Så här gick det igår i fyran och femman!

 

TORSDAG 20/8

4A

Partille IF FK – SKIF Semberija 1-6 (1-1)

Det bjöds på en märklig målfest på Lexby igår när Semberija gästade Partille IF FK. Hemmalaget tog ledningen i mitten av den första halvleken när Marcus Månsson satte en straff. Strax efter lyckades gästernas Lukas Hermansson dra på sig två ostskivor på tio minuter och fick därmed lämna. Semberija kvitterade dock nästan direkt då Franck Franklin förvaltade en straff. Efter 1-1 i paus så lyckades sedan ett Semberija med tio man göra fem raka mål i den andra halvleken! Andreas Odersjö satte både 2-1 och 3-1 tidigt i andra och Amar Peric ökade på till 4-1. Sista kvarten kom även 5-1 (Maximilian Fernström) innan Odersjö fullbordade sitt hattrick!

Partilles burväktare Dennis Nithander sa så här om förlusten:

”Går inte att sätta ord på det, vi är helt överlägsna första halvlek, även innan de åker på en utvisning. Deras målvakt gör det riktigt bra och håller dem kvar i matchen. 1-1 i paus efter två straffmål. I andra halvlek fallerar vi fullständigt , vi bjuder på fem mål. Dom sätter i princip alla lägen dom får, inte ofta man släpper sex mål utan att få göra en endaste räddning. Bara att bryta ihop och komma igen.”

Semberijas tremålsskytt Andreas Odersjö hade följande att säga om segern:

”Tillbaka på vinnarspåret igen! Riktigt skönt. Top of the league. Partille tycker jag överraskar oss första 15-20, högt bolltempo tillsammans med ett par fina kombinationer i anfallsspelet som vi inte alls såg komma. Våran kugge i mittlåset, Lukas Hermansson, drar lite olyckligt på sig sitt andra gula som resulterar i ett rött kort samt en straff. 1-0 i sketan samtidigt som regnet börjar ösa ner, tungt. Tycker att vi vaknar lite smått efter målet och har ett par fina anfall innan domaren ett par minuter innan halvlek blåser straff för oss. Franck ”Maestro” Franklin förvaltar den bra och 1-1 i halvlek. Inför andra har vi rört om lite i uppställningen tack vare en man mindre. Men vi hade bestämt oss redan innan matchen att åka hem ifrån Lexby med 3 poäng, och så blev det. Vi går ut i andra och Partille får helt enkelt agera kvällsmat för oss. Innan ens kiosken på läktaren öppnat efter halvtidspausen står det 1-6 till oss. Efter frispark av ren magi från ”Jefe” Amar Peric och 4 mål ifrån mig så skrevs resultatet till 1-6. Fantastisk match med tanke på att vi spelar större delen av matchen med en man mindre. En extra tumme upp till två debutanter som gjorde det kanon, vårat fina guldkorn ”Maxi” och Jonathan Geld som var felfri mellan stolparna. Måste givetvis tillägna vinsten till våran lagkamrat Enis Sali och hans familj som haft ett par svåra veckor. Oändligt med kärlek!”

Partilles bloggrapporter hittas HÄR

Semberija toppar 4A-tabellen med tre segrar och en förlust med Partille har det omvända, alltså tre förluster och en seger.

 

5B

Mossens BK – Tynnered FC 3-0 (2-0)

Efter den inledande förlusten mot Önnered (3-4) tog Mossen sin andra raka seger igår när nykomlingen Tynnered besegrades. TFC kom med två fina segrar i ryggen åkte nu på sin första förlust. Johan Lähnns (ett mål i premiären och båda målen i förra matchen) målform håller i sig och han nickade in 1-0 för MBK efter 26 minuter. Precis innan paus kunde sen David Persson göra 2-0 från straffpunkten. Tynnered kom aldrig närmare utan istället kunde klubbikonen Axel Sandquist göra 3-0 fem minuter från slutet.

TFC:s kapten Naser Aziz Rahman sa så här om den första förlusten:

”En väldig tung förlust för oss idag. Första halvlek var jämn innan målen kom. Men Mossen var tyvärr det bättre laget och vann matchen välförtjänt. Vi släpper in ett hörnmål och ett straffmål, när det står 2-0 innan halvlek. Vi försökte så gott vi kunde idag även om matcherna är ganska tajt inpå. I slutet av matchen trillar även 3-0 in när vi lyfter laget och försöker göra mål. Den här kallduschen gjorde i och för sig att vi vaknade till och vi kommer vara ännu mer taggade inför kommande match.”

MBK:s assisterande tränare Stellan Blomberg hade följande att säga om matchen:

”Överlag en stabil insats av killarna, kanske borde gjort något mål till men men det spar vi till nästa match.”

Båda lagen har nu sex poäng på tre matcher. Bilden till inlägget är lånad från MBK:s Facebooksida.

 

Hovås Billdal IF – Önnereds IK 0-0 (0-0)

Det blev en mållös drabbning på Hovåsvallen igår mellan hemmalaget Hovås Billdal och gästande Önnereds IK. Resultatet betydde att Hovås tog sin första poäng och att nykomlingen Önnered fortfarande är obesegrade. 

Hovås Billdals ledare Stefan Lundberg sa så här om matchen:

”Det var en väldigt viktigt poäng. Nu är vi med i matchen! Att ta första poängen mot ett så bra lag som Önnered gör det inte sämre. De är definitivt i toppen för att stanna. Matchen kunde gått åt båda håll men två riktigt riktigt bra målvakter gjorde att det slutade 0-0. Nu har vi fokus på nästa match och hoppas att vi kan fortsätta prestera bra fotboll.”

ÖIK:s Andreas Säfström sa så här till bloggen efter matchen:

”Vi gör en svag match idag tyvärr. Inget go, ingen fart i benen eller på bollen. Kommer till en hel del halvchanser framförallt på fasta men de vill sig inte för dagen. Vi ger Hovås alldeles för mycket tid med boll och dem får komma fram lite mycket men utan att heller skapa några riktiga chanser. I slutet chansar vi framåt och tar inte hemjobbet riktigt när dem kontrar och kommer till ett par lägen men Anton i mål räddar oss där bak! Ett poäng iallafall som vi tar med oss men inte nöjda alls med vårat spel.”

ÖIK:s matchrapport hittas HÄR

Nykomlingen ÖIK med bra efter två segrar och två kryss på sina fyra första matcher. För Hovås var det tredje matchen och första poängen.

 

/Rasta