4B körde en väldigt samlad omgång då alla matcherna spelades antingen i fredags eller lördags:

 

FREDAG 21/8

Göteborgs FF – Balltorps FF 5-2 (2-1)

Nykomlingen Balltorp kom till Majvallen i fredags med fyra raka segrar i bagaget men fick lämna Majorna tomhänta. GFF däremot hade inlett serien svagt med bara två poäng på sina första fyra matcher. Men det var GFF som tog ledningen efter en halvtimmes spel när Wictor Spång satte 1-0. Glädjen var dock kortvarig då Marcus Nilsen kvitterade för BFF strax efter. Hemmalaget ledde dock in i pausvilan efter mål av Teodor Nastevski Lindström på straff. I mitten av andra var dock Balltorp ifatt igen då Niclas Sandell gjorde 2-2. Det såg sen ut att bli oavgjort på Majvallen då matchuret tickade upp till 87:e minuten utan några fler mål. Avslutningen blev dock händelserik då GFF:s Jonas Tingberg först satte 3-2 och sen minuten efter även 4-2! I matchminut 96:e kom även ett 5-2, signerat David Wilson Brandin

BFF:s Niclas Sandell sa så här om förlusten:

”Tuff match! Vi kommer aldrig riktigt in i matchen men krigar på som ett lag i 87 minuter, därefter tappar vi det totalt. Tunga ben efter tisdagens match mot Sandarna men GFF gör det bra, det får vi ge dem. Bara att ladda om inför Väster nästa vecka, brukar bli bra matcher mot dem.”

GFF:s assisterande tränare Carl Aldebert sa så här om matchen:

”Gott med första trean i en match som måste varit otroligt rolig för publiken att se. Redan från start ett högt tempo med chanser åt båda håll. Balltorp skapar dock någon mer högkvalitativ chans första 20 men vi har marginaler med oss äntligen och gör 1-0 efter halvtimmen. Ett fantastiskt skott signerat Wictor Spång. Redan när bollen lämnade foten såg man att denna sitter i krysset. Ett viktigt första mål för oss som haft mycket stolpe ut hittills. Dock kommer kvitteringen bara minuter senare efter lite röra framför mål efter en fast situation. Balltorp la med all rätt oerhörd tid och kraft på hörnor och frisparkar då de besitter ett av de mest välvuxna lag jag sett. Innan halvleken är slut gör Teo 2-1 på straff. Andra halvlek blir än mer händelserik och framförallt från minut 65 och framåt. Balltorp kvitterar i denna minut på en hörna. Strax efter blir det en otäck kollision mellan vår juniormålvakt Lukas som gör en grym insats och en av deras killar. Båda tvingas byta och Balltorps spelare får hämtas med ambulans, hoppas allt gick bra! Vår anfallare Teo får ställa sig i mål vilket självklart ställer till det för oss. Teo gör det dock med den äran och räddar bla ett friläge vid 2-2 läge. Vi krigar dock på fantastiskt och gör tre mycket fina mål (Tingberg 2, Wilson 1) sista 10 när Balltorp går på knäna. Vi höjer oss som lag flera nivåer i denna match jämfört med tidigare. Alla i truppen såväl på plan som från bänken bidrar med positivt snack och inställning. På plan visar vi att vi besitter ett bra passningsspel och ett riktigt vasst anfallsspel när det klaffar. Tackar Balltorp för en tuff och rolig kamp!”

För Balltorp var det alltså första poängtappet och för GFF första segern i årets 4B! BFF leder fortfarande tabellen med 12 inspelade poäng på sina första fem matcher. GFF har nu fem poäng på lika många matcher. 

 

IF Väster – Eriksbergs IF 2-2 (2-0)

Nykomlingen Väster fick en kanonstart hemma på Önneredplan mot EriksbergViktor Lagerqvist tidigt satte både 1-0 och 2-0. Ledningen står sig in i paus men tidigt i andra reducerar EIF på straff (målskytt Jan Tengwall). I mitten av andra reduceras också Väster till tio man efter ett rött men EIF tar inte tillvara på det övertaget utan åker själva på ett rött i 85:e. Tio mot tio går det bättre för Eriksberg då Anton Efraimsson nickar in 2-2 i matchens sista minut! 

Västers ena tränare, Magnus Pettersson, hade följande att säga om matchen:

”Vi börjar matchen bra, har full koll på det hela även om vi stressar lite i uppspelsfas och blir långa i våra lagdelar. Vi gör 1-0 väldigt vackert genom Victor Lagerqvist, som lobbar in den finfint. 2-0 kommer efter att vi fått straff och samme Lagerqvist var säkerheten själv. Sedan tappar vi rytmen i spelet när vi tvingas till två byten på centralt mittfält på grund utav skador. Har ändå med oss 2-0 i halvtid och känner att vi har kontroll. Andra halvlek är som en fars. Vi underpresterar och får fokus på domaren, som tappar kontrollen över matchen åt alla håll och kanter. Vi åker på ett oerhört märkligt rött kort då domaren stressar upp oss med att säga att vi måste ta ut våran spelare snabbt så spelet kan återupptas, i samband med att vår mittback Mujtaba nickar ihop med vår högerback Hallner och blir liggandes. Mujtaba hade en rejäl bula i huvudet och kördes till akuten, men han har glädjande nog meddelat att han känner sig ok efter omständigheterna. Vi tappar som sagt fokus och släpper in två bollar i andra. Vi har bud på flera mål men krånglar till det i sista tredjedelen. Vi gör våran sämsta match för året och får med oss en pinne, det svider något enormt ikväll och lär göra så ett tag men sen läggs fokus på torsdagens match mot serieledarna Balltorp. Tackar EIF för bataljen och önskar dom lycka till i fortsättningen.”

EIF:s Jan Tengwall sa så här om matchen:

”En smågrinig match som slutar oavgjort efter att lagen ägt varsin halvlek. Första halvlek vinner Väster med 2-0, efter att vi spelat en av de sämsta halvlekarna i Eriksbergs moderna historia. Väster vann alla närkamper och tillsammans med att vi inte lyckas sätta ihop tre passningar under halvleken, så får vi två snabba mål i baken efter att vi dessutom inte sätter vårt kollektiva försvarsspel vid två omställningar. I halvlek bestämmer vi oss att börja jobba för varandra igen och det blir en markant förbättring. Vi gör ett tidigt straffmål och har momentum som tyvärr tappas efter en utvisning på en Västerspelare. De orangea lyckas dra ner tempot och matchen håller på att förloras genom ett långt väntande på Västerhörnor och liggande Västerspelare, men på övertid når en långboll Antons huvud som lobbar in kvitteringsmålet (vilket för övrigt kan ha varit Antons första nickmål i karriären, grattis till det). Mycket känslor i matchen, och den bestående känslan är väl att domarnivån kunde varit lite högre idag, men i slutändan får nog oavgjort anses ganska rättvist. Tack till Väster och vi laddar om för nästa veckas match.”

Väster har fått ihop fyra poäng på sina fyra första matcher medan Eriksberg har fem poäng på sina första fem

 

Askims IK – Älvsborg FF 1-5 (0-3)

Det går fortsatt riktigt tungt för Askim i årets 4B. I fredags blev det hela 1-5 mot Älvsborg hemma på KobbegårdenFilip Bergfelt satte 1-0 redan efter fyra minuter och i paus hade ÄFF 3-0 efter mål av även John Nestenborg och Alexander Odenstam. Bortamålen fortsatte i andra och Hugo Börjesson satte 4-0 med tjugo kvar. Askim fick förvisso in en reducering med tio kvar (Nathan Amkell-Landrén) men Älvsborg avslutade målskyttet när Bergfeldt blev tvåmålsskytt med sitt 5-1 mål

AIK:s Otto Holmberg sa så här om förlusten:

”Tung förlust, helt klart. Vi kommer inte tyvärr inte upp i nivå idag och är för uddlösa och slarviga i båda boxarna. En match vi känner att vi borde vinna, men idag var inte vår dag. Vi tar med oss att vi har bra energi, springer mycket och vinner mycket boll på mittplan. Tyvärr kan vi inte ta vara på bollvinsterna och omvandla dem till klara målchanser. Dags att blicka framåt mot de resterande 6 matcherna och lägga dagens förlust bakom oss.” 

ÄFF:s Michael Konge hade följande syn på matchen:

”Otrolig viktig och skön vinst för oss. Innan matchen pratade vi om hur viktig matchen var men samtidigt försöka hålla oss till vårt spel och våra styrkor. Vi börjar matchen bra och det går inte många minutter innan Bergfelt sätter högt press och erövrar bollen på kanten av deras straffområde. Ensam med keepern och 0-1. Härligt med ett tidigt mål som gav oss lite självförtroende. Vi håller bra i bollen och låter den gå inom laget. Vi gör ibland misstag i uppspelet som ger dom några kontringar. Lite för många touch på bollen som gör att Askim kan komma in på kroppen av oss och erövra bollen. Men aldrig något som blev riktigt farligt. Innan paus sätter John en straff och Odenstam som snyggt nickar in bollen i mål efter en hörna. I andra halvlek tycker jag aldrig riktigt att vi kommer upp i samma nivå som första. Vi har lite svårare att hitta uppspelsvägarna och ofta var vi tvungna att slå en lång boll i djupled vilket inte var så enkelt i stark motvind. Hugo gör 4-0 där han snyggt chippar bollen över en försvarare och iskallt sparkar in den i bortre utan chans för keepern. Askim får ett billigt mål där vi inte riktigt kommunicerar i försvaret och en rensning hamnar i stället hos en helt fri Askim spelare 5-6 meter från målet som enkelt kan rulla in den men han väljer att sätta den i uppe i hörnet istället, spektakulärt. Bergfelt gör dagens andra i slutet där han chippar in bollen över keepern. Summerat gör vi en bra första halvlek men det finns fortfarande mycket att förbättra. Välförtjänt vinst och tre viktiga pinnar på kontot.”

ÄFF:s matchrapport hittas HÄR

Askim har nu fem raka förluster i årets 4B och det gäller att börja plocka poäng! ÄFF återfinns in mitten av tabellen med två segrar och två förluster hittills. 

 

LÖRDAG 22/8

IK Zenith – KF Velebit 1-1 (0-0)

En av förhandsfavoriterna, Velebit, inledde säsongen planenligt med två raka segrar men nu har det blivit två raka kryss. I lördags blev det 1-1 borta mot Zenith. Det såg dock länge ut som matchen skulle sluta 0-0 och det var inte förrän tio minuter från slutet som första målet kom när Amaro Nyass gjorde 1-0 för Velebit. Det skulle dock inte bli något segermål för i 88:e satte Isaac Shears dit kvitteringen! 

Zeniths Johan Jansson sa så här om matchen:

”På förhand en potentiell toppmatch där båda lagen vill vara. En första halvlek där vi drar stora lasset och är det bästa laget. Vi kommer fram och skapar en del men slarvar i sista tredjedelen. Surt med 0-0 i paus. En andra halvlek där Velebit är betydligt bättre än i första halvlek, halvleken är jämn och Velebit skapar mycket på fasta situationer där de är stora och tunga. 0-1 kommer sent efter en hörna. Där och då trodde nog Velebit att de fick gottepåsen med sig hem. Vi samlar mod och skapar en chans i 90’ som resulterar i mål efter trassel på mållinjen. Känns som Velebit lägger av helt efter 0-1. Vi summerar insatsen som väl genomförd, inför matchen känns 1 pinne okej men som matchen såg ut är vi besvikna att vi inte tar en trea på hemmaplan.”

Velebit fortfarande alltså obesegrade och har nu två segrar och två kryss på kontot. Zenith har spelat ihop sju pinnar på sina fyra första matcher. 

 

IK Virgo – Mölnlycke IF 1-0 (1-0)

Nedflyttade IK Virgo fortsätter att gå bra i årets 4B. Igår togs den tredje segern på fyra försök och laget är fortfarande obesegrade. I gårdagens möte med Mölnlycke IF kom matchens enda mål redan efter fem minuter genom Mario Chavez

MIF:s kapten Markus Landén sa så här om matchen:

”Tung förlust mot ett rutinerat Virgo idag. Kan inte varit roligt för den publik som tagit sig till Mossens IP för att se två lag slå långa bollar. Virgo gör tidigt ett snyggt 1-0 mål på ett av väldigt få lägen från deras sida. Vi har två solklara lägen i första där vi borde göra mål men inte gör det. Utöver dessa tre lägen är det väldigt chansfattigt åt båda håll och Virgo håller undan matchen ut, trots ett övertag i bollinnehav från vår sida. Surt att förlora, kryss hade väl varit rättvist. Men samma inställning från vår sida kommer generera poäng framöver är jag övertygad om.”

Virgo har som sagt fått en fin start på årets 4B och är med i toppen direkt efter 10 poäng på fyra matcher. Mölnlycke återfinns lite längre ner i tabellen med fyra inspelade poäng på fyra matcher

 

IFK Björkö – Sandarna BK 5-0 (3-0)

Sandarna BK gick på en riktig mina ute i den norra skärgården i lördags. Hemmalaget Björkö vann nämligen med hela 5-0! Theo Kornbakk satte 1-0 efter dryga kvarten och efter en halvtimme stod det 2-0 (målskytt Tobias Sundström). Precis innan pausen kom även 3-0 genom Jonatan Hagberg. Målen fortsatte trilla in i den andra halvleken och Erik Alexandersson satte 4-0 innan Kornbakk blir två målskytt när han fastställer slutresultatet 5-0

SBK:s Edvin Moenza sa så här om matchen:

”Riktigt dålig inställning idag känns som vi bara ställde ut skorna. Hade svårt att få igång något spel alls på naturgräset, men Björkö är tunga och bra idag. Vi får rannsaka oss själva för så här får det inte se ut.”

Björkös tränare Patrik Witting Lännholm hade följande att säga om segern:

”Idag var det riktigt kul att spela match. Vi hade riktigt bra fokus från början och det vart faktiskt inget snack om saken nån gång. Vi får till vårt spel riktigt bra idag, och efter 3-0 orkar inte Sandarna riktigt med. De försöker i början av andra men vi är kloka i våra beslut och trycker ner dom till slut. En riktigt bra laginsats idag får backlinjen till forward!”

Björkö har nu tre segrar och bara en förlust medan Sandarna har det omvända, en seger och tre nollpoängare.

 

/Rasta