Det spelades även matcher i två av våra tre sexor igår:

 

TISDAG 18/8

6B

Knippla IK – Chalmers Studentkårs IS 3-0 (1-0)

Nykomlingen Knippla har fått en riktigt fin start på 6B-säsongen! Premiärsegern mot Diseröd följdes upp av 3-0 ”hemma” (matchen spelades på Prästängen) mot Chalmers igår. 1-0 kom tidigt genom Mahdi Safari och det stod fram till matchens sista tio minuter. Då stängde Aligool Amini butiken genom att göra både 2-0 och 3-0 för ö-laget! 

Chalmers Victor Engdahl sa så här om matchen:

”Tung match! Vi som klubb har inte riktigt hunnit komma i form varken fysiskt eller spelmässigt. Vi är det bättre fotbollslaget men Knippla gör en väldigt bra match och spelar till sina fördelar. De är väldigt effektiva sista 20% av planen och vi har inte orken att hålla uppe det spel som vi stundtals har och vi får inget anfallsspel sista halvan av planen. Stark defensiv av Knippla. Välförtjänt seger till knippla önskar dem lycka till i resten av serien.”

KIK:s kapten Peter Arvidsson hade följande att säga om segern:

”Väl genomförd matchplan. Chalmers försöker äga boll men tappar den ofta i farliga situationer vilket skapar oreda i deras backlinje, det resulterar i ett självmål 1-0 det står sig till 75-80 minuten när vi lyckas efter två missade frilägen sätta både 2-0 och 3-0. Bra start för oss nu blickar vi fram emot lördag då vi har vår ”riktiga” hemmapremiär ute på Knippla då denna matchen spelades på prästängen Öckerö.”

KIK står på två raka segrar medan Chalmers har en poäng på två matcher. 

 

6C

Johannebergs IF – Azalea BK 0-3 (0-1)

I 6C igår tog Azalea sin första seger för säsongen efter krysset mot Vrångö i premiären. Johannes Mohlin Rutström gjorde 1-0 redan efter tio minuter, ett resultat som stod sig in i pausen. En kvart in i andra kom sen 2-0 (Abuzar Gholami) och strax efter det även 3-0 (Mohlin Rutström igen). 

ABK:s Felix Bellak sa så här om segern:

”Vi var otroligt revanschsugna efter helgens kryss där vi kände att vi borde haft mer. Många spelare tillbaka och lite tydligare formation dagen till ära, vilket som skapade bra förutsättningar. Vi börjar ganska bra och de känns som att vi är väldigt nära att få rena lägen, och ganska snart kommer också ett förlösande mål. Sedan faller vi in i den klassiska 1-0-fällan där man börjar slappna av lite och slår av på takten. Känslan är dock att vi har kontroll på det mesta och är fortfarande nära på att sätta dit 2-0 också, även om vår målvakt får göra en kanonräddning på ett farligt läge. När halvleken kommer snackar vi mycket om tålamod med bollen och andra klassiska fotbollsfloskler som är viktiga att påminna varandra om. Känslan är att vi har betydligt bättre ork än dom i andra och vi får desto större ytor att spela på. 2-0 kommer ganska kort efter halvleksstarten och några minuter senare gör vi även 3-0 på ett riktigt drömanfall från start till slut. Otroligt välbehövlig och viktig seger för laget, där samtliga i laget bidrar.”

JIF:s målvakt Jimmie Elek kommenterade matchen så här:

”Tung förlust såklart. Vi mötte ett ungt och kvickt lag med medelålder på – citerat Azaleas tränare – över 20 men under 22. Vi har en spelidé som vi tyvärr inte lyckas hålla oss till, och spelar bort alldeles för mycket enkla bollar under i princip hela matchen vilket leder till att vi får jaga onödigt mycket boll. Vi får några lägen under olika delar av matchen men lyckas inte näta, och då går det som det går. Azalea var det bättre laget idag helt enkelt.”

JIF:s matchrapport hittas HÄR

ABK har nu fyra poäng på sina två första matcher. Johanneberg har inlett med två förluster. 

 

Landala IF – Järnbrotts IF 1-0 (1-0)

Seriepremiär för 101-åringen Landala som ställdes mot ett Järnbrott som kom med två förluster i kappsäcken. Det blev en målsnål tillställning där matchens enda mål kom redan efter 20 minuter genom LIF:s David Fhager!

LIF:s tränare Viktor Ohlsson sa så här efter matchen:

”Vi börjar oerhört piggt och gör en bra första halvlek där vi kontrollerar det mesta. Orkar inte riktigt föra spelet i andra men vi ligger bra och Järnbrott skapar inga jättelägen, vi är närmare 2-0 än 1-1. Tråkigt med Järnbrotts målvakt, hoppas inte det är något allvarligt och att han snart är tillbaka på planen!”

JIF:s kapten Ludvig Strid hade följande att säga bloggen efter matchen:

”Efter två raka förluster i serien så var det dags att plocka de första poängen för säsongen, det var alla i laget med på. Vi börjar matchen ganska dåligt, och vinner inga dueller mot Landala. Vi står ganska högt med laget och Landala lyckas hitta ytorna bakom vår backlinje när vi slarvar och tappar boll i uppspelsfasen. Tyvärr straffas vi ganska hårt av detta och Landala gör 1-0 på exakt det sättet precis innan vattenpaus. Vi hinner snacka ihop oss därefter, och kommer allt mer in i matchen och sista 20 i första är spelmässigt ganska jämnt. Vi har ett bra snack i halvtid och gör lite småjusteringar för att få ett bättre spel, vilket vi får. Hela andra halvlek så är vi det dominanta laget, som vinner dueller och trycker på framåt. Vi hittar vårat spel bättre och har flera stora chanser att kvittera på…dock saknas skärpan och vi lyckas inte ta till vara på våra lägen. Vi lyckas också få till en rejäl forcering i slutet men tyvärr räcker det inte denna gång. Riktigt sur förlust, liksom förra matchen mot GSIF. Dock ser vi bättre och bättre ut och resultaten kommer komma, det är vi säkra på.”

Seger i första matchen för LIF alltså medan Järnbrott nu har tre raka torsk. 

 

/Rasta