Det spelades en hel del lokalfotboll igår och vi börjar med att kolla till division 4 och 5:

 

TORSDAG 13/8

4A

Gårda BK – Kärra KIF 2-1 (0-1)

Det var gästerna som slog till först på Överåsvallen igår när Christian Arcilla Macasero satte 1-0 i slutet av första. Det var dock hemmalaget Gårda som var starkast till slut. Viktor Kihlberg kvitterade och i slutet kan Alexander Bergman sätta segermålet på straff!

Gårdas ena tränare, Carl-Magnus Strömberg , sa så här om segern:

”Ja, det satt långt inne idag. Jag tycker vi börjar matchen bra och trycker ner dem. Vi har mycket boll och skapar en del halvchanser. De jobbar sig in i matchen och gör mål vid bollvinst på vår planhalva 10 minuter innan halvtid. I andra ligger de lågt och bevakar sin ledning. Har en del farliga omställningar. Vi hittar inte riktigt rätt i vårt spel idag och är inte nöjda med prestationen. Vi lyckas dock kvittera och sista 15 spelas 10vs10. Med lite större ytor tycker jag den individuella skickligheten hos våra spelare blir avgörande. Det dröjer dock till 90:e minuten och en straff innan vi avgör. Viktig seger.”

Kärras kapten Kristoffer Glasö sa så här om matchen:

”Oerhört tungt, speciellt när man åker på en straff i 90’e som avgör matchen. Vi hade många chanser att utöka vår 0-1 ledning och verkligen ta tag i matchen. Gårda får in en boll på en tilltrasslad situation och får ny energi. Matchen väger över lite mer åt deras favör och de skapar ett tryck mot slutet och får tillslut utdelning i form av straff. Riktigt surt!”

Gårda tog alltså sin första seger i årets 4A och har nu en seger, ett kryss och en förlust. Betydligt tyngre för Kärra som har fyra raka förluster.

 

4B

Balltorps FF – Älvsborg FF 2-0 (1-0)

Nykomlingen Balltorp fortsätter att ösa på i 4B! Igår tog laget sin tredje raka seger när Älvsborg besegrades hemma på Förbovallen. Niclas Sandell nickade in 1-0 i slutet av första och precis i början av andra kom även tvåan, signerad Jetmir Kurti. Matchen bjöd inte på några fler mål och alltså ännu en BFF-seger.

BFF:s Lasse Broman sa så här till bloggen angående matchen:

”Yes, stabil 2-0 seger, förmodligen en ganska trevlig fotbollsmatch att kolla på. Mycket omställningar åt båda håll, där Jetmir Kurti i vårt lag var outstanding idag, vann kampen ensam mot båda deras mittbackar vilket gjorde att vi kunde få fast boll på offensiv planhalva och skapa lägen utifrån det. Allt som allt en stabil insats utav oss.”

ÄFF:s målvakt Simon Saebbö hade följande att säga om förlusten:

”Tyvärr vann Balltorp majoriteten av andrabollarna och den fysiska kampen under matchen. Vi lyckades stå emot bra men tråkigt nog, för vår del, får Balltorp får in två bollar. Tufft, men rättvist över 90 minuter.”

ÄFF:s matchrapport hittas HÄR.

BFF har alltså maximala 9 poäng efter tre matcher och toppar 4B. ÄFF har en seger och två förluster.

 

Sandarna BK – IF Väster 1-2 (0-0)

Sandarna kom från en fin premiär- och derbyseger (3-0) mot GFF medan Väster var lite pressade efter två raka 1-2 förluster innan sommaruppehållet. Efter en mållös första halvlek var det sedan Väster som tog ledningen genom Marvin Lagerberg Johannisson. Med dryga kvarten kvar kom även 2-0 via ett självmål. Fhadil Timilehin Oyebode reducerade för Sandarna men bara minuter efter åker SBKett rött och det blir inga fler mål.

SBK:s målvakt Erik Johansson sa så här om förlusten:

”Tyvärr kunde vi inte följa upp den fina premiären vi hade mot GFF. Vi kommer inte upp i samma nivå samtidigt som vi möter ett bra Väster som är duktiga med boll och som löper väldigt mycket! Tufft med förlust men bara att ladda om inför nästa match!

Västers ena tränare, Daniel ”Dalla” Natanaelsson, sa så här om segern:

”Väldigt skönt med tre poäng! De behövde vi verkligen. Tycker vi är lite tyngre matchen igenom, Sandarna ribbskott i första hade kunna förändra grejerna. Men vi lyckas hålla Chekroun borta från mål och kan avgöra i andra halvlek. Samtliga gör det bra idag och det är trevligt med helg!”

SBK:s matchreferat hittas HÄR.

För Väster var det alltså första segern efter de två inledande förlusterna. Sandarna står på en seger och en förlust.

 

5B

Fässbergs IF – Mossens BK 0-2 (0-0)

Det var mållöst på Åbyvallen efter de första 45 men Mossen fick avsluta halvleken med 10 man efter ett rött. Trots det numerära underläget var det MBK som tog ledningen när Johan Lähnn satte 1-0 precis i början av andra. Samme Lähnn nickade sen in 2-0 med dryga kvarten kvar och matchen slutade 2-0 till gästerna.

Mossens Carl Gunnarsson sa så här om vinsten:

”Efter att tappat tre poäng förra matchen var vi riktigt revanschsugna ikväll. Vi börjar svagt med enkla misstag då vi inte riktigt är kompis med bollen. Fässberg pressar högt, löper mer och gör det väldigt svårt för oss att komma igång med vårt spel. matchen går mycket fram och tillbaka utan att något lag har speciellt bra målchanser. I minut 40 får vi en man utvisad. Efter bra snack i halvlek går vi ihop och bestämmer oss för att vi ska ha 3 poäng härifrån. Vi trycker in det viktiga 1-0 målet på frispark efter 5 minuter i andra halvlek. VI håller försvaret centralt och låter Fässberg rulla på utsidan utan att komma till några farliga målchanser. I minut 80 gör vi 2-0 på hörna och segern ett faktum. Jämn match där det kunde gå åt båda hållen men när vi får in första målet känns det väldigt stabilt när vi försvarar oss så pass bra som vi gör. Riktig käraktärsseger av oss att orka stå upp med en man mindre och vinna med 2 bollar samt att hålla nollan. Stor eloge till målvakt Johan som tog allt i luftrummet ikväll samt Lähnn som gör båda målen. Kul med fotboll igen!”

Båda lagen har nu tre inspelade poäng på två matcher. 

 

Näsets SK – Hovås Billdal IF 6-0 (3-0)

Näset tog en säker seger hemma på Åkeredsvallen igår mot Hovås Billdal hälsade på. Gästerna fick Daniel Danestedt utvisad redan efter 13 minuter och det blev riktigt tufft. Näset satte tre raka strutar under den sista kvarten av den första halvleken efter mål av Sebastián Moya Brenelli, Kristoffer Frantzich och Casper Jonasson. Det blev aldrig spännande och även den andra halvleken bjöd på tre NSK mål. Jakob Persson satte två och Simon Slomic ett. 

Näsets ledare Ghaswan Safar sa så här om segern:

”Vi dominera direkt från början de får en man utvisad tidigt. Så gör vi 1-0 från Moya med ett fint skott. Sen gör Kristoffer 2-0 och vi försätter att mala på. Sen gör Casper tream , och vi går i paus. Andra halvlek så sätter vi samma höga press och gör tre mål till från Jacob Persson och Simon Slomic. I helhet så är vi överlägsna.”

NSK är fint med i toppen direkt med sju poäng på sina tre inledande matcher. Tuffare för Hovås som har två raka förluster. 

 

/Rasta