Vi fortsätter med våra sexor och kollar till 6A och 6C:

 

FREDAG 14/8

6C

Pushers BK – SK Argo 0-1 (0-0)

I fredags vankades det hett derby i MajornaGröna Vallen när nykomlingen Pushers BK tog emot SK Argo. Hemmalaget kom från en 1-1 premiär (med mersmak enligt rapporterna) mot FC Heden medan det var Argos första match för säsongen. Hemmalaget började hetast och skapade en del del farligheter på fasta situationer men Argo hade den bästa när de brände ett friläge. Matchbilden jämnade ut sig i mitten av första men sen åkte PBK på ett rött kort efter att duktige anfallaren John Pernsved varit uppe med foten i ansiktshöjd på en Argo-spelare. Den spontana känslan var att det var en ganska hård bedömning. I början av den andra halvleken kunde Argo rulla lite boll men sen öppnade matchen upp sig rejält och trots det numerära underläget hade Pushers flera bra perioder och känslan var att de hade mer ork i solen. De riktiga chanserna saknades dock även om det skickades in en hel del bollar i Argo-boxen. Det såg ut att bli en mållös tillställning men i matchens sista minut hittar Argo målet. Marcus Comé sätter en fin boll i djupet på högerbacken Marcus Gran som skickar in bollen framför mål. Där dyker ingen mindre än inbytte tränaren Fredrik ”Rasta”Airosto upp och blir oväntad matchjälte då han lyckas ställa PBK:s målvakt med en inte helt ren träff med sin näst bästa fot! Det blev ett stundtals ganska hetsigt derby där det smällde rejält på sina håll och Argos sju gula kort säger väl en del. Argo hittade helt enkelt ett sätt att vinna i en match som hade kunnat sluta lite hur som helst. 

Argos matchrapport hittas HÄR

För Argo var det alltså första matchen och Pushers har en poäng efter sina två matcher. 

 

Hällesåkers IF – Johannebergs IF 3-1 (1-1)

Hällesåker tog i fredags sin andra raka seger i årets 6C när de besegrade nykomlingen Johanneberg hemma på gräset. Adam Vestin satte 1-0 redan efter åtta minuter men inte så långt efter fick Tom Andersen in en kvittering. Det var oavgjort i paus men direkt i andra kom 2-1 till hemmalaget (målskytt Marcus Svensson). På övertid kom sen matchens sista mål som betydde 3-1 för Hällesåker genom Daniel Eriksson

HIF:s nyförvärv Jonas Hylén sa så här om segern:

”Vi börjar matchen bra och spelar det spel vi vill spela med mycket bollinnehav, gör också 1-0 tidigt och kanske blir lite bekväma av det även om spelet fortfarande är bra. Sen åker vi på en omställning och vips 1-1 som står sig halvleken ut. Egentligen inte mycket att ändra på till andra. Vi startar väldigt bra igen och gör 2-1 direkt sen tycker jag vi kontrollerar matchen väldigt bra. Känns som Johanneberg blir tröttare och tröttare men dom är giftiga i sina omställningar. Vi har väldigt många ”nästan” lägen där vi måste bli noggrannare med sista passen/mottagningen då hade vi avgjort matchen tidigare men istället får Johanneberg en omställning i och missar en trippelchans där våran keeper gör en fantastisk räddning när det är 5 minuter kvar. Istället gör vi 3-1 med matchens sista spark på en omställning när Johanneberg har flyttat upp spelare. Skönt med tre poäng igen och jag tycker vi spelar bra. Nu måste vi bara bli mer effektiva sista tredjedelen.

Johannebergs Rino Wiger sa så här om förlusten:

”Hällesåker är spelförande hela matchen men vi kämpar och sliter. Vid ställningen 2-1 missar vi en enorm chans på öppet mål – men HIF vinner förtjänt även fast vi ger de kamp hela vägen.”

JIF:s matchrapport hittas HÄR

För JIF var det alltså första matchen medan HIF nu har två raka segrar. 

 

LÖRDAG 15/8

6A

Fröjdens FK – Gamlestaden FF 3-2 (0-1)

I lördags var det dags för både Fröjdens FK och Gamlestaden FF att kliva in i säsongen 2020 och de gjorde det på Heden 3. Gästande GaFF hade greppet om matchen och de ledde med 1-0 i paus efter mål av comebackande Agnar Kjeller. I mitten av andra kom även 2-0 genom nyförvärvet Ture Dreier. Fröjdens avslutning var dock magnifik och det var Andreas Johansson som låg bakom den. Johansson började med att reducera på straff i 67:e minuten och kvitterade sen minuten senare efter en dribblingsräd. Segermålet och det fullbordade hattricket kom sen med dryga kvarten kvar på en frispark! 

Matchhjälten själv sa så här om segern:

”Härlig seger med en vändning sista 20 minuterna! Vi kämpade på bra och Gamlestaden bjöd på en hård match där andra halvlek bestod i mestadels första- och andrabollsspel och bollbytena var många. Alltid gott att göra mål också så att det blev tre idag gjorde inget ;-). Önskar Gamlestaden lycka till i serien fortsättningsvis, samt hoppas gubbarna i Fröjdens firar av segern ikväll på ett sätt som inte en familjefar kan göra!”

GaFF:s kapten Glenn von Beetzen hade följande att säga om premiärförlusten:

”Fröjdens hade mycket bollinnehav men skapade inte speciellt mycket egentligen. Vi tar ledningen via ett misstag av dem där de gör en dålig passning som Agge snappar upp och förvaltar. Andra halvlek är mer Fröjdens med mycket mer rörlighet. De får en straff som de skjuter i stolpen. Vi gör sedan ett riktigt krigarmål och vi har 2-0. Vi får sedan en andra straff emot oss (relativt billig men kan blåsa för). Efter det känns det som att luften går ur oss tyvärr. De vänder till 3-2, över 90 ändå rätt rättvist men hade varit gött med någon pinne och en bitter eftersmak då vi hade 2-0 med runt 20 kvar. Bara att blicka framåt och ändå visa att vi är ett lag att räkna med!”

GaFF:s matchrapport hittas HÄR

Första matchen för båda lagen alltså.

 

6C

Azalea BK – Vrångö IF 1-1 (0-1)

I söndags klev också Azalea BK in i säsongen genom att ta emot Vrångö IF hemma på Majvallen. Ö-laget kom med en 0-2 förlust mot Hällesåker hemma på Klingkärr i bagaget. Det ser ut att bli en mållös första halvlek men det sista som händer är att Ruben Olsson sätter 1-0 för Vrångö och då ska det noteras att VIF strax innan fick Gustav Bäck utvisad efter två gula. I den andra halvleken tickar klockan på och först i 82:a minuten hittar Johannes Mohlin Rutström en kvittering från straffpunkten. 

ABK:s tränare Jan Juhlin sa så här om matchen:

”Får nog kategorisera flesta halvlek som en coachförlust. En del taktiska oklarheter i kombinationen med att vi inte riktigt lyckades få killarna att tagga till gjorde att vi var snäppet vassare än Barcelona, men ändå tafatt, slarvigt och geistlöst. En Vrångölirare tjôtar till sig rött vilket leder till att vi går ner oss och ger Vrångö möjlighet att göra 1-0. I andra halvlek justerar vi en del taktiskt och hittar alltmer rätt. Vrångö har ju en av seriens vassaste målvakter och Tobias gör ett par riktigt fina räddningar. Med 6-7 minuter kvar får vi sedan en billig straff som Johannes förvaltar. Summa summarum är vi inte når dit vi skall vilket vi coacher kan ta på oss. Vi får dock upp ångern och det finns en del positivt att ta med sig till matchen mot Johanneberg på tisdag. Plus idag till Bobby, Birk och Alex. Abou gör också ett piggt inhopp.”

VIF:s Fredrik Rimborg hade följande att säga om matchen:

”Tycker att vi gör en bra match fram till utvisningen i mitten av första halvlek. Vi sätter vårt presspel och vågar rulla bollen, något vi pratat en del om innan matchen. Vi lyckas, trots utvisningen, ta ledningen i slutet av första halvlek. I andra halvlek så faller vi dock ganska lågt i hopp om att försöka bevaka vår ledning. Värmen och en man mindre tar ut sin rätt i slutet av matchen när Asalea får en relativt billig straff som de trycker in kvitteringen på. Självklart segt med två tappade pinnar, men ändå ett steg i rätt riktning.”

Första matchen för ABK alltså medan det var första poängen för VIF efter premiärförlusten.

 

SÖNDAG 15/8

6A

Syrianska/Arameiska FG – Vatra KIF 2-1 (0-0)

I söndags var det dags för nykomlingen Vatra KIF att spela sin första division 6-match någonsin och de ställdes mot Syrianska/ArameiskaBläsebovallen. Det var mållöst efter första 45 men sen gav nyförvärvet från Assyriska, Markus Kaplan, hemmalaget ledningen i början av andra. Ett annat nyförvärv, Albert Rushid från Angered MBIK, utökade sedan till 2-0. Med kvarten kvar fick Vatra lite hopp då Flamur Tahiri reducerade men matchen bjöd inte på några fler mål. 

Syrianska/Arameiskas tränare Lahod Malke sa så här om segern:

”Riktigt varm dag idag där vi spelade enligt plan. Kunde blivit fler mål från vår sida men Vatras målvakt gjorde ett par vassa räddningar. Båda lagen började första halvlek mer eller mindre med att känna på varandra och båda lagen hade några halvchanser. Andra halvlek så rivstartar vi ganska omgående vi gör både 1:an och 2:an, hade inom loppet på en minut två ribbträffar. Vatra kämpade sig in i matchen och fick en reducering men det slutade där. Bra match i en otrolig värme, all lycka framåt till Vatra som bjöd på en bra och intensiv andra halvlek! Tollered härnäst på fredag!”

Vatras premiärmålskytt Flamur Tahiri sa så här om matchen:

”Ja, tyvärr blev det förlust mot Syrianska i premiären. Vi kom aldrig upp i den nivån vi kan vara i. Vi försöker göra det vi har tränat på, vi försöker rulla runt, komma till lägen, men tyvärr så hade vi ingen riktig bra dag på jobbet. Synd att vi tappar poäng i sådana matcher, då vi har ett riktigt spelskickligt lag och med det laget vi har skall vi egentligen vinna matchen.
Vi blickar redan framåt mot nästa match! Forza Vatra🦅

För Vatra var det alltså första matchen medan Syrianska/Arameiska nu har en vinst och en förlust.

 

/Rasta