Vi avslutar med gårdagens 7B och 7C:

 

TORSDAG 20/8

7B

Slottsskogen/Godhems IF – BK Björkåsen 7-2 (3-1)

Slottsskogen/Godhem verkar ha siktet inställt på en snabb återkomst till division 6. Igår kom andra raka segern och på tre matcher har nu laget 20-2 i målskillnad. I mitten av den första halvleken kunde SG gå upp till en 2-0 ledning efter mål av Sappayut Punyadee och Isac Wedin Gluhic. Björkåsen svarade dock omgående genom Esteban Agurto men innan paus hade SG:s Albin Westerlund satt dit 3-1. I början och mitten av den andra halvleken avgjorde sen hemmalaget med tre rak mål av Karl KarlssonPunyadee och Alex Wedin Gluhic. Agurto satte sen ett tröstmål till för BKB innan Punyadee fullbordade sitt hattrick.

SG:s tränare Janne Larsson sa så här om matchen:

”En riktigt tuff match en bra bit in i första halvlek. Björkåsen har något riktigt bra på gång. Den blöta gräsplanen och motståndarnas skicklighet ställde till det rejält för oss och vi fick inte alls igång något spel. Men vi kämpade på och till slut lyckades vi komma till målchanser. Mellan 20 och 30 minuten hände det massor. Tim gör 1-0 på ett snyggt sätt. Han vänder bort några motståndare och klipper till stenhårt i nedre hörnet. 2 minuter senare kämpar sig Isac loss och efter lite närkamp får han till ett skott som täcks av en motståndare och seglar in till 2-0. Då kändes det som vi verkligen hade allt under kontroll. Istället sticker Björkåsen upp och skapar en hörna som resulterar i ett av de vackraste målen jag sett på Sikvallen. Vi nickar bort hörnan men deras spelare klipper till direkt från ca 25 meter och får en sån kalasträff rätt upp i bortre krysset och Björkåsen har reducerat. Efter det vart det återigen en kamp på planen med slarviga och misslyckade uppspel från båda håll. Men i slutet av halvleken tar vi över mer och mer och vi gör 3-1 också jädrigt snyggt. Albin slår en lång crossboll till Isac som dribblar bort sin back och slår ett perfekt inlägg till Albin som löpt upp. Albin visar vad man skall använda huvudet till och nickar snyggt in bollen. Bra snack i paus och det gav effekt. Vi gör 4-1 och 5-1 på ett par minuter sen kontrollerar vi matchen. Björkåsen har en hel del farliga omställningar och vi kommer inte riktigt upp i den nivån jag vet att vi kan spela på men man kan ju faktiskt inte klaga när vi vinner med 7-2. Nu ser vi framåt nästa spännande match mot Bergsjön, det lär bli en intressant match även om de endast lyckades få oavgjort mot Menisken.” 

BKB:s tränare Curt Bryngelsson sa så här om förlusten:

”Inte mycket att snacka om vi möter ett bättre lag och bjuder på ett par av målen samt saknar våra två bästa spelare som är skadade. Svårspelat på naturgräs i duggregnet då vi inte är vana med detta underlag.”

SG har alltså öppnat riktigt starkt med maximala nio poäng efter tre matcher och fin målskillnad. Björkåsen har tre raka förluster. 

 

Menisken IF – Bergsjön SK 2-2 (0-1)

Båda lagen kom från segrar i sina premiärer och båda lagen skulle förbli obesegrade efter gårdagens match då den slutade med ett kryss! 

MIF:s Johan ”Bolivia” Anäng sa så här om matchen:

”En frejdig match på ett regnigt Heden. Motståndarna med mycket spring i benen satte hyfsat hög press på oss och vi blev lite stressade av det i första halvtid och lyckades kanske inte få till något super bra spel. Kanske lite mycket slarv och bolltapp där och underläge 0-1 i HT. I andra lyfter vi oss och svarar lite grann med samma mynt och flyttar upp laget vilket leder till att våra nya skyttekung Eric gör två fina mål framåt. Lite mycket Hawaii sen på slutet och motståndarna får en straff som vår grymma målvakt Sellberg är på men måste ändå se sig besegrad när bollen brottar sig in i mål. På slutet när vi fortsätter flytta upp folk gör Sellberg några riktigt vassa räddningar när de kommer 2 mot 1. Slut 2-2 och vi är både nöjda och missnöjda på samma gång. Så då är det väl ganska rättvist.”

Båda lagen står nu då på fyra poäng efter två spelade matcher. 

 

7C

Rödbo IF – Backatorp IF 4-1 (1-1)

Rödbo IF brukar återfinnas i botten av sjuan men har fått en kanonstart på årets 7C. Premiärsegern mot Brämaregården (4-0) följdes igår upp av finfina 4-1 mot Backatorp hemma på Rödbovallen. Det var dock gästerna som tog ledningen i mitten av första genom Hasudin Muratovic. Veteranen Markus Hasselblom svarade dock med en kvittering på straff precis innan vilan. I andra kunde sen RIF gå ifrån tack vare mål av Fredrik StrömbergAndreas Hall och åter igen Hasselblom på ytterligare en straff. 

Tvåmålsskytten Hasselblom sa så här om segern:

”Det är en fantastisk inramning på Rödbo-vallen denna lite regniga torsdag. Ett fint duggregn sveper in över heden och gör att luften blir lätt att andas. Perfekta förhållanden helt enkelt. Nåväl till matchen. Vi har lyckats mönstra en riktigt fin trupp till dagens drabbning och detta ger resultat inledningsvis när vi som vi sagt på förhand ligger rätt i positioner och vinner boll på mitten. Vi lyckas skapa också skapa några halvchanser som inte lyckas förvaltas till mål. Backatorp ser lite överrumplade av vårt faktiskt ganska fina spel men dom äter sig sakta in i matchen och skapar mer och mer från mitten av första halvlek. Givetvis trycker dom även in en boll. Backatorp äger sedan resten av halvleken tills vi får en straff. 1-1. Halvtid. När domaren blåser igång andra halvlek så känner man i ryggmärgen att vi är hungriga, riktigt hungriga. Detta speglar sig också resultatmässigt då vi trycker in 2-1 på en frispark. Resten av matchen präglas av kamp och spring i benen. Benen och hungern är helt avgörande i matchen. Vi lyckas trycka in 2 bollar till innan domaren blåser av. Mycket härligt! Känns som om vi börjar närma oss en liten vinnarkultur. Äntligen! En stor eloge till alla i och runt laget. Det här är allas vinst!”

BIF:s tränare Johnny Gillberg hade följande att säga om förlusten:

”Vi startar matchen bra och gör 1-0. Två ribbträffar och ett friläge, men ingen utdelning! Rödbo kvitterar på straff innan halvlek. Andra halvlek äger Rödbo totalt och vinner helt rättvist.”

RIF har alltså startat med två raka segrar medan det var Backatorps första match. 

 

FC Fyrklövern – Lundby IF 2-0 (1-0)

Nystartade FC Fyrklövern har öppnat starkt med två raka segrar. Premiärvinsten mot Geesguud (4-2) följdes upp av 2-0 mot Lundby igår. I slutet av första gör Arin Tawfik 1-0 och i början av andra kommer även 2-0 (Daniel Zamani). 

Just målskytten Zamani sa så här om segern:

”Det var en bra match från vår sida, vi förde spelet men stressade lite med dom avgörande passningarna. Slutet på första fick vi in ett viktigt mål som gjorde att vi kunde ha tålamod i sista tredjedelen när vi gick in i andra halvlek. Vi gjorde 2-0 i början på andra och där kändes det klappat och klart och vi hade bud på fler mål. Viktig vinst på en plan med dåligt underlag och vi fokuserar på nästa match.”

LIF:s Robert Heikkilä sa så här om förlusten:

”Riktigt tungt. Vi visste att vi möter ett starkt Fyrklövern, och har en gameplan som vi sätter otroligt bra i första halvlek. Vi känner att vi långsamt växer in i matchen och kommer till ett par lägen som vi tyvärr inte sätter. Fyrklövern sätter 1-0 precis innan paus med en praktträff. Vi känner i paus att vi kan vända detta, men istället rasar vi ihop fullständigt. Det är bara till att lyfta på hatten, Fyrklövern vinner rättvist.”

Fyrklövern har inlett med två raka segrar medan Lundby har två raka förluster. 

 

/Rasta