Så här gick det i gårdagens matcher:

 

ONSDAG 19/8

4B

KF Velebit – IK Virgo 2-2 (2-0)

Det såg ut som tippade topplaget Velebit skulle ta sin tredje raka seger igår när de mötte IK Virgo hemma på sin IP. Laget hade nämligen 2-0 i paus efter mål av Rany Younan och Ahrun Cicek. Virgo kämpade sig dock tillbaka i den andra halvleken. Joe Johnson fick in en reducering i 65:e och med dryga kvarten kvar kom 2-2 (målskytt Thomas Erlandsson)!

Velebits Emilio Rossi hade följande att säga om matchen:

”Jag skulle vilja säga att vi gör en bra match mot ett bra Virgo, man märker att många haft ledigt i vårt lag en längre tid och som inte orkar 90 minuter, samtidigt har vi en 2-0 ledning som vi inte ska tappa känns det som, vi har ett 3-0 mål inne men som döms bort och de sätter igång den snabbt och gör mål åt andra hållet! Vi ska vara besvikna men bara att ta nya tag på lördag! Tack för en bra match Virgo och lycka till!”

Båda lagen har öppnat stabilt och jagar fullpottaren Balltorp i toppen. Bägge lagen har nu sju poäng på sina tre första matcher

 

6A

Real Maskin BK – Fröjdens FK 2-1 (2-0)

Real Maskin är tillbaka i 6A efter en sväng i sjuan och de inledde comebacken på bästa tänkbara sätt! På Bravida Arena blev det nämligen seger mot Fröjdens FK. Maskinen hade 2-0 i paus efter dubbla mål av Tobias Olovsson. Med en kvart kvar av matchen kom det en reducering genom Magnus Svantesson men Real höll ut och inledde alltså med en trepoängare!

Reals kapten Kalle Jarnebrink sa så här om premiärsegern:

”Kul med premiär, en tuff match mot ett Fröjden som i stora delar av matchen äger bollen och rullar runt fint. Vi försvarar oss tålmodigt och väntar på våra chanser, efter drygt 20 minuter så kommer vi upp i banan och lyckas skapa en straff. Det ger oss lite luft under vingarna och av bara farten kommer tvåan också någon minut senare. Sedan är det mycket försvarsspel och tycker att vi generellt lyckas hålla Fröjden utanför vårt straffområde. Efter reduceringen blir det en anstormning men tycker att vi reder ut det hela med bravur och tar 3 starka poäng. Mycket credd till Tobias Olovsson men framförallt Anton i målet idag.”

Fröjdens tränare Philip Berggren hade följande att säga om förlusten:

”Tung förlust detta. Vi inleder stabilt och känslan är att vi har kontroll på matchen. Två onödiga bolltapp senare och helt plötsligt står det 2-0 till Real Maskin. Vi försöker givetvis trycka på men har under första halvlek svårt att komma till vassa lägen. I andra halvlek skruvar vi upp tempot och skapar tryck framåt. Reduceringen kommer men svaga avslut, bra målvaktsspel och en felaktig offside gör att 2-1 står sig matchen ut. Grattis till Real Maskin som gör en bra match och visar upp ett ett stabilt försvarsspel matchen igenom!”

Reals matchrapport hittas HÄR

Seger direkt för Real Maskin alltså medan Fröjden nu har en vinst och en förlust

 

6B

Hjuviks AIK – Hönö IS 3-1 (2-0)

Nykomlingen Hjuvik studsade tillbaka efter att ha tappat 3-0 till 3-5 senaste mot Surte. Hjuvik kopplade greppet om gårdagens match mot Hönö hemma genom två frisparksmål i den första halvleken. 1-0 kom via Danny Höglund-Fields fötter och 2-0 satte nyförvärvet Tor Isaksson (efter att Höglund-Field enligt insatta källor ”gett bort” frisparken till Isaksson). Hur som helst hade Hjuvik 2-o i paus och mitten av andra satte Isaksson även 3-0. Det skulle dock komma en Hönö-reduceirng genom Simon Seesai (även den på frispark) men den kom för sent. 

Hjuviks kapten Daniel Blom sa så här om segern:

”Vi kommer från en tung förlust senaste matchen och är rejält revanschsugna. Det visar vi från start med att skapa chanser och att vara stabila bakåt. Jobbar stenhårt för varandra matchen igenom och 3 härliga poäng!”

HIS Nicklas Bensby sa så här om matchen:

”Kul att möta ett starkt och spelskickligt Hjuvik. Tycker att vi börjar starkt dem första 20 minuterna och skapar många lägen men bollen vill tyvärr inte in. Hjuvik tar efter det ledningen med 1-0 på en frispark från halva plan och strax innan halvlek så gör dem även 2-0 på en frispark. Känns att vi tappar lite koncentration efter det och tyvärr gör Hjuvik även 3-0 i mitten av 2:andra halvlek. Vi reducerar i slutminuterna men kommer inte närmare än så. Hjuvik vinner helt rättvist men slutresultatet speglar inte riktigt matchbilden. All lycka till Hjuvik resten av säsongen.”

Båda lagen har nu två segrar och en förlust på sina tre första matcher. 

 

6C

SK Argo – BK S:T Jakob 2-0 (1-0)

Hemmalaget SK Argo kom från en sistaminutenseger i sin premiär mot lokalrivalen Pushers medan de ljusblå eleganterna hade öppnat starkt med en seger (6-0 mot Järnbrott) och ett kryss (3-3 mot FC Heden). Det var Argo som öppnade bäst på Majvallen och som även tog ledningen en kvart in i matchen. Utspark från Robin Staaf, en fin direktskarv i djupet av Marcus Comé och ett kyligt avslut av Marcus Lindqvist. Även om matchbilden jämnade ut sig var det betydligt närmare 2-0 än 1-1 efter första 45. Direkt i andra bjuder Argo S:T Jakob på ett friläge som dock Staaf i kassen räddar. Det blir en svängig andra halvlek där Argo får in 2-0 i mitten efter ett fint inlägg av Gustav Dovstad och en minst lika fin nick av Comé. S:T Jakob får lite tryck på slutet även om de riktigt heta chanserna saknas. 

Argos matchrapport hittas HÄR och bilden till inlägget kommer från matchen. 

Argo har börjat fint med maximala sex poäng på sina två första och inga insläppta mål. S:T Jakob har nu en vinst, en förlust och ett kryss

 

7A

Göteborgs City FF – Gothenburg Celtic FC 4-1 (2-0)

Igår klev Göteborgs City in i 7A-säsongen och de ställdes mot ett Celtic som krossade Partille (8-0) i sin första match. City tog ledningen nyförvärvet Lukas Simonsson och innan paus satte även Jivar Sooren Larizadeh 2-0 på frispark. Celtic kommer dock närmare då de reducerar efter paus. City reder dock ut det och kan göra både 3-1 (Navid Fallah) och 4-1 genom Simonsson.

Citys målvakt Kim Jonasson sa så här om segern:

”Seriepremiär för City mot ett Celtic som startade säsongen med att vinna med 8-0. Bägge lagen inleder med varsin kort period av press mot det andra målet men relativt tidigt skapar vi ett läge efter kombinationer på kanten och vår vårt nyförvärv Lukas kan från straffområdeskanten behärskat bredsida in bollen vid målvaktens närmaste stolpe till 1-0. Spelet är fortsatt jämnt, Celtic är tunga på fasta situationer men det är vi som sätter en när Jivar skruvar en frispark över muren in i krysset och det står 2-0 i paus. Vi vill fortsätta i andra, med samma spel och lyckas inledningsvis bra med att kontrollera spelet, rulla och skapa lägen. Men slappnar av lite för mycket och plötsligt har Celtic kombinerat och vridit sig genom vår backlinje till ett friläge, 2-1 och nerv i matchen. Därefter hade de även några röriga situationer i vårt straffområde så matchen hade kunnat vändas på huvudet. Men bra nog för oss så lyckas vi relativt snabbt repa mod, Herzog vinner bollen på mittfältet och trär den igenom deras backlinje så Fallah får hur mycket tid som helst att placera in bollen till 3-1. Sen nickar Lukas in sitt andra mål och vi kan kontrollera spelet till seger 4-1 samtidigt som Celtic blir 10 man efter två gula som blev ett rött på en gubbe. Bra kamp, bra domare som höll jämn nivå även om vi hade velat ha en straff och Celtic är ett gött lag att möta och tjöta med. Kul premiär för oss med många nyförvärv som visar framfötterna inklusive tvåmålsskytt Lukas och rivjärnet Rickard på mittbacken. Det här bygger vi vidare på nästa 9 matcher.”

Vinst direkt alltså för City medan Celtic nu har en vinst och en förlust. 

 

/Rasta