Så här gick det i helgens 5A!

 

FREDAG 21/8

IF Vardar/Makedonija – Floda BoIF 3-1 (2-0)

Vardar hade öppnat 5A-säsongen lite tungt med två raka förluster men i fredags fick de med sig sin första trea! Hemma på Backavallen tog laget ledningen efter en dryg kvart genom Stefan Cvetkovski och tio minuter senare gjorde Kristian Trajanovski 2-0. Direkt i andra kom även 3-0 när Trajanovski gjorde sitt andra mål. Floda fick sen in en reducering på straff (Per Alexandersson) men då var det bara fem minuter kvar. 

Tvåmålsskytten Trajanovski sa så här om segern:

”Vi hade rätt inställning inför matchen och det märktes direkt. Efter två förluster så va vi tvungna att vinna, vilket vi gjorde.”

Flodas tränare Fredrik Persson hade följande att säga efter matchen:

”Vardar sätter full fart direkt och är mer aggressiva och har en större vilja en oss i första halvlek. Vi går inte dit i duellerna och slarva med passningar sista tredjedel. Som leder helt rättvist efter 45 med 2-0. Sen gör dom 3-0 direkt i andra. Vi skapar en hel del chanser men sätter dom inte. Men på det stora hela så är vi inte tillräckligt bra idag för att ta poäng. Filip Anvin född 03 är vår bästa spelare idag.”

Första segern för Vardar alltså och Floda har nu två segrar och tre förluster på sina inledande fem matcher. 

 

Lunden Överås BK – Utbynäs SK 1-2 (1-1)

Det är fortsatt nattsvart för Magnus ”Böjen” Carlssons Lunden Överås. I helgens bottenmöte mot Utbynäs (båda lagen var utan poäng inför mötet) föll laget igen efter ett sent USK-mål. Det var också Utbynäs som inledde målskyttet när Isak Holmberg satte 1-0. Men innan paus hade Victor Christenson Söderlund kvitterat för hemmalaget. Det såg sen ut att sluta 1-1 men på övertid frälste Haron Heidarzai gästerna med sitt 2-1 mål! 

Lunden Överås Erik Alvhede sa så här om den femte raka förlusten:

”Bottenmöte på Överåsvallen där båda lagen var i desperat behov av en vinst. Vi börjar rätt bra och skapar två jättelägen första 15. Sen är matchen helt jämn och lagen byter chanser med varandra. Två mål faller under denna period, ett åt vardera lag. 1-1 i paus vilket känns helt rättvist. I andra halvlek händer det inte mycket förrän vi får en hörna i matchens sista minut. Vi satsar framåt och Utbynäs får en kontring på vår hörna där de lyckas göra 2-1. Tungt. Nattsvart. Ridå. Starten för vår del på den här säsongen kunde inte vara sämre. Fem raka förluster. Nu gäller det att kriga för kontraket där nästa match mot Götaholm blir ett karaktärstest.”

USK:s kapten Pontus Svedberg sa så här om matchen:

”Tillslut verkar vi ha insett att det krävs 100% jobb i 90 minuter för att man ska börja få något med sig. Spontant känns det som ett kryss hade varit rättvist men det skiter vi givetvis fullständigt i när härliga Haron avgör med sitt 2-1 mål i 90:e minuten! Lunden kämpar också på jäkligt bra hela matchen och jag är lite förvånad att det står på 0 poäng, lite mer skärpa i deras avslut så tror jag en del lag kommer få problem mot som. En kul fight mellan två lag med kniven mot strupen.”

Lunden Överås tänka toppstrid har nu efter fem omgångar bytts ut mot bottenstrid och det är dags att börja ta poäng! Laget är alltså fortfarande på noll poäng efter fem matcher. För Utbynäs var det alltså första segern på fyra försök.  

 

Finlandia/Pallo AIF – Romelanda UF 3-0 (1-0)

Finlandia/Pallo AIF trummar på i 5A:s toppskikt och i helgen blev det stabila 3-0 hemma på Tuvevallen mot gästande Romelanda. Alexander Berntsson satte 1-0 redan i matchens första minut! Sen dröjde det till mitten av den andra halvleken innan de andra målen trillade in. Linus Forslund satte 2-0 och lite senare kom även 3-0 (målskytt Samir Taha). 

Målskytten Taha sa så här om segern:

”Hinner inte ens göra mig bekväm på bänken innan vi gör 1-0 och det är dagen snyggaste, kvalitet rätt igenom på de anfallet! Vi rivstartar match efter 1-0 och vi har möjlighet att utöka ledningen med båda 2 och 3 mål och då tror jag de inte ens har gått 10 minuter av matchen men här sviker kvaliteten på avsluten. Romelanda har i princip ett anfall där dom spelar igenom oss snyggt och kommer till ett inlägg som nickas över annars inte mycket mer i första från dom. Andra startar vi även piggt igen och de blir grötigt i Romelandas straffområde där vi dyker upp och petar in 2-0 ca 10 minuter in. Sedan har Romelanda en stund i mitten av andra där dom trycker ner oss och lyfter in bollar i våran box men vi fredar oss och lyckas få undan bollarna kunde lika gärna studsat deras väg men icke! Vi lyckas utöka till 3-0 när dom kanske har sin bästa period, men trots det så ångar dom på. Romelanda äger mycket boll och lyfter in den i våran box, gör ett mål som blir bortdömt för offside och har en frispark som våran målvakt får sträcka ut varenda millimeter för att tippa den till hörna. Överlag rättvist seger, stabilt försvarsspel och säsongens första nolla.”

RUF:s assisterande spelande tränare Björn Sjösvärd sa så här om förlusten:

”En match där vi inte kommer upp i nivå samtidigt som vi möter ett bra lag. Fin/Pa är tunga att möta och vi lyckas inte störa dem nämnvärt även om vi stundtals är hyfsat med spelmässigt. 0-3-förluster snackar man dock inte bort – Finlandia vinner både klart och rättvist. Vi får studsa tillbaka till på tisdag!”

RUF:s matchrapport hittas HÄR

Finpa är med i toppen i en haltande tabell. RUF har på tre matcher fått ihop en seger, ett kryss och en förlust.

 

LÖRDAG 22/8

Älvängens IK – Götaholm BK 3-1 (2-1)

I lördags tog Älvängen sin fjärde seger på fem försök och toppar därmed en lite haltande 5A-tabell. Hemma mot nykomlingen Götaholm åkte dock laget på en kalldusch direkt då Robin Forsberg gav gästerna ledningen redan efter sex minuter. Innan paus hade dock ÄIK vänt matchen efter mål av Robert Hedelin och Marius Evensen. I mitten av andra sätter sen Jesper Knaving 3-1 och säkrar segern. Det verkar gått hett till på slutet då Götaholm avslutar med fyra gula och två röda precis innan full tid. 

ÄIK:s Robert Hedelin sa så här om segern:

”Vi kom från förlust mot Hisingen senast och det gjorde nog att spelet låste sig lite till en början, samtidigt som Götaholm följer sin matchplan bra. De gör 1-0 på hörna och får väl lite energi av det. Men när vi kommer upp bättre i pressen tar vi över matchen mer och mer men deras långa spel med skarv och löp bakom ställde till det, de får faktiskt några frilägen där vår målvakt räddar den ena och en försvarare hinner först på det andra. Vi gör sedan 1-1 och 2-1 ganska tätt inpå varandra och går till paus med ledning. Vi tvingas till mycket byten pga skador vilket gör det svårt att fortsätta äga matchen och sista 30 blir mer eller mindre ett ställningskrig. Vi får dit 3-1 och efter det skapar inget av lagen några jättechanser. En tät match men i slutändan är resultatet helt rättvist.”

GBK:s Tobias Bui sa så här om matchen:

”Förlust mot ett Älvängen som jag inte tycker är bättre än oss, men de är mycket mer erfarna och smarta som lag. Vi gör 0-1 rätt tidigt och har bud på fler mål. Älvängen gör två snabba mål på ett sätt som vi precis gått igenom under genomgången, surt. Inget finlir från något lag men Älvängen lyckas även göra 3-1 i mitten av andra halvlek. Vi tar revansch nästa vecka mot Lunden, äntligen hemma premiär!”

ÄIK som sagt i toppen av tabellen med 12 inspelade poäng hittills. Götaholm har nu en seger och två förluster

 

FC Bososna-Bosna IF – Björndammens BK/Öjersjö IF 2-1 (2-0)

FC Bosona-Bosna IF är tillbaka i vinnarspåret efter förlusten senast mot Floda. Igår blev det 2-1 hemma på Länsmansgårdens IP mot gästande Björndammen/Öjersjö. Gästerna kom från en fin premiär där det blev 4-1 mot Lunden Överås. I gårdagens match var det hemmalaget kopplade greppet och hade 2-0 i paus. 1-0 kom på via ett självmål och tvåan satte Anel Kadiric på nick. I mitten av andra fick BBK/ÖIF lite kontakt när Pontus Börjesson reducerade på straff. Det blev dock inga fler mål och Bosona-Bosna kunde ta sin tredje seger för säsongen.

Bosona-Bosnas Mensur Lagumdzija hade följande att säga om segern:

”En blåsig lördag på Länsmansgården och vi har 5 st nya namn jämfört med förra matchen (några spelare kunde inte spela idag). Vi börjar matchen stabilt och har mest boll. Vi gör två mål i första via Eldar och Anel Kadiric. I andra backar vi hem och blir lite för defensiva vilket gör att vi orsakar straff och det står 2-1. Sedan försöker de pressa och kommer aldrig riktigt till något farligt läge och vi kan kamma hem tre viktiga poäng. Vi tackar domarn, motståndarlaget och publiken för dagens insats, FORZA BOSNA!”

BBK/ÖIF:s kapten Gustav Ågren sa så här om matchen:

”Blåsig match där vi får börja i motvind och blir nertryckta av långa bollar från Bosona. Första målet är en hörna där en rensning på första stolpen blir ett självmål, andra kommer efter ett slarvigt bolltapp när vi är påväg framåt med hela laget. I andra går vi upp i mycket högre press och andra halvlek känns som den spelas på en planhalva. Vi får en straff som Börje sätter men vi lyckas inte skapa dom vassa chanserna även fast vi befäster deras planhalva ordentligt. Tråkig förlust och slarviga mål men vi får ta det. Bosona är tuffa att möta om man hamnar i underläge.”

Bosona-Bosnas matchrapport hittas HÄR. Bilden till inlägget är lånad från klubbens hemsida. 

BBK/ÖIF har nu inlett med en seger och en förlust medan Bosona-Bosna har nio poäng på sina fyra matcher. 

 

Hisingen FC – United Africa FC AVBRUTEN

Tyvärr spelades matchen mellan Hisingen FC och United Africa FC inte klart i lördags. Domaren bröt matchen på Backavallen i slutskedet. Enligt de rapporter bloggen fått så verkar matchen ha brutits pga supportrar till hemmalaget Hisingen FC var inne på planen och firade ett sent 3-3 mål. Oklart dock om det bara var just den händelsen som gjorde att domarteamet tog det beslutet eller om det var fler incidenter under matchen. Det delades nämligen ut inte mindre än fem röda under matchen enligt de uppgifter som bloggen fått. Hisingen fick två röda kort på spelare under matchen men även tre ledare ska ha fått lämna. Två ledare för HFC och en från UAFC

Självklart alltid tråkigt när inte matcher spelas klart och vi får avvakta och se vad förbundet tar för beslut angående den här matchen. När den bröts stod det 3-3 men anses något lag var ansvariga för att en match inte kan spelas klart så finns det ju regelverk som gör att det laget förlorar. Det finns ju dock även utrymme för att båda lagen straffas med förlust, något som bland annat tillämpades förra året i en match i sexan. 

 

/Rasta