Så här gick det i helgens 4A-matcher!

 

FREDAG 14/8

SKIF Semberija – Ytterby IS 3-5 (1-1)

Det var två obesegrade lag som möttes på Bergsjövallens gräsmatta i fredags. Semberija kom med två segrar i ryggen medan nykomlingen Ytterby slog Angered MBIK med 1-0 i sin första match. Det blev en målrik och underhållande match där hemmalaget Semberija inledde målskyttet när nyförvärvet från Björkö, Andreas Odersjö, satte 1-0 i matchminut 25. Ytterby svarade dock innan paus när Daniel Alexandersson kvitterade. I mitten av andra ryckte sen YIS till sig en rejäl ledning med tre raka mål! Fabian Andersson satte 2-1, Sebastian Strömqvist 3-1 och 4-1 gjordes av Tim Stolt Hermansson. Hemmalaget vaknade till i slutet och Dzengis Samir Sali satte två mål närmare kom inte Semebrija och dessutom hann även YIS Malte Fridsén hamna i målprotokollet och det blev alltså en 5-3 seger för gästande Ytterby

YIS Tobias Sanne sa så här till bloggen om segern:

”Gött att ha sex poäng i bagaget efter två spelade. Vi börjar trevande innan matchen håller på att sätta sig och de sätter 1-0. Vi kommer dock tillbaka rätt snabbt och gör 1-1. I andra halvlek gör vi de saker vi snackat om oftare vilket ger resultat och leder med 1-4 efter 70 minuter. Efter det är matchen avgjord och den spelas bara av även att det blir ytterligare två mål. Men som sagt gött med tre poäng och rolig match som väntar på fredag borta mot Kode.”

Hemmalagets Kevin Yamoah hade följande att säga om förlusten:

”Tuff match och förlust för vår del idag, kändes som att Ytterby i slutändan var snäppet bättre i sista tredjedelen än vad vi var idag, de kom runt, hittade kombinationsspel, spelade fin fotboll och gjorde mål på chanserna de skapade idag. Tycker ändå matchen var rätt jämn i första halvlek där Andreas gör första målet för oss! Ytterby kvitterade lite efter vårt mål, andra halvlek tog nog Ytterby över mer och mer och hade 1-2 växlar mer än vad vi hade ikväll och vinner tillslut med 5-3. Har lite dålig koll på hur de gick sen med 30 minuter kvar eftersom jag nickade ihop med motståndarspelare och fick ett jack i huvudet tyvärr. Fick sy ihop 6 stygn kort därefter på vården Men utifrån vad vi presterar idag så är det inte alls godkänt om vi ska ta platsen till 3an i år, tycker personligen att jag själv har några nivåer i mitt spel som kan höjas och vi som lag behöver justera och försöka förbättra vissa saker till vår nästa match om vi ska slåss i toppen i år men som sagt en match i taget nu och vi får komma tillbaks snabbt på vinnarspåret igen.”

Semberija står nu på sex poäng efter tre matcher och Ytterby är enda laget som ännu inte tappat poäng i årets 4A. 

 

Guldhedens IK – Lerums IS 2-0 (2-0)

Hemmalaget Guldheden kom från en 1-1 premiär mot Nol medan gästande Lerum redan hade avverkat tre matcher med fina sju poäng som facit. GIK fick en kanonstart när Svante Möller satte 1-0 redan efter sex minuter och i mitten av första satte samme Möller även 2-0 (verkar blivit fel i matchrapporten). Matchen bjuder sen inte på några fler mål och Guldheden kan ta årets första trea. 

GIK:s assisterande tränare Magnus Karsvall sa så här om matchen:

”Efter en svag premiär var det ett helt annat Guldheden idag på hemmaplan. Vi är påkopplade från start och grundlade segern efter en magnifik första halvlek. Vi sätter presspelet, vinner andrabollar, varierar vårt anfallsspel och hotar Lerum i de ytor vi pratat om. Just två inspel från kanten leder till två mål av Svante Möller innan paus. I andra halvlek är det mest Lerum med boll. De går lite bredare och vi får inte tag i dem och faller ner i banan. Lerum är dock extremt lättlästa och gör samma sak hela tiden så mer än en nick i ribban på slutet skapar de inte. Nu får vi se till att behålla denna veckans form framöver inför Kärra nästa fredag.”

LIS Richard Björnander hade följande att säga om förlusten:

”Alltid trist att förlora! Tyvärr är vi inte riktigt påkopplade första 15-20 minuterna och dom gör två snabba mål! Vi kommer in i matchen och under andra halvlek så pressar vi ner dom, men tyvärr lyckas vi inte få in bollen i mål. Bara att gräva ner sig och komma igen nästa vecka!”

GIK:s matchrapport hittas HÄR

Guldheden är tillsammans med Ytterby de enda lagen i den lite haltande 4A-tabellen som inte förlorat ännu. För Lerum var det alltså lagets första förlust. 

 

FC Komarken – Nol IK 2-1 (2-0)

I fredags var det även dags för ett litet derby när Nol korsade Göta älv och begav sig den dryga milen till Kongevi för att ta sig an hemmalaget FC Komarken. Nol kom från en 1-1 match mot Guldheden i sin premiär och Komarken hade en vinst och en förlust på kontot. Det var hemmalaget Komarken som kopplade greppet om matchen och hade 2-0 i paus efter dubbla mål av Carl Gustafsson. Matchuret tickade på och det dröjde tills den 89:e minuten innan Nol fick kontakt via en straff som Alfred Pearson satte dit. Närmare än så kom dock inte gästerna och det blev tre poäng till hemmalaget. 

Matchhjälten Gustafsson sa så här om segern:

”Skön seger, och viktiga tre poäng! Jag tycker vi vinner rättvist. Det kanske inte var den mest finspelade utav matcher men det känns ändå som att vi har koll på den under 90 minuter. Alla i laget tycker jag gör en riktig krigarinsats. Även nöjd med att få sätta säsongens första två mål. Men extra skönt att det resulterade i 3 poäng med denna 2-1 vinsten.”

Komarken står nu på sex poäng efter tre matcher och är bra med i tabellen. Nol har nu en poäng på sina två matcher. 

 

LÖRDAG 15/8

Jonsereds IF – Kode IF 4-1 (0-1)

Jonsered har varit inblandade i en hel del målrika matcher hittills och igår trillade bollarna in igen. Hemma på gräset blev det fyra fina mål framåt men det var gästerna från Kode som inledde målskyttet. I slutet av den första halvleken satte KIF:s lagkapten Rasmus Haraldsson nämligen 1-0 på straff. Trots att det bara var minuter kvar så lyckades ändå Jonsered att gå till pausvila med en 2-1 ledning! Axel Samuelsson satte 1-1 och på stopptid fick Mattias Lindberg in ett ledningsmål. Efter paus kunde sen hemmalaget gå ifrån till både 3-1 (Simon Jonsson) och 4-1 i slutet genom Gabriel Felldén

JIF:s Jacob Skattner sa så här om segern:

”Jättekul att fortsätta segertåget. Grym grupp och härligt att repa sig efter den tuffa hemmaförlusten mot Lerum. Vi tar oss som vanligt efter första målet bakåt, och tar sen kontrollen över matchen. Sätter två snabba, sköna innan halvtid och håller oss stabila i andra. Sätter två i andra på fina serveringar in i straffområdet! Otroligt varmt och många trötta ben sista 30.”

Kodes ena tränare, Jimmy Karlsson, kommenterade förlusten så här:

”Tyvärr kommer vi inte alls upp i önskad nivå idag och Jonsered vinner rättvist efter en slätstruken insats från vår sida. Nya tag till nästa match redan på fredag!”

Bilden till inlägget är lånad från JIF:s hemsida och fotograf var Roger Lindberg. 

Sex poäng för Jonsered på tre matcher och målskillnaden 11-7! Kodes facit än så länge är nu en seger och två förluster

 

Angered MBIK – Partille IF FK 3-1

Nykomlingen Angered föll i sin premiär mot förra årets 5A-kollega Ytterby (0-1) och i den serien fanns också Partille IF FK. Som bekant tog även Partille steget upp i fyran och de hade inlett med en seger och en förlust. Efter en mållös första halvlek på Lövgärdesplan så öppnade matchen upp sig i andra. Gästerna från Partille inledde målskyttet när Farhad Ariyaeeravesh satte 1-0. Hemmalaget svarade dock direkt genom Younes Raisi och 1-1 stod sig mot slutet av matchen. Men i 82:a så klev AMBIK:s Abdicsiis Bakin Salah fram och satte 2-1 innan Yosef Ali stängde matchen med sitt 3-1 mål. 

Angereds ena tränare, Redan Omari, sa så här om segern:

”Första halvleken var vi lite långsamma med bollen med ett Partille-lag som försvarade väldigt kompakt! Andra halvleken lyckades vi att komma upp i det tempot vi vill ha som resulterade i tre mål och tre viktiga poäng för vårt lag!”

Partilles Hugo Kymmer sammanfattade förlusten på följande vis:

”Jag har inte så mycket och säga mer än att det är deppigt!”

Partilles blogg skriver om matchen HÄR

Angered har nu en vinst och en förlust medan Partille står på tre poäng efter tre matcher. 

 

/Rasta