Vi tittar till våra division 6-serier och hur det gick igår:

 

TORSDAG 13/8

6A

Croatia Göteborg – Tollereds IF 3-2 (1-1)

Nykomlingen Croatia har verkligen spänt sina värvningsmuskler inför säsongen med flera fina värvningar och igår var det upp till bevis. Det var dock gästerna Tollered som fick en kanonstart då Martin Magnusson satte 1-0 redan efter två minuter! Croatia vaknade dock till och innan paus hade Elvir Johansson Ramadani kvitterat. I början av andra kom även ett ledningsmål för Croatia när Mentor Zhubi gjorde 2-1. En annan rutinerad räv satte sen 3-1 (nämligen Haris Memisevic) men TIF gav sig inte. Det blev lite spännande när Vilhelm Settergren drog in en hörna direkt i mål med några minuter kvar! Matchen bjöd dock inte på några fler mål utan Croatia fick en seger hemma på Gamlestadsvallen

Croatias tränare Ervin Gulin sa så här om matchen:

”På förhand en väntad tuff match då vi dragits med en del skador semestrar och en hel del återbud men framförallt har många inte varit igång efter uppehållet! Vi är inte riktigt med i början och deras ytter får fri sikt och skjuter in den i bortre redan efter typ 5 minuter. Bolltouchen fanns inte riktigt där men vi rycker upp oss och våran frisparksspecialist Elvir prickskjuter snyggt in 1-1 som står sig i halvlek! I andra halvlek är vi mer på tårna , får stundtals igång lite rull och vi gör både 2-1 genom Mentor Zhubi och 3-1 med ett kyligt avslut av Haris! Vi spelar mer avslappnat och Tollered får jaga en del! Efter en hörna där vi släpper första stolpen nickar de in reduceringen, får nya krafter och jagar kvittering! Orken började tryta på många av oss och det blev lite darrigt men vi lyckas få med oss tre goa pinnar i premiären! En ganska jämn kamp tycker jag! Många trötta ben hos oss på slutet så jag är ganska nöjd att vi fick med oss tre poäng!”

TIF:s tränare Alexander Blank sa så här om förlusten:

”Skönt att vara igång igen, väntan är över och vi kom till Gamlestaden för att möta ett topptippat Crotatia. Klart segt med förlust, men vi faller med flaggan i topp anser jag, 5 minuter till så tror jag vi hade krigat till oss ett X. Vi började starkt första 15 och satte hög press på deras backlinje och mittfält, det tror jag inte de räknat med. Här tar vi också, helt rättvist, ledningen efter ett av många bra anfall. Sen tar Croatia över och vi kommer inte riktigt nära dem vilket är förödande mot ett lag som är trygga med boll och har ett snabbt passningsspel. När Croatia gör 3-1 är det tungt, men vi ser att de kroknar vilket ger oss energi och vi tar över sista 15 och då kommer också reduceringen, men närmare än så kommer vi inte idag tyvärr. Alla killar ska ha stor eloge för insatsen.”

Detta var första matchen för båda lagen. 

 

6B

Neutrala IF – AIF Göteborg 1-0 (1-0)

Länsmansgårdens IP vann Neutrala en jämn tillställning mot gästande AIFSinisa Mirkovic blev matchhjälte när han sate matchens enda mål i mitten av den första halvleken. 

NIF:s tränare Vladimir Karanovic sa så här om matchen:

”Vi äger hela första halvlek med bollinehav, bra spel och skapar många fina chanser. Vi är bättre laget och vi styr och ställer . Missar våra fina chanser men fin första halvlek med 1-0 i halvlek. I andra så har vi matchen under kontroll. AIF har inte ett enda skott på mål eller utanför mål. Stabil insats av killarna, fyra juniorer som startade, vi saknar fyra startspelare på grund av skador och jobb. Vi är nöjda med tre poäng. Vi kan bättre, tar en match i taget.”

AIF:s Erik Entin hade följande tankar efter matchen:

”De var väldigt duktiga med bollen och rullade ut oss bra i första halvlek ska sägas. Men tyckte att vi höll backlinjen intakt och vi hade en målvakt som storspelade idag. I halvtid så ändrade vi till tre på innermitten då vi hade lite problem där och det såg betydligt ut i andra halvlek, endel farliga hörnor, frisparkar och inlägg men det kändes som att vi inte riktigt var i matchform tyvärr.”

Neutrala har fyra poäng på sina två matcher medan det var Arbetarnas första match för säsongen. 

 

BK Skottfint – Hälsö BK 2-0 (2-0)

BK Skottfint inledde 6B-säsongen med en seger hemma på Bravida Arena. Jonas Taube blev matchvinnare då han först satte 1-0 i 13:e minuten och sedan 2-0 strax innan paus. Den andra halvleken bjöd inte på några mål utan det blev 2-0 till hemmalaget. 

Skottfints assisterande tränare Kristofer ”KL” Landahl sa så här om segern:

”Premiär och vi kom med helt ok lag. Hälsös NR11 är en fin spelare som ställde till det för oss bitvis. Vi leder rättvist med 2-0 i paus. Andra halvlek är fokus på att försvara oss då Skottfint inte gjort ett fyspass på x antal år. Hälsö är bra och kommer landa på en fin placering.”

Hälsös Johnny Svensson hade följande att säga om matchen:

”Vi startar matchen bra och tar tag i taktpinnen direkt. Vi skapar ett par lägen men ingen av dom resulterar i mål. Skottfint försvarar sig bra och är snabba i omställningarna och det är på två sådana som dom gör sina båda mål. Jag tycker att vi för spelet i större delen utav matchen och även skapar en del chanser men vi saknar skärpan i avsluten och går tyvärr mållösa från Bravida denna kväll. Nya tag nästa vecka!”

Skottfints matchrapport hittas HÄR. Bilden till inlägget är lånad från Skottfints hemsida. 

Det var första matchen för båda lagen. 

 

6C

BK S:T Jakob – FC Heden 3-3 (2-3)

Det bjöds även på 6C-fotboll igår och det var på Heden 3 som det bjöds på målfest när BK S:T Jakob tog emot FC Heden. Heden hade greppet efter halva matchen. Det var dock Ludvig Björn som gav S:T Jakob ledningen innan Jonatan Gillberg kvitterade. Jonny Liljander Kurki såg sen till att Heden gick upp till 2-1 men Martin Svensson nickade sen in 2-2 för S:T Jakob på en hörna. Innan paus återtog dock bortalaget ledningen genom Kim Nordström. Alt detta allt redan i den första halvleken. Efter paus bjöds det bara på ett mål och det var Jakob Söderberg som satte 3-3

Hedens Kim Nordström sa så här om matchen:

”Första halvlek startar med en kalldusch med en fin frispark från S:t Jakob som olyckligt tar i ribban och ned på vår målvakt och in. Efter det är det vi som tar över och äger bollinnehav med endel fina kombinationer centralt. 1-1 kommer på en retur där Jonte stångar in bollen. Vi fortsätter dominera matchbilden och Jonny gör 2-1 att ha kommit först på bollen innan en utrusande målvakt. Jakob sticker upp och spelar främst genom deras oxe på topp som är en klassforward. På så vis skapar de en hörna som de prickar på deras långe back som dyker upp på bortre stolpen och nickar in 2-2. Innan halvleken är slut är det jag som känner mig som Jonny för några sekunder. Blir neddragen och landar på bollen, reser mig upp och trycker in 3-2. Det står sig i paus och det känns rättvist, vi har bud på mer i första och bör kanske göra något mer mål där för att säkra vinsten. Andra halvlek är sämre från vår sida och Jakob gör väl heller ingen superprestation men 3-3 kommer när deras anfallare för första gången i matchen blir fri med Robin och kan placera in den i bortre. Med några minuter kvar ser det ut som straff för Jakob efter en kollision men domaren väljer istället att varna deras gubbe. Domaren stod bättre till än mig och kanske såg något som inte jag såg. Hursomhelst en okej match från vår sida med framförallt fint spel i första. S:t Jakob är alltid trevliga att möta och dessutom roligt att vara tillbaka på Heden med lite publik.”

S:T Jakobs tränare Jonathan Cane hade följande att säga om den oavgjorda tillställningen:

”Kul match! Heden är bra och har ett fint spel men tycker att grabbarna står upp riktigt bra, gör en riktig kämpainstats och har spetsen som gör att vi ändå kan ta en ganska rättvis poäng till slut. Måste nämna Luddes (Björk) frisparksmål till 1-0, kryssribba in från 30+ meter, världsklass. ”

BK S:T Jakob har nu fyra poäng på sina två första matcher medan Heden har två kryss och därmed även två pinnar.

 

/Rasta