Vi fortsätter att rapportera från helgen och kollar till 4B:

 

FREDAG 14/8

Eriksbergs IF – Göteborgs FF 1-1 (0-1)

Det fortsätter att gå tungt för tänkta topplaget Göteborgs FF. Laget jagar fortfarande sin första seger och fredags blev det ”bara” 1-1Rosenhill mot Eriksbergs IF. Efter första 45 levde dock hoppet om första trean efter mål av Noah Olander Gerstenfeld och en 1-0 ledning. En kvart in i andra kommer det dock en kvittering från hemmalaget, signerad Anton Efraimsson. Matchen bjöd inte på några fler mål och båda lagen fick nöja sig med varsin pinne.

GFF:s assisterande tränare Christoffer Sevholt sa så här om matchen:

”Återigen frustrerande match för oss då vi inte riktigt får igång vårt spel. Det sitter lite i våra egna huvuden och vi kommer inte riktigt loss offensivt och lyckas inte spela ut och kontrollera som vi vill. Trots detta försöker vi och skapar faktiskt fyra frilägen sista kvarten, då resultatet var 1-1. Eriksbergs målvakt är iskall och står kvar och plockar eller reflexräddar. Han var helt klart orsaken till att vi inte får tre poäng med oss. Sen gör vår bästa spelare för dagen Noah Gerstenfelt 2-1 (gjorde även 1-0 i första) med matchens sista spark men var dessvärre en meter offside. Fruktansvärt surt för oss. Känns inte som vi fått något med oss i år alls. Förhoppningvis hinner det jämna sig trots halv säsong. Vi tackar Eriksberg och domarna för en god match och trevlig kväll på Rosenhill.”

EIF:s kapten Peter Johansson hade följande att säga om tillställningen:

”Tycker GFF är det bättre laget för dagen. Vi spelar svårt, krångligt och mycket långt. Dom vinner kampen på mitten. Vi litar på att någon annan ska göra jobbet och jobbar inte tillsammans. Det är Tobbe i målet som räddar oss från förlust idag. Vi har en liten period i andra som de känns som att vi är på ”G” men när man summerar det känns det inte bra. Vi får ta nya tag mot borta mot mycket svårspelade Väster.”

Med fyra matcher spelade så står GFFtvå poäng och väntar alltså fortfarande på första segern. Eriksberg har spelat ihop fyra poäng på sina fyra första. 

Bilden till inlägget är lånad från EIF:s hemsida

 

LÖRDAG 15/8

IK Zenith – Askims IK 8-1 (4-1)

Det går fortsatt riktigt tungt för Askim i årets 4B. Laget åkte på sin fjärde raka förlust och släppte in hela åtta mål mot Zenith i lördags. För Zenith var det första matchen efter uppehållet och de hade med sig en vinst och en förlust inför matchen. Hemmalagets Marcus Larsson var på målhumör och efter en dryg kvart hade han gjort både 1-0 och 2-0Victor Ström gav Askim lite hopp med en reducering men innan paus hade först Isaac Shears gjort 3-1 och Alex Henriksson satt fyran. Inte nog med detta utan Askim fick även en spelare utvisad efter två ostskivor precis innan pausen. I andra rann det iväg med fyra ytterligare Zenithmål där Larsson fullbordade sitt hattrick och Shears och Henriksson blev tvåmålsskyttar. Det sista målet gjordes av Victor Mannerstråle i matchens sista minut. 

Zeniths tränare Joakim Olsson sa så här om vinsten:

”Bra match från vår sida där vi ligger på från start och skapar massor med chanser. Leder rättvist med 2-0 efter 10-15 minuter men det kunde vart mer. Åker på en omställning som resulterar i 2-1 vilket var Askims första avslut och nästan enda i första halvlek. Vi gör 3-1 nästan direkt och även 4-1 innan Askim får en väldigt billig straff som dom skjuter i stolpen. Innan första halvlek är slut får en Askim spelare sitt andra gula och blir utvisad. Första gula för tjat å andra för att han sparkar bort bollen. I andra halvlek är det spel mot ett mål som gör att vi kan göra fyra mål till men det kunde blivit betydligt mer. En riktigt bra insatts av oss.”

AIK:s kapten Mohamed Habhab sa så här om förlusten:

”Ja, det blev en tuff match tyvärr. Flera borta från startelvan p.g.a. resa. Inte alls bra idag då vi aldrig kom i nivå, vi fick lappa ihop i vissa positioner. Men ett onödigt rött kort som gav oss ännu svårare förutsättningar samt att vi aldrig kom upp i nivå alls detta var vår/min sämsta match jag har spelat någonsin. Förhoppningsvis får vi tillbaka ett par spelaren nästa vecka och kan ta våra första poäng.”

Zenith är bra med i tabellen med sex poäng på sina tre första medan det är betydligt tuffare för Askim. Noll poäng efter fyra matcher och hela 2-18 i målskillnad. Med en så kort säsong så gäller det att börja plocka poäng. På fredag får Askim göra ett nytt försök när Älvsborg gästar Kobbegården. Dagen efter tar Zenith emot obesegrade Velebit hemma på Hovgårdsvallen. 

 

Mölnlycke IF – IFK Björkö 2-3 (0-1)

Det blev en dramatisk upplösning för Björkö gästade Mölnlycke i lördags. Ö-laget hade med sig 1-0 i paus efter att Theo Kornbakk gjort mål precis i slutet av halvleken. MIF lyckades dock vända matchen i början av den andra halvleken när först Daouda Goudiaby kvitterade och sedan satte Håkan Wahlström 2-1. Klockan började närma sig full tid och det såg ut som ledningen skulle stå sig. I den 84:e minuten nickar dock Björkös kapten Jimmy Olausson in 2-2 och bara minuter efter kommer även 3-2 till Björkö. Matchhjälte blev Christoffer Karlsson Gissleholm för matchen bjöd inte på några fler fullträffar efter ö-lagets ledningsmål.

Björkös målvakt Jack Olsson sa så här om segern:

”Super-GÖTT att vara tillbaka på vinnarspår efter förra veckans pladask! Stekhett och två lag som båda verkade lika kåta på seger. Mycket bollar luften och ganska öppen match med chanser åt båda håll. Vi får 1-0 via en bjudning av svart keeper och halvlek blås. Sen släpper vi i andra både 1-1 och 2-1 (otagbart för mig) för att sen med med mycket boll i luft göra både 2-2 och 2-3. Från minut 81 2-1 till minut 84 2-3. Vi ska upp i trean. Tillsammans är vi gröna starka. P.s Björkös första spade är tillbaka i rätta händer.”

Björkö har nu sex poäng på tre matcher medan Mölnlycke har fått ihop fyra pinnar med en seger, en förlust och ett kryss. 

 

/Rasta