Vi har kommit till sjuorna och vi börjar med 7A:

 

TORSDAG 20/8

Gunnared KIF – Elisedals IS 9-1 (4-0)

Gunnared KIF klev in i 7A-säsongen igår och de gjorde det rejält! Hemma på Gunnaredsplan blev det storseger mot gästande Elisedal. Det var en hel del nytt i Gunnared inför säsongen och efter en halvtimme hade två av de nya spelarna presenterat sig! Lawek Nizarki satte både 1-0 och 3-0 och däremellan hade Leo Kyriazis gjort tvåan. Det var klara 4-0 i paus efter att även Amin Dahlberg hamnat i målprotokollet. Gunnared fortsatte att trumma på i den andra halvleken och Jacob Dahlberg (även han ny) satte 5-0. Eric Nordeke anslöt från Hisingen FC och han svarade för både 6-0 och 7-0 innan EIS fick in ett tröstmål genom Ayoub Dahoui. Matchens avslutade sedan med att Nizarki blev tremålsskytt och att Djem Aydogan gjorde 9-1.

Gunnareds tränare Christopher Nordlinder Zimmerman sa så här om segern:

”Vilken kväll! Otroligt skönt att börja säsongen med en storseger och tre dunderviktiga poäng rakt in på kontot. Vi gör jobbet och vinner helt rättvist. Nu njuter vi i några dagar för att sen skaka loss denna matchen och fokusera på nästa match.”

EIS Johan Andersson hade följande att säga om förlusten:

”Det var en tung afton för oss, inte mycket gick rätt. Men vi möte också ett väldigt bra lag, de var rörliga och hade tre-fyra väldigt bra spelare. Spelar de så här resten av säsongen så kommer de spela division 6 nästa år. Vi fick oss en läxa och trots att vi fick storstryk så finns det saker som vi kan bygga något bra på.”

Det var båda lagens första match i årets 7A. 

 

Högaborg Kärralunds FC – Annedal FF 1-4 (0-3)

Nystartade Annedal FF har börjat säsongen stabilt. Igår tog laget sin andra raka seger när Högaborg Kärralund besegrades med 4-1. AFF hade en lyckosam sista kvart innan halvtid då laget gjorde tre raka mål. Mike Sossah satte 1-0, Sebastian Lindström 2-0 och Robin Sundkler fyllde på med 3-0. Annedal släppte sen inte greppet även om Michael Backendal reducerade på straff tidigt i andra. I matchens näst sista minut stängde Jonathan Falk ner matchen helt med sitt 4-1 mål.

AFF:s kapten Christopher Lindström sa så här om segern:

”Viktig vinst idag! Tycker vi har stunder i matchen där vi dominerar totalt. Äntligen sätter sig det taktiska och vi rullar ut motståndarna i långa stunder! Tycker vi kämpar i 90 minuter och blandar detta med fint spel! Vår målvakt Dennis Olsson gör en riktigt fin match och står för ett par rent avgörande räddningar. Tre blytunga poäng i vår resa!”

HKFC:s tränare Joakim Norström sa så här om matchen:

”Vi gör en på det hela taget bra match. Första 30 spelat båda lagen fin fotboll. Annedal spelar snabbt på mitten men vi stänger ner dem rätt bra och lyckas få dem att försöka slå lite längre. Vi kommer själv runt på kanterna ett par gånger och skapar lägen. Sen släpper vi till ett bra skott från lite distans, och därefter blir vi utspridda och ofokuserade. Ett par misstag och en dålig sista kvart ger 3-0 i paus. I andra går vi längre, och lyckas störa dem ordentligt. Tyvärr öppnar vi upp oss för mycket bakåt, men en storspelade Eric mellan stolparna håller nere siffrorna. Totalt sett en jämn match i stora delar, men en svag period i slutet första gör det omöjligt för oss att komma tillbaka.”

Annedal har nu inlett med två raka segrar medan HKFC har två raka förluster.

 

Rambergets SK – Angered SK 2-10 (1-4)

Rambergets SK har haft en tuff start på årets 7A och igår kom tredje raka förlusten. För Angered SK var det första matchen och det blev alltså en storseger direkt. ASK hade 3-0 efter en kvart då Abdullahi Mohamed satte ettan och Bile Diiriye gjorde både 2-0 och 3-0. RSK fick lite kontakt när Filip Ristov reducerade men innan paus kom ännu ett ASK-mål genom Diiriye, som alltså svarade för att hattrick redan innan paus. I andra rann det iväg och Mohamed blev till slut fyramålsskytt. Övriga ASK-mål i den andra halvleken gjordes av Abdiaziz OogAbdullahi Warsame Jama och Mohamed Ali. RSK:s mål i den andra halvleken gjordes av Suhail El Hattab.

Tungt för RSK med tre raka förluster medan ASK börjande säsongen på bästa tänkbara sätt. 

 

/Rasta