Igår bjöds det på en enda match och den spelades i 6A!

 

MÅNDAG 17/8

Tollereds IF – FC Härlanda 2-3 (1-0)

Det var ”Fångarna” från Härlanda som hade styrt kosan mot fina Spinnarvallen för att ta sig an hemmalaget Tollered denna varma augustimåndag. Det var hemmalaget som öppnade målskyttet när mannen som inte kan sluta göra mål, nämligen Björn Mellberg, satte 1-0 efter en fin mottagning och avslut inne i straffområdet. Ledningen stod till paus och en bra bit in i den andra halvleken. Matchens sista tio minuter blev sen svettiga. Det börjar med att FCH:s Jason Davies håller sig framme och sätter dit 1-1. Bara minuter senare återtar dock TIF ledningen när David Scavo lobbnickar in 2-1! Det var dock de gulsvartrandiga gästerna som skulle avsluta starkast. I 86:e minuten kvitterar Felix Wulff när han helt omarkerad får nicka in bollen! I matchens näst sista minut avgör sen Andreas Myrvoll-Nilsen efter lite schabbel av TIF:s burväktare.

Härlandas Anton Wall sa så här om premiärsegern:

”En viktig kväll, seriepremiär, GP som livesänder och en stark trupp på plats gav oss alla förutsättningar till en bra premiär. Tollered är dock starka hemma på gräset och är tunga och möta. Mest kamp och dueller matchen igenom vilket passar hemmalaget bättre än oss. Tollered leder med 1-0 och 2-1 men vi vänder till vinst med 3-2 i slutminuterna. Vi spelar lite rakare och hittar lite kombinationer i slutet som gör att vi tillslut vinner. En jämn kamp som hade kunnat sluta åt båda håll. En lång försäsong kanske gjort oss väl och vi visar moral och kämparglöd i slutet. Extra plus till alla grabbar som sliter hårt idag. Nya tag redan på torsdag och möjlighet till 3 nya pinnar! Härlig start på serien för oss!”

TIF:s nyförvärv Nissan Svensson sa så här om matchen:

”Härligt med fotboll inför publik igen dock väldigt varmt idag igen. Jämn första där det är mycket kamp i varenda duell. Härlanda rullar bra men dock inga direkt vassa avslut i första. Vi tar ledningen med 1-0 efter en fin omställning som den gamle räven Björn trycker dit efter att först vänt bort sin försvarare fint och sedan klinisk sätter den i bortre hörnet. Vi går till halvlek med en 1-0 ledning. Andra halvlek trycker Härlanda på lite mer och rullar runt och kommer till lite vassare avslut och gör rättvist 1-1. Matchen står sedan och väger lite med Hawai fotboll , långbollar fram och tillbaka tills sista 10 då matchen tänder till igeb. Först tar vi ledningen med 2-1 på en fin nick av Scavo. Sen tappar vi tyvärr matchen på några händelsefulla minuter där Härlanda slår långa bollar på vinst och förlust och får dit både 2-2 och sen ett 2-3 mål och vinner matchen. Bara att ladda om och blicka framåt mot fredagens match hemma mot Syrianska/Arameiska.”

Härlandas matchrapport hittas HÄR.

För Härlanda var det första matchen medan TIF står på noll poäng efter två spelade.

 

/Rasta