Dags att kasta sig över gårdagens matcher i division 6:

 

TORSDAG 20/8

6A

Gamlestaden FF – FC Härlanda 2-0 (1-0)

Gamlestaden FF föll i sin premiär (2-3 mot Fröjdens FK) men tog istället sin första seger igår när FC Härlanda besegrades hemma på fina G-vallen. Nyförvärvet Efraim Möller slog till redan efter tio minuter och det resultatet stod sig till halvtidspausen. Djupt in på stopptid i den andra halvleken satte Möller även 2-0 som alltså gav GaFF sin första seger! 

GaFF:s tränare Christian Brile sa så här om första segern:

”Vi tar ledningen tidigt i matchen och gör en bra första halvlek. Andra halvlek är i stort sett 45 minuter inlägg mot vårat straffområde. Dino räddar straff och allt annat med och vi försvarar oss heroiskt. Vi avgör matchen efter en fin kontring. Marginalerna på våran sida idag till skillnad från senast.”

Härlandas målvakt Sebastian Malcus hade följande att säga om förlusten:

”Så gött som det var att vinna förra matchen med sen vändning, lika ogött var det att förlora denna match. Nu är jag ju en del partisk men jag tycker att vi dominerar denna match från början till slut, vi är dock för tama (läs: dåliga) när det kommer till avslutsdelen. Klyschigt värre men fotboll handlar om att göra fler mål än motståndaren och vi gjorde inte ett enda idag. Då finns det inte så mycket att skylla på liksom, och det är ju alltid segt (att inte kunna skylla ifrån sig) Matchen börjar med att Gamlestaden lyckas stoppa ett eget skott där undertecknad redan påbörjat rörelse åt fel håll och de kan enkelt rulla in 1-0. Efter det tycker jag att vi äger matchen tills sista sparken som är en kontring som de kyligt rullar in. Gamlestaden har en del chanser men partiska jag upplever att det är mer uppstick än organiserat spel, de är betydligt starkare offensivt än defensivt. Orimligt att skriva så egentligen för de släpper ju in 0 mål och deras målvakt räddar ju allt vi får på mål, straff och öppet mål. Men ändå, vi äger spelet men får inte in bollfanskapet. Mannen med pipan hade kanske inte världens bästa dag, Gamlestaden skulle nog varit 10 man från mitten av första halvlek efter en riktigt tydlig frilägesutvisning. Även Prisoners skulle nog varit 10 man efter att undertecknad rusat ut och ”knäat” (kan varit en och annan arm inblandad) bort bollen en bra bit utanför straffområdet. 1-1 i missade utvisningar, kan mao inte skylla på det heller. Matchens lirare var helt klart målvakt i Gamlestaden, när vi fick bollen mot mål tog han allt! Straff och typ öppet mål! Nu laddar vi om och låser in gräsdojjorna, ser fram emot att komma tillbaka till konstgräset!”

GaFF:s matchrapport hittas HÄR

Härlandas motsvarighet hittas HÄR

Båda lagen har nu en seger och en förlust på sina två första matcher. 

 

Bergsjö IF – Vatra KIF 2-1 (0-0)

Bergsjö IF har fått en flygande start på årets 6A och igår kom tredje raka seger! Det var dock mållöst efter första 45 mot nykomlingen Vatra hemma på Bergsjövallen men tidigt i andra kom 1-0 genom Durim Bublica. Vatra svarade dock när Tariq Khalaili kvitterade i mitten av andra. Vatras glädje var dock kortvarig då BIF:s spelande tränare Valon Hetemi skickade in segermålet bara minuter senare! 

BIF:s Victor Calming sa så här om segern:

”Jättekul att serien äntligen är igång igen och jätteviktiga 3 poäng för oss i toppen. jämn match idag där vi inte alls kommer upp i nivå, skapas chanser åt bägge hållen och denna match hade kunnat sluta hur som helst men som sagt otroligt skönt med 3 pinnar men vi behöver höja oss nu.”

Vatras Atdhe Bunjaku hade följande att säga om matchen:

”Tråkigt, man måste sätta sina chanser annars straffas man tillslut. Och så blev det.”

BIF har alltså maximala nio pinnar efter tre matcher och toppar den haltande 6A-tabellen. Nykomlingen Vatra väntar fortfarande på första poängen efter två förluster. 

 

6C

FC Heden – Göteborgs SIF 1-0 (1-0)

Det spelades också en match i 6C igår och det blev hemmaseger på Överåsvallen. I mitten av den första halvleken satte Hedens Kim Nordström matchens enda mål!

Hedens kapten Toni Ceesay sa så här om segern:

”Kvällens match var väldigt tuff då Studenterna inte lägger några fingrar emellan. Jag tycker inte att något av lagen dominerar utan det är en väldigt jämn match. Studenterna skapar några bra chanser i första halvlek som kunde resulterat i mål men vår målvakt Robin sköter sig i målet och håller nollan. Det skulle krävas ett typiskt Kim mål för att ta hem tre pinnar idag och precis så blev det. Efter ett fint anfall hamnar bollen hos Kim som drar på från avstånd som han gjort så många gånger tidigare. Målvakten i Studenterna är chanslös. En härlig och viktig vinst mot ett bra lag.”

GSIF:s Victor Jansson sa så här om förlusten:

”Heden började matchen oerhört bra, rörligt och fyndigt och vi lyckades inte komma nära dem. Det får också välförtjänt 1-0 under denna period. I slutet av halvleken jämnar det ut sig något och vi har även lägen för att kvittera med bl.a ett friläge. Andra halvlek blir en 45 minuters kamp, inte jättemycket ordnat spel, vi stänger deras uppspel lite bättre men det blir mycket längre bollar från vår sida. Båda lagen har väl lite halvchanser men någon boll lyckas vi aldrig peta in. Ändå en kul och tuff match att spela mot ett bra lag, precis som det var matcherna oss emellan innan Heden gick upp i 5:an för några år sedan.”

GSIF:s matchrapport hittas HÄR

Efter två inledande kryss var detta Hedens första seger i årets 6C. GSIF har en seger och en förlust på kontot hittills.

 

/Rasta