Vi kollar till hur det gick igår i lokalfotbollen!

 

TISDAG 11/8

4A

SKIF Sembeirja – FC Komarken 3-1 (2-1)

Bloggen trodde starkt på Semberija i årets 4A och laget har inlett stabilt med två raka segrar. Premiärsegern mot Kode följdes upp av en 3-1 seger hemma på Bergsjövallens gräs igår mot gästande KomarkenLukas Hermansson nickade in 1-0 redan efter åtta minuter och en en dryg halvtimme satte Kevin Yamoah 2-0. Gästerna från Kungälv fick dock lite känning precis innan paus då Fernando Echenique Ferrari drog in en frispark. Närmare än så kom dock inte Komarken och istället kunde Vaso Colic stänga matchen i 78:e med sitt 3-1 mål. 

Semberijas Dzengis Samir Sali sa så här om segern:

”Jättefint väder och en riktigt bra plan med mycket publik på Bergsjövallen. Vi visste på förhand att Komarken skulle falla med sitt lag och att vi skulle ha mycket boll och så blev det också. Vi rullar mellan backlinjen och försöker då och då hota genom kanterna. Komarken ligger dock väldigt kompakt och är bra på sina förflyttningar från sida till sida så vi lyckas inte riktigt komma igenom deras backlinje. 1-0 kommer efter 10-12 minuter på en hörna där Lukas lyckas komma högst upp och sätter bollen i nät. 2-0 kommer efter att vi slår en hörna och bollen velar fram och tillbaka i deras straffområde tills den hittar Kevin som kan enkelt lägga in den. Komarken får sen en frispark som de utnyttjar väldigt bra när våran målvakt lägger upp muren och lämnar hela målet öppet. Andra halvlek så pressar Komarken och vi får falla lite. Men vi har såpass många spelare som är bra med sina fötter så vi kan enkelt spela oss ur deras presspel och sedan anfalla på deras planhalva. 3-1 kommer också den på en hörna, där Vaso får stå helt ensam och kan sätta in den enkelt i mål.”

Komarkens tränare Mohamad Abdulrazek hade följande att säga om matchen:

”Ur mitt perspektiv så tycker jag att det är spelmässigt jämnt där de inte skapar så många lägen men det gör inte vi heller. Vi står upp bra men lyckas inte skapa längre anfall. De är vassare än oss på fasta situationer, både defensivt och offensivt. Tre mål på hörnor är bra gjort från deras del och mindre bra från våran. Vi tar med oss att vi inte gav upp och jobbade in i det sista. Nya tag nu inför Nol på fredag.”

Semberija har alltså full pott efter två matcher medan FCK har en vinst och en förlust. 

4B

IK Virgo – Askims IK 5-1 (1-0)

IK Virgo åkte ur trean förra säsongen och känslan var att de var tillbaka i fyran för att stanna ett tag. Laget har dock öppnat riktigt starkt och 4-0 segern mot Björkö i helgen följdes upp av hela 5-1 mot Askim i hemmapremiären på Mossens IP. Det var dock ”bara” 1-0 i paus efter mål av David Johansson och sett till chanserna borde det varit ett par till hemmamål. Målen skulle dock trilla in i andra och Calle Ekdahl var sist på både 2-0 och 3-0. Båda målen trycktes in efter hörnor. Oliver Kårlin reducerade sedan på straff med tjugo kvar men det blev aldrig riktigt spännande. Thomas Erlandsson fläkte in 4-1 från nära håll innan Joe Johnson sprang sig fri, rundade målvakten och skickade in 5-1 i tom kasse i 95:e

Virgos Johan Sundh sa så här om andra raka trepoängaren:

”Vilken dag! Vilken jäkla Virgodag! Stort inför-reportage på GP-sporten, hemmapremiär med publik, fint väder, livesänd match och så en riktig femetta på det! Vissa dagar är det lättare att förstå varför man lägger ner det engagemang man gör! Inför matchen räknade jag ut att vi i Virgo hade en snittålder på 32 år i gårdagens trupp, Askims dito var kanske 21. Men trots en yngre entusiasm och garanterat lägre BMI så var det aldrig nått snack igår utan spelet parkerade på Askims planhalva och jag tror de 50 i publiken runt om nog var rätt eniga om att resultatet speglade matchbilden. Efter David Johanssons Sunday League-mål efter 35 var det mer eller mindre förseglat. Vi är helt klart inne i ett bra stim nu! Även ett tecken på att vi inte var så dåliga i trean förra året heller. Vi mönstrar i princip samma lag nu som då, stora skillnaden är dock att nu är folk tillgängliga på ett bättre sätt. Fortsätter det så här blir vi ju helt klart att räkna med! Även glädjande med mycket mål. 3 mål på på 7 försäsongsmatcher har bytts mot 9 mål på 2 seriematcher. Calle Ekdahl har dessutom på dessa två matcher tangerat sitt personbästa i Virgotröjan och står redan på 5 strutar. Evigt unge Erlandsson på 42 jordsnurr fick kliva upp på topp å struta en och spännande nyförvärvet Joe Johnson från FBK Karlstad fick kröna en fin insats med att runda målvakten i 90.”

Askims Otto Holmberg hade följande att säga om förlusten:

”Alltid surt med förlust såklart. Vi kommer tyvärr inte upp i nivå idag. Jag tyckte vi spelade bra och låg rätt i positioner fram tills Virgos 1-0 mål. Efter det går vi bort oss för mycket och vi förlorar alldeles för mycket närkamper vilket gör att vi får jaga boll i stort sätt hela matchen. Vi är inte tillräckligt heta och aggressiva i boxen vilket gör att Virgo alldeles för lätt får göra flera mål på liknande sett. Sedan är Virgo ett väldigt erfaret och duktigt lag, skulle tro att de kommer hamna i toppen när säsongen är över. Vi tar nya tag och laddar inför lördagens match borta mot Zenith.”

Virgo skriver om sina två första matcher på sin blogg, HÄR

Finfin start för Virgo alltså men tungt för Askim. Bloggen trodde på förhand att AIK skull få det tufft och efter tre matcher verkar den känslan var rimlig. Laget har nämligen tre raka förluster och 1-10 i målskillnad. 

Bilden till inlägget är lånad från Virgos hemsida. 

 

6C

Göteborgs SIF – Järnbrotts IF 2-1 (1-1)

Igår klev också 6C-lagen Göteborgs SIF och Järnbrott in i höstsäsongen. För ”Studenterna” var det första seriematchen medan JIF kom från en tuff 0-6 match innan uppehållet mot BK S:T Jakob. Lagen bytte mål tidigt på Guldheden Södra då Linus Laggar satte 1-0 för gästerna i matchminut 8 och direkt efter kvitterade Erik Norrman för GSIF. 1-1 stod sig in i pausen och en bit in i andra innan Hampus Martinsson gjorde 2-1 för hemmalaget. Ett mål som det skulle visa sig räckte till seger och tre fina poäng! 

GSIF:s Victor Jansson sa så här om segern:

”En riktig laginsats, 90 minuters krigande där alla ställde upp för varandra. Inget vidare skönspel av något av lagen och där vi turades om att trycka ner varandra lågt i banan. Båda lagen hade bud på fler mål men det stannade vid en go 2-1 vinst, lite på klassiskt GSIF-vis.”

JIF:s anfallare Henrik Lundh kommenterade förlusten så här:

”Vi mötte att spelskickligt och bollförande lag som var på tårna hela matchen. När vi gjorde 1-0 så kvitterade motståndarna minuten efter till 1-1. Tyvärr släpper vi in 2-1 i andra halvlek och hemmalaget stänger där med matchen. Vi lyckas inte göra några mål eller för den delen skapa några vassa målchanser. I slutet lyckas vi iaf etablera lite mer offensivt spel och får tyvärr gå hem med 0-poäng. Backarna och mittfältet fick slita hårt denna match och vi ser fram nästa och förhoppningar på 3-poäng.”

Seger direkt för ”Studenterna” alltså medan JIF får jaga vidare efter sina första poäng 2020. 

 

/Rasta