Dags att kolla till helgens 5B:

 

LÖRDAG 15/8

Donsö IS – IF Mölndal Fotboll 4-4 (3-1)

I lördags blev det målrikt på Donsövallen när IF Mölndal kom på besök. Gästerna inledde med att ta ledningen redan efter tio minuter genom Noah Setterberg. Sen växlade hemmalaget och mer specifikt skyttekungen Albert Hansson upp. Under tjugo minuter i mitten av den första halvleken satte Hansson nämligen tre raka mål och vände på matchen! 3-1 till DIS stod sig till sista kvarten och då var det Mölndals tur att vakna till. Max Pajnert reducerade och bara strax efter kom även 3-3 (Lukas Winckler). Hansson såg dock till att DIS återtog ledningen när han drog in sitt fjärde mål på straff i 84:e! Det räckte dock inte till tre poäng då även Mölndal fick en sen straff och Samuel Nilsson satte dit slutresultatet 4-4!

Fyramålskytten Hansson sa så här om den svängiga matchen:

”Gött att vara tillbaka efter sommaruppehållet. Laget var taggade men visste att de skulle bli en jobbig match i värmen, särskilt med tanken på att träningsnärvaron varit låg från många i startelvan. Hur som helst startar vi ändå rätt bra och har kontroll på matchen under första halvlek. Leder med 3-1 i halvlek och tänker gå ut för att stänga matchen i andra. Detta blev dock inte som förväntat där vi fullständiga kollapsar i andra halvlek. Inget fungerar, alla är trötta, ingen rör sig, ingen tar löpningar eller något för att hjälpa sina kamrater. Vi tappar det till 3-3. Hämtar upp de till 4-3 och tappar de sedan igen till 4-4. Man borde inte skylla på vädret men idag var värmen till vår stora nackdel, tyvärr.”

Mölndals kapten Dennis Nadarevic sa så här om matchen:

”Vi startade matchen okej och fick ett tidigt mål. Tycker inget av lagen riktigt fick igång ett spel. Efter ca 20 minuter så råkade en av våra linjedomare ut för en olycka och matchen fick vänta på ambulans. När matchen väl startade tog Donsö över halvleken och vi ligger under med 3-1 i halvtid. Andra halvlek var som dag och natt. Där vi dominerade bollen och skapade chans efter chans. Donsö fick med sig en straff men vi fick en kort därpå. Men som helhet tycker jag att resultat var rättvist. Donsö klart bäst i första och Mölndal klart bäst i andra.”

DIS matchrapport hittas HÄR

Bilder från matchen hittas på Skärgårdsfotboll där bloggen även lånat bilden till inlägget. 

Bloggen trodde ju att det unga Mölndal skulle få det tufft men det har öppnat fint med fyra poäng på sina två första matcher. För Donsö var det första poängen efter två förluster innan uppehållet.  

 

SÖNDAG 16/8

Tynnered FC – Kungsladugårds BK 1-0 (0-0)

I söndags lirade Kungsladugård sin första match för säsongen men det blev ingen lyckad premiär. Hemmalaget Tynnered gjorde matchens enda mål när Mattias Tuncay höll sig framme i början av andra. 

TFC:s tränare Robert Smolander sa så här till bloggen om matchen:

”Riktigt skön och viktig seger idag. Tycker vi följer vår matchplan bra och är det bättre laget med vassare chanser över två halvlekar. Lite trevande start i första halvlek, men vi kommer igång och har ett par bra lägen som vi borde förvaltat bättre. Anpassar oss till matchbilden i andra och får in ledningsmålet ganska tidigt. Därefter fokuserar vi på att stå rätt och ta jobbet i defensiven, rulla boll och kontra när vi får lägen. Kändes ganska tryggt och KBK lyckades inte få till något riktigt farligt läge eller forcering på slutet. En skön och stabil 1-0 vinst, men det finns mer att hämta.”

KBK:s assisterande tränare Patrik Andersen sa så här om förlusten:

”Vi börjar rätt bra får en skada på en så vi får göra om i hela laget, på grund av rockaderna blir vi lite uddlösa framåt. Kommer inte riktigt in i det efter det. Bara ta nya tag till nästa match.”

Som sagt första matchen för KBK medan nykomlingen Tynnered börjat fint med två raka segrar!

 

/Rasta