Så här gick det i gårdagens matcher i fyran och femman!

 

TISDAG 18/8

4B

Balltorps FF – Sandarna BK 4-3 (1-1)

Nykomlingen Balltorp fortsätter sina fina start i årets 4B! Igår tog laget sin fjärde raka seger när Sandarna besegrades hemma på Förbovallen. Nyförvärvet Lasse Broman satte 1-0 redan efter tre minuter men det var oavgjort i paus efter att Simon Chekroun kvitterat på straff. I början av andra åker sen SBK:s Samuel Widarsson ut efter två gula och BFF kan gå ifrån. Niclas Sandell gör 2-1 direkt efter utvisningen och sen fyller Jetmir Kurti på med 3-1 innan Broman satte fyran. Sandarna ger sig dock inte och med kvarten kvar får Robin Lund in en reducering och strax efter gör Chekroun 3-4! Det blir dock inga mål sista kvarten och BFF tar alltså sin fjärde raka seger. 

BFF:s tränare Bawan Mohideen sa så här om matchen:

”Ja vad ska man säga, att vinna är ju verkligen sjukt kul, och nu har vi fått höra segersången 4 gånger om. Första halvleken är jämn utan att något lag egentligen har kontroll på matchen. Vi börjar andra halvlek med ett mål efter en minut och därefter är det våra bästa 30 minuter på säsongen. Vi spelar fantastisk fotboll och gör både trean och fyran innan klockan slår på 70. Sen slappnar vi av och tar ut segern i förväg, något Sandarna är uppmärksamma på. Efter två snabba på kort tid, varav en bjudning efter hjärnsläpp av en av våra killar, blir det onödiga nerver på slutet. Killarna krigar dock på bra och håller undan tills domaren blåser slutsignalen. Nu blir det några dagars vila innan vi tar oss an GFF på fredag!”

Sandarnas ena tränare, Fredrik Magnusson (som för övrigt tränare BFF förra säsongen), hade följande att säga om förlusten mot sin förra klubb:

”Kändes tungt då jag tycker vi är bättre än Balltorp fram till vi får en utvisningen i 55:e minuten då Samuel får sitt andra gula kändes som ett väldigt hårt kort av domaren som blir väldigt kostsamt. Kändes som vi ta grepp på mitten men Balltorp är starka på fasta där dom är tunga framför allt Sandell som även gör 2-1 på hörna. Framåt så var ju Jetmir. Väldigt stark för balltorp. Tycker Tom Andrea och Simon gör en bra insats hos oss.”

BFF har alltså maximala 12 poäng efter fyra matcher. Sandarna har en seger och två förluster hittills. 

 

5A

Floda BoIS – FC Bosona-Bosna IF 3-1

Igår tog Floda en fin seger hemma på Flodala när Bosona-Bosna kom på besök. Hemmalaget hade 1-0 efter första 45 sedan Per Alexandersson förvaltat en straff. I början av andra kom även 2-0 och 3-0 och båda gånger var det Erik Lundahl som höll sig framme. Bosona-Bosna fick till slut in en reducering på straff (Eldar Razanica) men då var det bara fem minuter kvar. 

Flodas Mio Hopkins sa så här om segern:

”En match vi vinner med 3–1 ganska säkert. Enligt mig är vi de bättre laget genom hela matchen och vi skapar flertalet chanser under matchens gång. De enda de skapar är egentligen på omställningar. De får en straff i slutet av andra, annars skapar de egentligen inte så mycket chanser. Som lag gör vi det bra matchen igenom och försöker rulla så mycket boll som vi bara kan och jag tycker att vi gör det bra. Helt enkelt en väldigt bra match från vår sida, och samtliga i laget gör de otroligt bra!”

För Bosona-Bosna var det första förluster efter två inledande vinster. Floda har nu två segrar och två förluster

 

5B

IF Mölndal Fotboll – Fässbergs IF 3-3 (2-1)

Det blev ett svängigt derby på Åbyvallen i 5B igår när IF Mölndal mötte Fässberg. Mölndals Samuel Nilsson hade en fin period i mitten av första då han gjorde både 1-0 och 2-0. Innan paus fick dock FIF in en reducering genom William Samuelsson. I början av andra kom sen 3-1 när Nilsson fullbordade sitt hattrick och det såg ut som Mölndal skulle gå mot seger. Fässberg kämpade sig dock tillbaka och först satte Albin Broström Vedin en straff fram till 2-3 innan Hampus Lyrstrand kvitterade. Trots att det var 25 minuter kvar bjöd matchen inte på några fler mål. 

Mölndals Mwansa Chirwa sa så här om matchen:

”It was a good game and a fair game and I think people enjoyed watching the game.”

Mölndal är fortfarande obesegrade och står på fem poäng efter tre matcher. Fässberg har en vinst, en förlust och nu även en kryss.

 

Näsets SK – FC Linné 4-1 (0-1)

Näset fortsätter att trumma på i toppen av 5B. Inför matchen mot FC Linné hade laget två segrar och ett kryss och det skulle bli ännu en seger. Det var dock gästerna som tog ledningen när klubbikonen Jesper Strand satte 1-0 på straff redan efter tio minuter och det stod in i pausen. I början av andra bjöds dock Näset in i matchen tack vare ett självmål. Strax därefter kom även 2-1 till NSK genom Vasileios LioliosSimon Slomic såg till att göra 3-1 och sen fick Linnés Johan Calgaro lämnat efter två gula. Med dryga kvarten kvar fastställde sedan Casper Jonasson slutresultatet 4-1

NSK:s Vasileios Liolios hade följande att säga om matchen:

”Matchen börjar bra för oss, vi rullar mycket boll och är spelförande laget i matchen. Trots allt får Linné straff efter en långboll som leder till 0-1. Därefter ligger de bra tätt i försvaret och gör det svårt för oss hela första halvlek. Vi har mycket boll men kommer inte riktigt fram till nån jättefarlig chans. Linné är tuffa i duellerna men med mycket fokus på det defensiva som gör att dom är ofarliga framåt. Andra halvlek höjer vi oss rejält, ökar tempot och kommer till 1-1 efter hög press och massa fumlande i straffområdet. 2-1 kommer efter 3-4’ och där känns det som att vi tar över. 3-1 efter kontring då Linné försöker pressa och 4-1 efter att dom åkt på ett rött. Överlag en bra prestation av oss, stor Eloge till Samuel Ivarsson som blev matchens lirare! Nu taggar vi till inför nästa omgång borta mot Mölndal! Önskar också krya till Koffe Frantzich som behövde skjutsas in till akuten för att sy ihop ögonbrynet! Hoppas det går över fort!”

Linnés tränare Olle Johnels sa så här om förlusten:

”Vi har det som vanligt kämpigt i seriestarten. Men vi kommer vakna snart och får väl hoppas att lagen börjar underskatta oss. Idag, mot Näset, följer vi vår matchplan fint och har 1-0 i paus. Tyvärr gör Näset två snabba mål direkt i andra och vi tappar geisten. Vi får gratulera Näset som lirar en fin fotboll och mönstrar en hel del unga killar.”

NSK:s matchrapport hittas HÄR. Bilden till inlägget är lånad från Näsets hemsida. 

Näset leder 5B med 10 poäng på fyra matcher. Linné har det lite tuffare och tre raka förluster. 

/Rasta