4A brände av inte mindre än fem matcher i fredags:

 

FREDAG 21/8

Lerums IS – FC Komarken 3-2 (1-1)

Hemmalaget Lerum fick en fin start då Hakim Chebil nickade in 1-0 redan efter nio minuter. Innan paus hade dock Shwan Kamal förvaltat en straff fram till 1-1. Direkt i andra kunde dock LIS gå ifrån med två snabba mål. Patric Andersson gjorde 2-1 på straff och Rasmus Karlsson ökade på till 3-1. Med tio minuter kvar kom Komarken lite närmare när Amar Zubcevic reducerade men matchen bjöd inte på några fler mål och det blev alltså hemmaseger på Aspevallen.

FCK:s Shwan Kamal sa så här om förlusten:

”Jag tycker vi gör en stabil insats men att vi är inte med i andra halvlek och de gör två snabba mål och detta gjorde att vi fick kämpa mer men vi ger oss inte vi tuggar oss tillbaka och gör 2-3 och sen forsätter vi men vi lyckas inte det visar på stark moral i laget men som sagt det är en ny match nästa vecka så det blir en hård vecka och sen ny match.”

LIS har nu tio inspelade poäng på fem matcher och toppar den lite haltande 4A-tabellen. Komarken har två segrar och två förluster på sina fyra spelade matcher.

 

Jonsereds IF – Gårda BK 2-0 (1-0)

Efter sin premiärförlust har nu Jonsered tuggat igång ordentligt. I fredags tog laget sin tredje raka seger när Gårda BK besegrades på hemmaplan. JIF hade 1-0 i paus efter ett självmål och tidigt i andra blir Gårda reducerade till tio man efter en utvisning. Med knappa kvarten kvar sätter sen Gabriel Felldén 2-0 och säkrar segern.

JIF:s huvudtränare Adej Hayek hade följande att säga om segern:

”Vi gör återigen en stabil och fin prestation, Gårda BK som är ett erkänt duktigt lag hade idag inte mycket att sätta emot idag. Första 45 agerar vi som ett topplag, med större kvalitet sista 1/3 delen så hade matchen varit över redan i paus. Över det stora hela kontrollerar vi matchen på ett bra sätt och visar att vi är ett lag att räkna med redan denna säsong. Våra avbytare fortsätter att bidra på ett positivt sätt bl.a stod inhopparna Omar Deriye och Gabriel Felldén bakom 2-0 målet. Efter premiären i juni där allt gick fel har vi nu radat upp 3 segrar med fina 9-2 i målskillnad. Att vinna är kul.”

Gårdas Philip Jonsson sa så här om förlusten:

”Tuff match på en tung plan. Vi pratar mycket om att vara påkopplade när matchen drar igång men det är Jonsered som skapar alla lägen och äger den första halvleken. I andra får vi ett tidigt rött kort, efter det öppnar matchen upp sig mer och vi skapar lägen att göra mål på. Tyvärr ingen utdelning idag och Jonsered vinner välförtjänt. Vi bryter ihop och kommer igen, Kode kommer möta ett rejält revanschsuget Gårda nästa vecka!”

JIF:s matchrapport hittas HÄR.

Jonsered har alltså prickat formen med tre raka trepoängare medan det är tyngre för Gårda som har fyra poäng på sina fyra första matcher.

Bilder från matchen hittas både HÄR (fotograf Per Samuelsson) och HÄR (fotograf Roger Lindberg).

 

Kärra KIF – Guldhedens IK 1-2 (1-1)

Guldheden är fortfarande obesegrade i årets 4A och i fredags blev det en uddamålsseger borta på Klarebergsvallen mot Kärra KIF. Efter en halvtimmes spel så gjorde Oliver Drakenhammar 1-0 för hemmalaget men redan minuten efter var det kvitterat (målskytt Felix Kreivi Christensson). Endast tio minuter in i andra kom sen segermålet för Guldheden när Svante Möller satte 2-1!

Kärras Jesper Konkell sa så här om matchen:

”En bra match där vi krigar på och trycker ner Guldheden, gör också välförtjänt 1-0. Har ett par bra halvchanser där vi med lite skärpa kan utöka ledningen men Guldheden kvitterar och 1-1 står sig halvleken ut. Vi börjar andra halvlek bra och är nära på att få in bollen. Med lite flyt så vinner vi denna matchen men just nu är det mycket stolpe ut, vi får ta nya tag i nästa match!”

GIK:s Philip Svensson hade följande att säga till bloggen efter matchen:

”Oerhört viktiga tre poäng mot ett hårt krigande Kärra. Matchen i sig var jämn och svängde fram och tillbaka i första. Efter att ha vänt underläge till en 2-1 ledning i början av andra spikade vi igen och Kärra skapade aldrig tillräckligt mycket för att oroa oss. Vi kom till matchen med ett flertal nya namn i såväl trupp som startelva (pga sjukdom, resor och skador) vilket med de tre poängen i åtanke även visar på en fin bredd och god moral i hela truppen.”

GIK:s matchrapport hittas HÄR.

Guldheden har nu sju inspelade poäng på sina tre första matcher. Kärra KIF behöver börja plocka poäng då de inlett med fem raka förluster och därmed ligger sist i 4A.

 

Nol IK – Angered MBIK 0-3 (0-1)

Nykomlingen Angered tog i fredags sin andra seger för säsongen när Nol besegrades på bortaplan. Chadly Maduka inledde målskyttet i mitten av första och i början av andra satte han även 2-0. Yosef Ali avslutade sedan målskyttet i mitten av den andra halvleken.

Nols tränare Peter Karlsson sa så här om förlusten:

”Ett helt rättvist resultat Angered var en klass bättre en oss idag.”

Angereds Berat Deniz kommenterade segern så här:

”Jag tycker det var en match som vi hade full kontroll på från att domarn starta matchen tills att han blåste av den efter 90 minuter. Vi gör tre mål, men kunde lika gärna gjort 5, 6, eller 7 om vi varit lite vassare. Vi är dessutom stabila bakåt, de kanske har 2-3 halvchanser och det är egentligen allt ifrån Nol. Nu blickar vi framåt.”

Angered har inlett med två segrar och en förlust. Nol har en inspelad poäng på sina tre första matcher.

 

Kode IF – Ytterby IS 2-4 (0-2)

Derby på Lunnevi för Kode IF tog emot pigga nykomlingen Ytterby IS. YIS kom stärkta till matchen med maximala sex poäng på sina två första matcher. Kode stod på en seger och två förluster inför mötet. Gästerna från Ytterby var på hugget direkt och  särskilt Joakim Thornberg som gjorde både 1-0 och 2-0 i den första halvleken. Ettan kom på en frispark och tvåan på straff. Ytterby ledde alltså med 2-0 i paus men åkte även på ett rött i slutet av halvleken. Trots det numerära underläget kunde laget utöka till 3-0 genom Tim Stolt Hermansson en bit in i andra och lite senare fullbordade Thornberg sitt hattrick när han satte 4-0 på ännu en frispark. Kode vaknade till på slutet och reducerade både till 1-4 (Rasmus Haraldsson) och 2-4 (Brian Holm Persson) men kom inte närmare. 

KIF:s kapten Rasmus Haraldsson sa så här om derbyförlusten:

”All heder till Ytterby som gör en bra match sett över 90 minuter och som nu onekligen anses vara en positiv överraskning i serien så här långt. För vår egen del så går det fortsatt tungt och det finns många delar i vårt spel där vi inte når upp till ambitionen. Resultatet är inte på något sätt orättvist och speglar matchbilden relativt väl. Nu gäller det att ställa om siktet och rikta fokus gentemot nästkommande match!”

YIS tremålsskytt Joakim Thornberg hade följande att säga efter matchen (direkt från Grön Express):

”En match där vi styr på ett kontrollerat sätt och leder med 2-0 efter 25 minuter. Sen åker vi på en utvisning i 30:e som gör att matchbilden ändras. Vi ligger rätt och lyckas och göra två mål fast Kode försöker flytta fram folk för att få till en forcering.”

Bilden till inlägget är lånad från Kodes hemsida och som vanligt är Jessica Lundin fotograf. Fler bilder hittas HÄR

Derbyseger för Ytterby IS alltså och laget har nu inlett med tre raka segrar! Tyngre alltså för Kode som nu bara har tre poäng på sina fyra första matcher. 

 

/Rasta