Vi har kommit fram till helgens 6B-action:

 

FREDAG 14/8

Surte IS FK – Hjuviks AIK 5-3 (0-2)

Nykomlingen Hjuvik var inblandade i ett riktigt målkalas i sin premiär då de körde över Bjurslätt med hela 7-1. I fredags bjöds det på massor av mål igen men denna gången hamnade flertalet i Hjuviks mål. Det såg dock länge ut som Hjuvik skulle ta sin andra raka seger då laget hade 3-0 i början av andra. Marcus Waltilla och Tim Sterner hade gjort varsitt mål i första och Oscar Lösnitz satte trean med halvtimmen kvar. Hemmalaget Surte svarade dock för en otrolig vändning och inte oväntat var målmaskinen Rade Radovic inblandad. Radeovic satte nämligen 1-3 i 71:a och 2-3 i 80:e. Jonathan Pusterli stack sedan emellan och kvitterade innan Radovic sen nickade in 4-3 i 89:e och som grädde på moset även 5-3 på övertid! 

Surtes Christofer Küchler sa så här om segern:

”Vi avslutar matchen på ett extraordinärt sätt. Vi vänder 0-3 till 5-3 med endast 15 minuter kvar av andra halvlek. Helt galet. Det påminner mig om CL finalen 2005 där Liverpool vände 0-3 underläge till 3-3 och sen vann. Hjuvik var överlägsna i första halvlek och borde med enkelhet lett med 0-6 men saknade skärpan framför mål. Dom har en enkel spelplan som de executerar väl. Kapten för dagen Rade Radovic måste nämnas, otroliga avslut som håller högklass, hela laget gör en kämpainsats utan dess like och jag hade kunnat nämna flera personer, Lasse, Jonte, Robin, Mitch och många fler.”

Hjuviks Tor Isaksson sa så här om matchen:

”Bedrövligt. Vi missar alldeles för mycket lägen, borde haft minst en 5-0 ledning innan de börjar göra mål. De får en indirekt frispark på en tillbakapass som kan ifrågasättas. Sen gör de mål. Styrning av muren. 3-1 och de får känning och spring i benen. Vi Bränner nog 5 frilägen.”

Imponerande av Surte som börjat säsongen inspirerande med fyra poäng på sina tre första matcher, särskilt med tanke på att bloggen trodde laget skulle få det riktigt svårt. 

Hjuvik har nu en vinst och en förlust och 10-6 i målskillnad.

 

LÖRDAG 15/8

Bjurslätts IF – Hönö IS 1-2 (1-0)

Det blev en händelserik match på Tuvevallen när Hönö IS kom på besök. Hemmalaget tog ledningen genom ett självmål i mitten av första och det stod sig hela vägen till sista tio. Först kvitterade Ludvig Olsson för HIS innan Jesper Svensson avgjorde i 85:e! Det ska tilläggas att Bjurslätt då hade två spelare utvisade. Det var hela 12 ostskivor i matchen där hemmalaget vann den statistiken med klara 10-2 men de förlorade alltså matchen. 

HIS Mattias Friess sa så här om segern:

”Vi spelar i en värme som är tuff förr både oss och motståndarna, dom tar ledningen via en hörna som oturligt prickar våran spelare på axeln, men vi jagar en kvittering och trycker på för fullt och det ger utdelning som ger hos 3p efter gått ner med trebackslinje! Vi har många lägen som vi tyvärr missar men vi tar med oss att vi har ett otroligt bra anfallsspel, och det kommer bli farligt i kommande matcher!”

Två raka segrar för Hönö medan Bjurslätt inlett med två förluster. 

 

Chalmers Studentkårs IS – FTU 0-0 (0-0)

MållöstHeden 2 när Chalmers tog emot Förenad Turkisk Ungdom i lördags. FTU fick spela sista 18 minuterna med en man mindre efter en utvisning men Chalmers lyckades alltså inte ta till vara på det numerära övertaget. 

Chalmers Hugo Månsson sa så här om matchen:

”Solen gassade på ett tokhett Heden där det gick åt mycket vatten och energi. Kul seriepremiär där de första 30 minuterna kändes lite ringrostigt efter ett långt uppehåll. Vi jobbade in oss mer och mer i matchen där jag tycker vi hade det totala övertaget de sista 30 av matchen med flera ramträffar. Tyvärr ville dock inte bollen in i buren och vi fick nöja oss med en pinne. Tackar FTU för en bra match och kul att serien äntligen kört igång igen!”

FTU:s tränare Romeo Vidovic sa så här om matchen:

”Jättetuff match i stekande sol. Vi öppnar matchen starkt och har flera chanser att ta ledningen. Vi är kreativa och löpvilliiga fram till vätskepausen. Efter det kommer Chalmers in i matchen och det är dom som skapar målchanserna genom snabba omställningar framåt. Vi tappar orken ordentligt och det märks att vi har haft ett nästan 4 månaders långt uppehåll. Andra halvlek är ganska jämn. Vi står inte rätt i positionerna efter några byten och efter ett bolltapp på mitten råkar vi ut för ett alldeles för strängt dömt rött kort. Efter det är det mest Chalmers som har bollen och skapar några chanser och vi har några farliga kontringar. Bra insats av båda lagens målvakter gör att det är rättvist med var sin poäng. Imponerad av Chalmers löpstyrka trots den outhärdliga värmen. Äntligen är vi igång.”

Både för FTU och Chalmers så var detta första matchen på säsongen. 

 

SÖNDAG 16/8

AIF Göteborg – Västkurd BK 1-8 (0-3)

Seriefavoriterna Västkurd tog sin andra raka seger och nykomlingen AIF Göteborg hade inte så alls att säga till om. Roj Chwaich satte 1-0 på Gröna Vallen redan efter sju minuter och i paus var det 3-0 efter att Roni Kurdali gjort både 2-0 och 3-0. I början av andra kommer även 4-0 och 5-0 i snabb följd och båda gångerna är Korab Bakraqi sist på bollen. AIF:s klubbikon Lars Wingfors får sen in ett tröstmål innan VBK avslutar med tre mål till. Bakraqi blir fyramålsskytt då han gör både 6-1 och 8-1 och däremellan gör även Saman Herish Ahmed ett mål.

VBK:s Roni Kurdali sa så här om matchen:

”Ja, det känns bra. Vi har kontroll på matchen i 90 minuter och AIF Göteborg har egentligen ingenting. Vi missade extremt mycket och vi kunde gjort 5-6 bollar till. Tycker ändå det såg bra ut från vår sida. Vill ändå ge AIF en eloge att dom fortsätter och kämpa och försöker spela sitt spel hela matchen trots stort underläge och kan på så vis också peta in en balja.”

AIF:s Kim Holm summerade matchen så här:

”Västkurd är några klasser bättre än oss utan tvekan. Stekhett i solen så antagligen kan båda lagen bättre i normalare temperaturer. Tyvärr saknade vi folk och fick rulla runt på en avbytare. Ändå kul match och ganska trevlig stämning på planen för det mesta. Vi höjer oss ett snäpp i mitten av matchen, men släpper många mål på deras kvicka kontringar. Jävligt gött att vi fick in ett mål, välförtjänt efter vårt kämpande tycker jag. Önskar Västkurd lycka till i höst!”

VBK har nu två raka och 14-1 på de två matcherna. AIF har inlett med två raka förluster. 

 

/Rasta