Lokalfotbollsveckan rullar vidare och så här gick det igår!

 

ONSDAG 12/8

5B

FC Linné – IF Warta 1-2 (0-2)

Både Linné och Warta förlorade sina premiärer borta på Åbyvallen. Linné föll mot Mölndal (1-3) medan Warta förlorade mot Fässberg (1-4). När lagen möttes igår på Gröna Vallen blev det till slut gästande Warta som var starkast. Hakim Kakande inledde målskyttet för Warta redan efter elva minuter och innan paus hade Mikias Solomon satt dit tvåan. FC Linné fick till slut in en reducering men den kom på stopptid när Fred Jähnke satte dit en straff. Närmare än så kom dock inte hemmalaget. 

Linnés kapten Paul Chandan sa så här om förlusten:

”Ja, alltid tråkigt att förlora och spelmässigt var det väl en hyfsat jämn historia, men där Warta är lite bättre och rejälare i boxarna. De får 2-0 ganska tidigt i matchen på ett lite för enkelt sätt, medan vi inte riktigt får till våra avslut på de lägen vi ändå skapar. Andra halvlek är en ganska lång transportsträcka där vi jagar mycket boll, men svårt att få till de där riktigt heta chanserna. Stort beröm till mittbacken i Warta (har inte koll på varken namn eller nummer), men en stor pjäs som vann mycket i luften samt var lugn och trygg med boll. Även deras innermittfältare var av riktigt bra division 5 klass och sprang och slet oavbrutet. En liten forcering i slutet, där deras målvakt gör en jätteräddning. Vårt mål (på straff) kommer tyvärr när det bara är en minut kvar, så hinner inte bli någon riktig nerv av det hela.”

Wartas kapten Daniel Svensson sa så här om segern:

”En match där vi verkligen försöker följa den spelplan och idé som i tränat på, något som vi saknat ett tag, och gör det ganska bra. Vårt spel visade sig vara ganska effektivt mot Linné, speciellt i första halvlek. I slutet av andra kunde Linné kontra fram några farliga lägen när vi slarvar med boll. Överlag en match med mycket dueller och tufft spel men där vi ofta vinner kampen och tar tillbaka bollen. 3 väldigt viktiga poäng även om det kändes som vi hade en eller två växlar till!”

Warta tog alltså säsongens första seger medan Linné får vänta på sin.

 

6B

Diseröd SK – Knippla IK 1-2

Nykomlingen Knippla IK inledde sin 6B-säsong med en fin seger borta mot Diseröd på Skarpe Nord. Segern skrevs till 2-1 efter mål av kaptenen Peter Arvidsson och Mahdi Safari för KIK medan Christopher Karlsson gjorde DSK:s mål. 

KIK:s tränare Bo Carlryd sa så här om segern:

”Märklig match som kunde slutat hur som helst. Chanser åt båda håll. Vid 2-1 i andra missar Knippla en straff som går om och även den kniper målvakten. Dock väldigt skönt med 3 poäng i premiären. Tråkig korsbandsskada på Knipplas mittback, Coffe Jansson.” 

DSK står fortfarande på noll poäng efter två raka 1-2 förluster. För Knippla var det alltså första matchen. 

 

7C

Lundby IF – Fotö GoIF 2-3 (1-3)

Igår så drog 7C igång som sista serien ut! Första matchen lirades på Bravida Arena där Lundby IF tog emot Fotö GoIF. Det blev till slut seger med 3-2 för ö-laget. 

LIF:s spelande assisterande tränare Yhon Joelsson sa så här om förlusten:

”Tyvärr blev det en tråkig förlust mot Fotö ikväll. Vi inleder matchen väldigt bra och rullar fint. Vi tar ledningen med 1-0 genom Samuel Niederhauser, därefter slappnar vi av och Fotö kommer till anfall efter avspark som resulterar en frispark i farligt läge. Deras nr 8 (har jag för mig) får på ett kanonskott rätt upp i krysset( han behöver inte köpa några trisslotter denna vecka😂). Sedan tar vi över och skapar några farliga chanser som inte ger utdelning, istället så straffar Fotö oss på våra misstag och gör både 1-2 och 1-3 på oss. Resten av första halvlek försöker vi rulla runt och kommer till några chanser men Fotö ligger bra i försvaret och tajtar ihop sig, det blir hederlig brottarfotboll från bägge lagen. Vi går till paus vila med 1-3 underläge. Vi kommer ut till andra halvlek med tron att vi ska vända detta, vi kommer in i ett riktigt fint spelsekvens där vi skapar många fina chanser som inte resulterar i mål. Istället är det våran Samuel Niederhauser (man of the match) som får bollen på kanten och driver in straffområdet där han blir stoppad oschysst och vi får en straff. Emil Jenebring gör inga misstag här och sätter in 2-3. Samuel gör en riktigt fin match, kämpar och sliter åt bägge hållen, killen är bara 16 år. Sedan forsätter vi att trycka på utan resultat, Fotö fortsätter att kriga på och det blir många härliga närkamper ute på plan, visst tyckte vi att vi var värda en pinne minst men gör man inte mål så vinner man inte (den gamla klyschan). Det är bara till att gratulera Fotö som krigade till sig dessa poäng hem till ön med klassiks brottarfotboll😉. Dom fick minnas långt tillbaka när dom fick kriga så hårt för poängen. Vi tar med oss många positiva saker och laddar om inför matchen mot Fyrklövern nästa vecka och tro mig vi kommer att vara väldigt revanschsugna. Vi tackar fotö för matchen och gratulerar dom till segern.”

Fotös kultutbärare Mikael Beckius sa så här om segern:

”Dags att äntligen dra igång säsongen, och det med match på Bravida! Vi börjar lite trevande utan att hamna riktigt rätt i positionerna, och som ett brev på posten kommer 1-0 till Lundby. Vi jobbar oss dock in i matchen, och Oliver Jansson drar in en frispark otagbart i första krysset. Därefter tycker jag att vi tar över mer och skapar många farliga chanser, och det resulterar i att vi gör både 1-2 och 1-3 innan paus. Andra halvlek är en lång kamp fram till slutsignalen, där Lundby får en straff som letar sig över linjen till 2-3. Två trötta lag som krigar till sista sekund, så det känns oerhört gött att ta en seger! En eloge till hela laget som kämpar för varandra i varje situation!”

Härligt att alla serier nu är igång och 7C inleddes alltså med en Fotö-seger!

 

/Rasta