Vi tittar till hur det gick i helgens 5A!

 

FREDAG 14/8

Floda BoIF – Romelanda UF 0-2 (0-0)

I fredags tog Floda emot RomelandaFlodala IP. RUF kom från ett kryss i sin första match medan Floda hade med sig en vinst och en förlust innan uppehållet. Det var länge mållöst men i mitten av andra kunden Martin Persson ge gästerna ledningen. Två minuter från slutet kom sen 2-0, målskytt Max Harris.

Flodas tränare Fredrik Persson sa så här om förlusten:

”Tyvärr får vi inte till det alls idag. Vi spelar inte enligt hur vi sa att vi skulle spela innan matchen. Vi är slarviga med passningarna och mottagningarna med mera. Romelanda vinner rättvist och är ett bra lag som kommer ta många poäng i höst. Romelanda hade betydligt större vilja och intensitet i sitt spel. Gäller för oss att glömma denna och ta lärdom av vad vi gjorde för fel för vi spelar redan på tisdag igen.”

RUF:s Max Yngwe hade följande att säga om segern:

”I första halvleken var det mycket kamp och ingen av lagen fick igång något vidare spel. Vi har något friläge som vi missar men kommer inte till allt för många lägen. I den andra halvleken tar vi tag i taktpinnen och börjar rada upp målchanser medan Floda inte orkar till att skapa några målchanser. Tillslut tar vi vara på chanserna och kan trycka in två bollar. Gött med första trepoängaren inkasserad och vi ser redan fram emot nästa match.”

RUF:s matchrapport hittas HÄR.

Stabil start för Romelanda med fyra poäng på två matcher. Floda har en seger och två förluster hittills.

 

LÖRDAG 15/8

Björndammens BK/Öjersjö IF – Lunden Överås BK 4-1

Det går fortsatt riktigt tungt för nedflyttade Lunden Överås i årets 5A. I bortamötet med Björndammen/Öjersjö satte hemmalagets Mikael Kubic 1-0 redan i första minuten. Kubic ökade även på till 2-0 efter en halvtimmes spel och strax innan paus gjorde Pontus Börjesson 3-0 på straff. Marcus Rydasp reducerade förvisso tidigt i andra för Lunden men sen stängde Börjesson matchen med sitt andra mål.

BBK/ÖIF:s tränare Edmond Shala kommenterade matchen på följande vis:

”Första seriematchen för vår del och mot ett Lunden som har haft en tung inledning på serien. Och dom fick det inte lättare då Mikael Kubic petade in en boll redan i inledningen på matchen. Samme Kubic lirkade sedan upp en boll i klykan på ett fint inspel. I slutet av första slank Kubic än en gång igenom och fixade straff som Pontus Börjesson kyligt chippade in så kändes det som av vi hade full kontroll på matchen när vi gick till halvtidsvila. Men som alltid när man slappnar av så åker man på ett bakåt och Lunden hade en boll som dansade på mållinjen när ställningen är 3-1 och där hade det kunnat bli stressigt men Pontus Börjesson punkterar matchen med sitt andra mål för dagen och vi går stärkta in i nästa omgång.”

Lunden Överås Stefan Runeman sa så här om förlusten:

”Vi kommer till match med en väldigt avvaktande matchplan som tyvärr även smittar av sig på vår intensitet. Baklängesmål efter knappa minuten och det känns som att det krävs väldigt lite för våra motståndare att skapa målchanser på oss just nu. Rätt så pinsam insats från vår sida och vi behöver höja nivån på många plan om vi ska lyckas undvika nedflyttning i år.”

För Björndammen/Öjersjö var det första matchen för säsongen och det nykomponerade laget fick alltså en flygande start. Lunden Överås står fortfarande på noll poäng efter fyra spelade matcher.

 

United Africa FC – IF Vardar/Makedonija 5-2 (2-0)

United Africa tog en stabil seger ”hemma” på Gamlestadsvallen i lördags när IF Vardar/Makedonija besegrades med 5-2. UAFC kopplade greppet om matchen direkt när Williams Ifeanyi Odili satte 1-0 redan efter sju minuter. Innan paus kom även 2-0 (Abdoulie Njie) och i början av andra kom både trean och fyran. Ifeanyi Odili nickade in sitt andra mål och även Gerald Tita fick skallen på bollen fram till 4-0. Sladjan Ilievski fick förvisso in en reducering för Vardar men laget fick även ett rött strax efter och Ifeanyi Odili kunde lite senare göra sitt tredje mål! Matchen slutade 5-2 till hemmalaget efter att Nermin Ramic gjort mål på straff på stopptid.

Vardars Kristijan Trajanovski sa så här om matchen:

”UAFC var tyvärr bättre och mer förberedda än oss och vinner matchen välförtjänt”

Vardar har fått en lite jobbig start med två raka förluster. UAFC å andra sidan är bra med efter fyra matcher och står på sju poäng.

 

Utbynäs SK – Götaholm BK 4-9 (3-4)

Senast lagen möttes i seriespel på Lemmingvallen var våren 2009 och då vann hemmalaget med övertygande 7-2 och detta gjorde bland annat att vissa spelare i bortalaget gick tillbaka till Gamlestan. 11 år senare fick Götaholm en rejäl derbyrevansch i en svängig och målrik match! Nemanja Savovic och Karmo Öney såg till att Götaholm ledde med 2-0 efter en dryg kvart men sen vaknade USK till. På tre minuter vände hemmalaget till en 3-2 efter två mål av Tobias Wahlgren och ett av Haron Heidarzai. Götaholm svarade dock omgående och Fenan Zemui kvitterade och innan paus nickade Tobias Bui in 4-3! Utbynäs gav sig dock inte och i början av andra kvitterade den gamle GBK-spelaren Pontus Svedberg med pannan! Sista halvtimmen växlade dock gästerna upp och då hängde inte hemmalaget med. Robin Forsberg satte både 5-4 och 7-4 och däremellan gjorde Zemui 6-4. Samme Zemui fullbordade även sitt hattrick när han nickade in 8-4! Matchen slutade till sist med en otrolig 9-4 seger för Götaholm efter att Hoang Pham avslutat målskyttet!

GBK:s tremålsskytt Fenan Zemui sa så här om matchen:

”Otroligt skönt och välförtjänt seger! Vi inleder matchen piggt och leder matchen 0-2. Tyvärr bjuder vi in Utbynäs i matchen pga individuella misstag och på ca 5 minuter var vändningen ett faktum. Men vi lyckas vända till 3-4 innan halvtidsvilan. I andra minimerar vi våra misstag, och sätter hög press på dem. Det kändes tryggt fastän det stod 4-4 ett litet tag men därefter var det ett lag på planen. Vi gör 5 raka mål och vinner matchen rättvist. I överlag tycker jag att vi gör en bra match och såklart kul att vi gör mycket mål framåt. Nu fokuserar vi vidare på nästa match, Älvängen borta.”

USK:s tränare Stipe Magdic hade följande att säga om förlusten:

”Tungt, men vi vet precis vad problemet är och det kommer vi åtgärda till nästa match. Det blir tyvärr så här ibland vid generationsväxlingar och när man spelar med väldigt unga lag.”

Götaholm står nu på en seger och en förlust men lite tyngre för USK som fortfarande jagar första poängen efter tre spelade matcher.

 

SÖNDAG 16/8

Hisingen FC – Älvängens IK 2-1 (0-0)

Det var två obesegrade lag som möttes på Backavallen igår. Älvängen kom med tre fina segrar i ryggen och maximala nio poäng. Hemmalaget Hisingen hade bara spelat en match men där blev det seger (2-0 mot Vardar). Det var mållöst i paus och det skulle dröja tills mitten av den andra halvleken innan första målet kom. Då var det hemmalaget och Abdullah Dereli som slog till. Med tio minuter kvar kom även 2-0 när nyförvärvet Fernando Martins De Souza höll sig framme. ÄIK fick in en reducering precis efter genom Niklas Ahlbom men det blev inga fler mål.

Älvängens huvudtränare Niklas Tidstrand sa så här om den första förlusten:

”En match där vi som lag tillsammans gör en okej insats men vi individuellt inte är på top och helt saknar kvalité i sista 3e delen. Hisingen gör en bra match och är överlag lite hetare än oss. Vi bryter ihop och kommer igen nästa helg då det återigen blir en tuff match!”

HFC:s assisterande tränare Viktor Kirsby sa så här om segern:

”Tycker vi tar tag i matchen redan från start. Vi har större delen av bollinnehavet medan Älvängen försöker sig på kontringar. Vi gör en del misstag vilket resulterar i att Älvängen fick ett par försök framåt. De har ett fint läge i första där Louai lyckas göra en fin benparad. Tycker vi borde fått utdelning första halvlek men tyvärr. I andra halvlek har vi några fina lägen att göra mål på och tillslut efter ett par fantastiska dribblingar från vår egna Messi så hittar Adis Basic nyförvärvet Abbe som står fri vid andra stolpen och 1-0 på tavlan. Lite senare gör Adis liknande och passar snett till Nikola som avslutar på målvakt men hungrige Fernando är på returen och trycker in 2-0. Älvängen sätter hög press sista 10 och utnyttjar sina fasta väl. De lyckas få en frispark som går stolpe in. Matchen slutar 2-1 och tycker vi tar tre välförtjänta poäng från matchen. En match med bra fotboll, konstnummer, 30 grader värme och hög intensitet. Stort tack till alla inblandande idag, Älvängen gör det bra i dagens match och stort lycka till framöver till de. Stort plus för hur fint de lämnade sitt omklädningsrum!! Nu blickar vi mot United Africa på lördag!”

För Älvängen var det alltså första förlusten efter tre raka matcher. Nykomlingen Hisingen har startat fint med två raka segrar.

 

/Rasta