Vi har kommit till våra sjuor och vi börjar med 7A och 7B!

Så här gick det i helgen:

 

FREDAG 14/8

7A

Celtic Gothenburg FC- Partille IF SC 8-0 (2-0)

I fredags inledde både Celtic och Partille sin 7A-säsong och det blev till slut en klar grönvit seger. Kahlam White satte 1-0 för hemmalaget redan i tredje minuten på Heden 3. Partille hade förvisso chans att kvittera från straffpunkten några minuter senare men så blev det inte. Istället kunde Alfredo Angel Martinez De Vargas göra 2-0 efter dryga halvtimmen. 2-0 i paus för Celtic och i andra rann det iväg. Det blev sex mål sista halvtimmen. Khalid Elouardi satte 3-0 och Mohammed Hassen Issa 4-0. Florent Sylvain Schildknecht svarade för både 5-0 och 7-0 och däremellan satte Tim Maalsnes sexan. Sista målet svarade Stephen Roddie för.

Celtics målvakt Tor Berggren sa så här om storsegern:

”Framförallt roligt att det vi saknat mycket tidigare år, målen kommer och glädjande att vi har så många olika målskyttar (7 olika). Defensiven sitter bra, Partille kommer fram till och ibland in i straffområdet men vi lyckas avvärja allt. Enda plumpen bakåt är straffen vi drar på oss strax efter vårt ledningsmål dessutom genom en fällning av en felvänd spelare, dåligt, straffen missas dock så vi kommer undan där och klart hade matchen kunnat bli annorlunda med 1-1 i det skedet. På det stora hela en match där vi gör mycket rätt. En välförtjänt seger där siffrorna kanske sticker iväg lite i andra men det är lätt hänt i sjuan. Önskar Partille lycka till resten av serien och ser fram emot tätt matchande framåt. Jäkligt gött att spelet är igång igen!”

Partilles Martin Björkdahl hade följande att säga om matchen:

”Celtic styrde från början och fick 1-0 väldigt tidigt i matchen. Vi var klart sämre och hade inte många målchanser. 2-0 i halvlek. Celtic orkar springa mycket mer i värmen än vad vi gör vilket leder till att det rinner iväg i andra halvlek. Sur start på serien för vår del men det kommer fler matcher.”

Detta var som sagt båda lagen första match i årets 7A.

 

LÖRDAG 15/8

7B

Ösets BK – Bergsjön SK 1-5 (1-1)

Öset kom från en fin 2-0 seger i premiären mot Björkåsen men fick det betydligt tuffare i lördags då Bergsjön SK kom på besök till hjärtat av Majorna. Det var förvisso ÖBK som tog ledningen tidigt i matchen genom Senad Zuta men direkt efter kom 1-1 (målskytt Sadiq Suudi). I andra kunde sen gästerna växla ifrån och vinna matchen med 5-1. Abdirahman Ibrahim nickade in 2-1 direkt i andra och med en halvtimme kvar slog Suudi in sin egen straffretur. Samme Suudi utökade till 4-1 direkt på hörna strax efter. I slutet kom alltså även 5-1 när Ibrahim blev tvåmålsskytt. 

ÖBK:s kapten David Winqvist hade följande att säga till bloggen efter matchen:

”Vi börjar ganska bra och gör första målet. På anfallet direkt efter avspark gör de 1-1 och det blir en käftsmäll. Vi tappar strukturen i vårt försvarsspel och lyckas inte etablera något eget spel. Bergsjön är löpstarka och skickliga med boll, vilket vi hade problem med i värmen.”

ÖBK har nu en vinst och en förlust medan det var BSK första seriematch. 

 

Solängens BK – Nova FC 3-1 (1-1)

Nystartade Nova FC var svårscoutade inför säsongen men bloggen hade lyckats snappa upp att Mak Lind (tidigare i Västra Frölunda, BK Häcken, Halmstad BK och säsongen 2018 i Tynnered FC) på något sätt var inblandad. Och visst dök han upp i laguppställningen men han kunde inte förhindra att Nova FC föll på Eklandavallen mot hemmalaget Solängen. SBK fick en kanonstart när Niklas Rydin nickade in 1-0 redan efter två minuter. Erkan Saglik såg dock till att det var 1-1 i paus. En kvart in i andra kom sen 2-1 för hemmalaget genom Rickard Amidani innan Rydin stängde matchen med kvarten kvar med sitt 3-1 mål. 

SBK:s målvakt David Cerwall sa så här om segern:

”Vi gör en stabil match. Gör ett tidigt mål på hörna. Har kontroll på matchen. Efter vattenpausen flyttar Nova fram sitt spel och får in ett mål. I andra halvlek styr Solängen matchen och får in två mål till. Med bud på betydligt fler. Nova har någon halvchans på hörna. Men en stabil seger av Solängen. Underbart att börja med seger.”

Novas kapten Mattias Bulun sa så här om förlusten:

”Roligt att spela, vi har ju inte tränat inför matchen så lite ringrostiga var vi, tycker att de vann välförtjänt i slutändan, men bara vi får några matcher i benen så kommer vi komma igång.”

Detta var båda lagens första match i årets 7B.

 

SÖNDAG 16/8

7A

Bergums IF – Högaborg Kärralunds FC 4-2 (1-0)

Bergum har fått en bra start på årets säsong och i söndags kom lagets andra raka seger. Hemma på Bergumsvallen blev det 4-2 mot gästande Högaborg Kärralund. Hemmalaget hade 1-0 i paus efter ett straffmål av Edis Dautovic men tidigt i andra satte Mohammad Ghadri 1-1 på en frispark. Denis Delic såg till att BIF återtog ledningen men ett självmål såg till att det var 2-2 med kvarten kvar. Då klev Dautovic in i handlingen igen och gjorde både 3-2 och 4-2 (direkt på en frispark) och blev alltså tremålsskytt

Bergums spelande tränare Aristides Rodriguez Heredia sa så här till bloggen om matchen:

”Vinst i hemmapremiären en het söndagseftermiddag som denna. Vi för matchen från start, gör exakt det vi pratat om innan och skapar chans efter chans med antingen så saknar vi skärpan eller så räddar deras målvakt, vi tar ledningen genom Edis efter 20 minuter och går även så till paus. I början på andra halvleken så bjuder vi dom på ett friskpark som tyvärr letar sig hela vägen in i mål 1-1, vi återupptar ledningen rätt så därpå genom ett inspel av Kusko och Denis är den som lägger bollen i mål, sedan hände något som egentligen inte får hända och det är att vi själva bjuder på ett självmål efter ett bakåtpass, vi är dock fortfarande den förande laget och lyckas mot slutet göra två mål genom Edis. Nu laddar vi upp batterierna inför Partille IF nästa fredag, gött med 3 pinnar!”

BIF har alltså inlett med maximala sex poäng på två matcher. För HKFC var det första matchen. 

 

Annedal FF – Rambergets SK 5-0 (2-0)

Nystartade Annedal gjorde i helgen sin första tävlingsmatch någonsin och det började på bästa sätt. På Heden 2 blev det seger med 5-0 mot gästande Ramberget. I historieböckerna kommer det dock att stå att lagets första mål i seriespel var ett självmål av motståndarna RSK! Den första riktigt målskytten blev sen Robin Sundkler som gjorde 2-0 strax innan paus. I andra kunde sen Sunkler även göra både 4-0 och 5-0. 3-0 målet gjordes av Thomas Waite.

AFF:s spelande tränare Sebastian Lindström sa så här om matchen:

”Börjar lite knackigt med en del misstag och slarv, men vi jobbar på matchen igenom vilket tar ut sin rätt i andra där vi enligt mig är totalt överlägsna. Ramberget inte ofarliga och förtjänar säkert 1-2 mål samtidigt som vi borde gjort 3-4 till men värmen tog ut sin rätt idag. Vi är nöjda och framför allt med att vi lyckades täppa till bakåt!”

RSK:s Filip Ristov hade följande att säga om förlusten:

”Ja vad ska man säga, hel ok första halvlek från våran sida. Hade en hyfsad stark startelva, dock är 8 av 11 spelare otroligt otränade. Men vi kommer till helt okej lägen, två ramträffar inom 25 minuter. Jag själv kommer till två okej skottlägen där jag måste göra bättre ifrån mig. Har en oroligt tveksam offside också där jag kommer i friläge från halva planen. Men i andra halvlek gör vi byten pga tröttheten och det är då målen börjar trilla in, skulle säga att det är den avgörande faktorn tillsammans med att vi inte har en riktig målvakt i mål. Men det går framåt för oss, Annedal har ett okej lag där alla orkar springa. Individuellt är vi bättre men det är just att vi inte avgör som gör att det i slutändan blir 5-0.”

Fin start på säsongen för nystartade Annedal alltså. För Ramberget var det lagets andra match och de får jaga vidare efter sina första poäng. 

 

/Rasta