Vi rapporterar vidare och kollar till gårdagens 7B:

 

TORSDAG 13/8

7B

BK Björkåsen – Menisken IF 2-5 (0-2)

Björkåsen föll i sin premiär med 0-2 mot Öset medan det var första matchen för säsongen för Menisken. Gästerna kopplade greppet om matchen med två mål i mitten av första. Simon de Vries satt1 1-0 och Eric Kollberg Johansson fyllde på med 2-0. Strax efter 2-0 målet blev dock MIF reducerade till tio man efter rött. 2-0 stod sig till paus men Björkåsen klev ut direkt i andra och både reducerade (Stefan Schleeh) och kvitterade (Jakob Hake). Men trots det numerära underläget kunde Menisken sen ta kontroll över matchen igen. Kollberg Johansson satte 3-2 med sitt andra mål och Gustav Bengtsson ökade på till 4-2. Det blev alltså till slut 5-2 efter att Christopher Ljungné avslutat målskyttet. 

Tvåmålsskytten Eric Kollberg sa så här om segern:

”Ja fan här sitter man med tunga ben efter första matchen på länge och ingen mat finns hemma heller. Nä men Björkåsen hade nog fått in lite nya killar och kämpade på bra, de är ett överlag mycket trevligt lag med något undantag så en eloge till dem! Vi spelade riktigt bra i början av matchen och hade egentligen allt. Fick en straff som Herman brände. Därefter lyckades vi få in en balja på nick och kort därefter gjorde vi 2-0 efter en kontring. Någon stans här blev dock Herman utvisad för han skrek ut det kvinnliga könsorganet. Tufft avbräck och 10 man in i andra halvlek. De kämpade sig till 2-2 i andra och där och då kändes det som det kunde gå åt alla håll. Jag lyckades dock själv göra ett solomål och spela fram till Gurra kort därefter och vi hade 4-2. Där tappade nog de tron och en till slank in. Sammanfattningsvis tycker jag vi klart var det bättre laget med mer spelidé men Björkåsen krigar och uppträder bra. Matchens lirare var våra två mittbackar Simon och Johan ”Bolivia” och målvaktsveteranen Sellberg som hade en sinnesjukt bra samspel där bak, vilket räddade oss!”

BKB:s Jesper Ferm sa så här om matchen:

”En ganska svängig start där matchen går fram och tillbaka första 10-15. Sen tar Menisken tag i det och gör 1-0 och strax efter 2-0. Efter ca 30 minuter får dom ett rött kort och då tycker jag vi tar över i slutet på första och bränner bra lägen. Vi rivstartar andra och gör ganska direkt 2-1 och snabbt efter 2-2. Sen börjar vi släppa till när vi vill gå för 3-2 och då kan dom börja spelvända och göra några baljor. Fick ju våran stabila mittback Erik skadad efter 20 min som fick åka ambulans och grejjer vilket gör att det blir tuffare i försvaret.”

Det var första matchen för Menisken medan Björkåsen nu har två raka förluster. 

 

Käringöns FC – Slottsskogen/Godhem IF 0-8 (0-4)

Topptippade Slottsskogen/Godhem har börjat årets 7B bra. 5-0 segern i premiären följdes upp av hela 8-0 mot Käringön igår. Det var 4-0 i paus efter att Albin WesterlundSappayut Punyadee (2) och Isac Wedin Gluhic hittat rätt. I andra så fortsatte målen att trilla in. Yaya Gomez Gassama fortsatte målskyttet direkt efter paus med 5-0 innan Karl Karlsson satte en straff. 7-o gjorde Mehmet Ülker och för sista målet svarade Denniz Salih.

Så här sa SG:s Albin Westlund om segern:

”Alldeles i början av matchen lyckades bollen landa framför mina fötter och jag kunde peta in 1-0 brevid deras målvakt. Sedan rullade matchen på med ganska böljande spel där vi hade ett par heta chanser. När vi lyckades få in 2-0 och 3-0 lossnade det rejält för oss. Många fina djupledslöpningar och fina passningar bäddade för en ganska stor ledning i halvlek. I andra halvlek försökte vi rulla mycket boll, ibland med goda resultat men ibland också med farliga bolltapp. Motståndarna stack upp då och då med ett par farliga kontringsförsök men fick inte till de riktigt heta chanserna. Sista delen av matchen lyckades vi göra ett par mål till och slutresultatet blev hela 8-0. För vår del måste jag säga att vi fått en bra start på serien.”

KFC:s Marcus Hedlund hade följande att säga om storförlusten:

”De var klart bättre och vi hade lite tunn trupp idag med några saknade nyckelspelare.”

SG:s matchreferat hittas HÄR

Storseger alltså för SG som nu har maximala sex poäng och 13-0 i målskillnad på de två första matcherna. För KFC var det första matchen. 

 

/Rasta