I den sista rapporten från helgen kollar vi till matcherna i 7C:

 

FREDAG 14/8

Kareby IS – Solväders FC 2-1 (1-1)

Kareby IS inledde säsongen med hemmamatch på Kareby Hed mot Solväders FC och det började bra. Efter en kvart satte Jia Znar Mezori 1-0 för hemmalaget men glädjen blev inte långvarig. Bara minuter efter hade Mohammed Elkayekh kvitterat. 1-1 stod sig till pausen och långt in i den andra halvleken. På stopptid kunde sen hemmalaget avgöra när förra årets skyttekung Emil Henriksson skickade in 2-1! 

KIS tränare Morten Eriksen sa så här om matchen:

”Vår sämsta match på säkert ett år minst. Vi bör avgöra tidigare men vi sätter inte dom chanser vi har och idag hade domaren tydligt bestämt sig att inga straffar skulle delas ut heller. Men vi gnetar oss till en vinst efter mycket sent avgörande. Bra lag har tur ibland. Tyvärr stökigt i samband med slutsignalen och ett par röda borde ha delats ut till Solväder spelare.”

Det var första seriematchen för båda lagen.

 

SÖNDAG 16/8

Geesguud UF – FC Fyrklövern 2-4 (2-1)

I söndags var det Hisingsmöte i 7C när Geesguud tog emot FC Fyrklövern på Länsmansgårdens IP. Geesguud hade 2-1 i paus men Fyrklövern kunde vända matchen och vinna med 4-2 till slut. 

Geesguuds Abdiaziz Dini sa så här om förlusten:

”Perfekt start på matchen där vi gör både ett och två noll innan första vätske pausen. De får in ett mål innan pause som höjer deras energi. Andra halvlek tröttnar vi och de får in bollarna men vi missar våra lägen. De hade mer energi och ork vilket gav de segern i slutändan.”

Matchen var lagens första för säsongen. 

 

Rödbo IF – Brämargårdens FC 4-0 (0-0)

Rödbo IF har kämpat i botten på sjuan ganska länge nu och bloggen tippade att det skulle bli ännu en säsong långt ner i tabellen. Hur det blir med den saken får vi se när säsongen ska sammanfattas men RIF började iallafall säsongen på bästa sätt. Hemma på gemytliga Rödbovallen blev det till slut en fin 4-0 seger mot gästande Brämaregårdens FC. Det  var dock mållöst i paus innan Peter Bengtsson spräckte nollan tidigt i andra. Sen satte Andreas Hall både 2-0 och 3-0 innan Azad Kadir avslutade målskyttet. 

RIF:s tränare Magnus Hall sa så här om segern:

”Äntligen dags för seriepremiär på ett soligt Rödbovallen. Vi kommer från 3 raka förluster i träningsmatcherna, kanske lite för tuffa motstånd för vara Rödbo men nyttigt få sådana matcher innan matchen idag. Jag tycker första halvlek är väldigt jämn, båda har var sitt ribbskott men annars rätt lågt tempo och kvalité. Dom hotar väldigt mycket i djupled med sin duktiga nr 10 och nr 7 och vi försöker spela lite längre och hoppas på det bästa. En halvlek som är rätt dålig av båda lagen om jag ska vara ärlig. I andra halvlek öppnar Brämaregården starkt dom dominerar spelet och är starkare och löper mer. Men vi får en kontring med oss där vi kan skjuta in 1-0 lite turligt. Efter det så får vi lite energi och gör två mål på distansskott trots en dominans från borta laget. Dom kunde lika gärna gjort 1-2 mål i början av andra men vi har turen lite på våran sida idag. Mycket kamp och slarvigt spel från båda lagen, märks det är två bottenlag som spelar. 4-0 tycker jag inte speglar matchen 1-1 kanske hade varit mer rättvist men vi drog det längsta strået idag och jag är otroligt glad vi får med oss 3 poäng idag. Nu väntar lite av en helvetesvecka för våran del. Först Backatorp på torsdag och sedan Kareby på tisdag. Och detta med 4 av våra viktigaste spelare borta bl.a Peter Bengtsson och Andreas Hall. Men vi ska göra vårat bästa även om det blir ett B-betonat Rödbo. Förhoppningsvis kan vi slippa jumboplatsen i år. Vi tillägnar segern till Olle Mildén som bröt handen i våran sista träningsmatch.”

BFC:s tränare Benjamin Landeback hade följande att säga om förlusten:

”Ganska jämn start där det står 0-0 i ca 30 minuter. Strax efter cooling breaket tar Rödbo vara på chansen utanför straffområdet och måttar in 1-0, sen försöker vi komma igen men det ville sig inte idag. Vi är jäkligt besvikna vår insats och kommer vara jäkligt revanschsugna till nästa matchen.”

Precis som för de andra lagen var det första seriematchen för i år.

Bilden till inlägget är lånad från RIF:s Facebookgrupp. 

 

/Rasta