra med två pass i veckan under den förlängda försäsongen och har dessutom ett juniorlag att plocka spelare ifrån (inte så vanligt i division 7). Under våren gjort även klubben klart med ett riktigt fint offensivt nyförvärv när Jonathan Brusberg anslöt från Kärra KIF. Brusberg var division 4-lagets bästa målskytt 2019 med sina 10 mål. Resultaten i de tidiga träningsmatcherna väger ju inte så tungt just nu men efter ett tungt HM så blev det bland annat 7-3 mot Härryda (6A), 1-5 mot Hönö IS (6B) och 5-1 mot Västers juniorer. Innan upphållet föll laget sen mot Skottfint (6B) med 1-3.och innan lagets första match ska de även hinna möta Kärra KIF (4A) men då är detta tipset redan ute.  Hursomhelst så tror bloggen på en toppfight för BIF!

 

3. GEESGUUD UF

Blev nia i 7A sin första säsong i seriespel 2018 men kom inte till spel förra säsongen. Gör nu ett nytt försök och bloggen har tyvärr ganska dålig insyn, särskilt när det gäller truppen. MEN, laget har sett riktigt bra ut i sina träningsmatcher, både resultatmässigt och enligt rapporterna. Det blev förvisso förlust (3-5) mot AIF (6B) tidigt på försäsongen men även 5-1 mot Menisken (7B). I juni besegrade laget både 6C-laget Azalea (3-2) och 6A-laget Inter Linné (3-2). Nu strax innan seriestart blev det förlust mot 7B-laget Slottsskogen/Godhem (1-3). Enligt rapporterna där var det ett välorganiserat lag med flera individuellt skickliga spelare. En liten chansning men bloggen tror på en fin placering strax bakom toppen.

 

4. FC FYRKLÖVERN

Det fanns ett FC Fyrklövern säsongerna 2012-2014 där bland annat Kassim Coaney öste in mål. Förutom namnet och det geografiska läget (Hisingen) så verkar det inte finnas så mycket kopplingar till det gamla FCF. Stommen verkar vara från Lundby IF:s 99-kull, men även lite spelare från IK Zenith och Häckens organisation. Bland annat återfinns Daniel Zamani som var lovande i BK Häckens Akademi och tillhörde IK Zenith förra säsongen. Laget hann med att möta 5A-laget Finlandia/Pallo AIF tidigt på försäsongen där de föll med 0-3. Precis innan serien drar igång blev det 3-5 mot 5A-laget Älvängens IK. Enligt rapporterna där så var det ett lag med många individuellt skickliga spelare men där kanske orken och organisationen inte riktigt fanns. Men bloggen drar till med en stabil placering lite bakom toppen.

 

5. LUNDBY IF

LIF var tillbaka i seriespel med sitt herrlag förra säsongen och slutade på en stabil mittenplacering (sjua) även om bloggen inför säsongen trodde på en lite högre placering. Har tappat lite mål framåt inför säsongen då bland annat Erik Lukacs (9 mål 2019) återvänt till IF Warta. Dessutom så drog bästa målskytten Nana Piesie (15 mål) av hälsenan sent förra säsongen och kommer med största sannolikhet inte spela något i år. LIF har även tappat duktige Abel Zerai till Croatia i 6A. Laget får förlita sig på Johan Dahlbäcks mål framåt (10 mål 2019). LIF har dock fyllt på i truppen med bland annat målvakten Robin Magnusson Otter (från Västkurd BK) och Niklas Andersson från IK Zenith. Känslan är att LIF kommer ta några kliv närmare toppen men få svårt att hota om seriesegern. I juni blev det seger mot 7A-laget Bergum (2-0), förlust mot 6B-laget Skottfint (1-3) och kryss (3-3) mot FC Zalin (7B). Innan premiären i augusti hann Lundby även möta 6C-laget Göteborgs SIF (förlust 2-5) och 7A-laget Göteborg City (seger 5-3). En mittenplacering för LIF känns rimligt.

 

6. SOLVÄDERS FC

Laget har pendlat lite mellan sexan och sjuan och åkte ur 6C säsongen 2017. Det två senaste säsongerna har laget varit med och slagits precis bakom toppen med en fjärdeplats förra säsongen och en tredjeplats 2018. Bloggen har ingen jättebra insyn i SFC men känslan är att laget kommer vara lite längre från toppen denna säsongen. En stor anledning till det är att lagets bästa målskytt de senaste säsongerna, Léon Blomstrand, har lämnat för 6A-laget Inter Linné IF. Blomstrand slutade tvåa i 7C:s skytteliga förra säsongen med imponerande 21 mål. Har en spelad träningsmatch inför serien där det blev 1-3 mot 6A-laget Vatra KIF.

 

7. HERMANSBY IF

Hermansby slutade åtta i 7C förra säsongen efter en lite tyngre vår och en höst där de stundtals spelade upp sig lite. Truppen har fyllts på med spelare från klubbar i det större Kungälvsområdet. Bland annat Andreas Berg från seriekonkurrenten Kareby men även lite spelare med förflutet i Ytterby, Romelanda och Hålta. Släppte upp en hel del unga spelare (födda 2003 och 2004). Har även fått in rutin med Mathias Wiklöf (född 1979) som bland annat spelat med IK Brage och åländska IFK Mariehamn. Svårtippat men känslan är att de kommer ha en fin mix av lite äldre rutinerade spelare och yngre hungriga killar. Så ett par placeringar bättre än 2019 men inte så mycket mer. Spelade några tidiga träningsmatcher med blandat resultat men hann även med en match precis innan 7C drar igång och där det blev förlust (0-1) mot 7A-laget Gunnared KIF. Laget ska även hinna möte Hindås (7B) innan deras seriematcher drar igång.

 

8. FOTÖ GoIF

Laget trillade ur 6D säsongen 2018 och förra året blev det en femteplats i 7A. Fotö var med och slogs om uppflyttning under våren men tappade farten efter sommaren och dalade lite i tabellen. Framåt kommer det som vanligt att handla en hel del om Mikael Beckius (bäste målskytten 2019 med 11 mål och imponerande 90 mål de senaste tio säsongerna i Fotö-tröjan). När det gäller truppen så har inte bloggen lyckats snappa upp så mycket. Svårtippat då laget bloggen inte hittar en enda träningsmatch under den historiskt långa försäsongen. Känslan är att det blir den undre halvan för ö-laget.

 

9. BRÄMAREGÅRDENS FC

Laget utgick ur spel (från 6A) 2018 men var tillbaka förra säsongen i 7C där det dock blev en elfteplats och nästan 100 insläppta mål. Benjamin Landeback har gått in som tränare och det har fyllts på med en hel del nya spelare. Nu inför säsongen har laget hunnit med tre träningsmatcher i juli och augusti. Det har blivit förluster mot Menisken (7B) med 3-4, men segrar mot både 7A-laget Celtic (2-1) och 7B-laget Hindås (5-2). Bloggen har tyvärr ganska dålig insyn i BFC men gissningen är att det blir en säsong till på den undre halvan men att laget kommer att vara aningen bättre än 2019 och klättra några placeringar. 

 

10. IK VÄSTANÅ

Alltid svårt med nystartade lag. Detta Kungälvslag består till stor del av gamla juniorer från IK Kongahälla. Laget hann lira några matcher innan stoppet för träningsmatcher och det blev bland annat 0-6 mot Diseröd (6B) och 2-3 mot seriekollegan Hermansby. I juni blev det sen en match där laget föll mot Gunnared KIF (7A) med 1-3. Inte mycket att gå på men bloggen tror att Västanå får det tufft och fightas i botten. 

 

11. RÖDBO IF

RIF har haft det tufft och har för det mesta återfunnits i botten av sjuan sen laget åkte ur 6D 2009. Säsongen 2018 var dock ett undantag då laget slutade femma! Inför förra säsongen var därför förväntningarna lite högra än vanligt och kanske skulle klubben kunna etablera sig som ett stabilt mittenlag. Tyvärr för RIF så var laget tillbaka i den absoluta botten och slutade sist i 7C . Det har både kommit och gått lite spelare i truppen men bloggen tror att RIF kommer att återfinnas på den undre halvan och  även om nu laget tippas sist så är känslan att det kommer vara ganska jämnt poängmässigt i botten. Precis innan sommaruppehållet drog laget till med en 8-0 seger mot 6A-laget Syrianska/Arameiska men föll även mot 6B-laget Skottfint (2-5) och kryssade mot 7B-laget FC Zalin (2-2). Nu innan säsongen har det blivit en 1-2 förlust mot Johanneberg (6C) och en 2-5 förlust mot Annedal (7A). 

 

12. NÖDINGE SK UTGÅTT 

Tyvärr kom beskedet i början av mars att Nödinge SK inte kommer till spel. Laget hade det riktigt tufft 2019 då de slutade sist i 6B med bara sex inspelade poäng och över 100 insläppta mål. Alltid tråkigt när klubbar lägger ner.

 

/Rasta