Det lirades tre matcher i 5B i helgen med följande resultat:

 

LÖRDAG 22/8

IF Mölndal Fotboll – Näsets SK 0-5 (0-2)

I lördags tog topplaget Näset ännu en seger i 5B när Mölndal besegrades borta på Åbyvallen. NSK tog ledningen med både 1-0 (Samuel Ivarsson) och 2-0 (Casper Jonasson) i början av matchen. I andra halvlek trampade sen Näset ifrån ytterligare och det var Emanuel David som svarade för ett hattrick då han gjorde lagets samtidiga mål efter paus.

NSK:s Jacob Thräff sa så här om segern:

”Vi startar matchen med ett högt tempo och trycker ner Mölndal ganska snabbt. Vi lyckas under denna press göra två mål och vi känns farliga ofta. Men efter 2-0 så trappar vi ner och bjuder in Mölndal i matchen på ett onödigt sätt som gör att även dom får några chanser att reducera. Men vi håller igen halvleken ut. I andra halvlek drar vi ifrån ytterligare tidigt och sedan rullar de på. Vi lyckas avstyra de små farligheter Mölndal har och skapar en del framåt som resulterar i fem fina mål. Allt som allt en bra match på Åbyvallen. Kul för Emanuel att få göra ett hattrick!”

Mölndals Niclas Högfeldt hade följande att säga om förlusten:

”Näset hade en tydlig spelidé med sina innermittfältare och gjorde det bra. Även om vi kanske bjöd på ett par av målen så var det rättvist, helt klart. Vi hade en dålig dag och saknade kreativitet framåt, allt var alldeles för långsamt. Men Näset gör det bra som sagt, inget snack. Vi får ladda om till tisdag och ta tre pinnar mot Tynnered istället.”

NSK:s matchreferat hittas HÄR.

Näset toppar 5B med fyra segrar och ett kryss på sina första fem matcher. Mölndal har nu fem inspelade poäng på  sina fyra första matcher.

 

FC Linné – Kungsladugårds BK 2-2 (2-1)

Både Linné och KBK jagade sin första trepoängare för säsongen men båda lagen får nöja sig med varsin pinne. Sebastian Andersson gav hemmalaget ledningen på Gröna Vallen i mitten av första men strax efter var det kvitterat (målskytt Jakob Westermark). Innan paus hade dock Linné återtagit ledningen när Peter Johansson hittade rätt. Det såg länge ut som hemmalaget skulle få med sig alla tre poängen men i 87:e så tilldelades KBK en straff som Salvador Vasquez förvaltade på bästa sätt.

Linné målvakt Wamid Khorshed sa så här om matchen:

”Tuff match på förhand då vi i FC Linné har väldigt många återbud. Väl ute på plan spelar vi dock bra! Har kontroll hela första halvlek! Vid 1-0 springer Hadi förbi på sin högerkant ner till kortlinjen och hittar en låg pass mot bortre där Sebbe rakar in 1-0. Matchen rullar vidare, KBK har mycket boll utan att skapa något. På en misstänkt offside på KBKs högerkant får KBKs forward en snygg halv-volley träff i mål till 1-1. Matchen rullar på där KBK har mer boll men FC Linné skapar farligaste chanserna. 2-1 kommer då Peter petar in en tilltrasslad hörna vilket står sig till halvtid. I andra trycker KBK på mer men FC Linné kontrar effektivt men får oftast frispark istället för fördel i 3 mot 2 lägen. När matchen når minut 85 får KBK en frispark på deras vänstra sida för att måtta in en boll. Bollen måttas mot bortre stolpen där undertecknad går upp men blir tacklad av två KBK-spelare. När vi lägger upp bollen för frispark börjar assisterande domare vinka och övertalar huvuddomare att en straff till KBK ska delas ut. I första läget vill domarteamet inte berätta varför, efter matchen berätta domarteamet att någon vid mitten hade blivit neddragen. FC Linné spelaren från situationen berättar att KBK spelare har sprungit på han för att sedan lägga sig ner. Mycket underligt då inte ens KBK ville ha en straff. Ännu mer underligt då det här sker 2-3 meter från huvuddomare men assisterande domare från 25 meter tar beslutet. KBK lägger en bombsäker straff och matchen slutar 2-2. Bara att ta nya tag, känns som vi har hittat rätt nu och är på gång.”

KBK:s Robin Ahlström sa så här om matchen:

”Det är ett revanschsuget Lagårn som anländer till Gröna Vallen. Inledningsvis kommer vi dessvärre inte upp i den nivå som vi önskar. Stressat och helt utan lugn bjuder vi Linné på två rätt så billiga mål. Stundtals skapar vi bra lägen och kvitterar slutligen på en straff med få minuter kvar. Ett böljande spel, i både regn och åska, som egentligen hade kunnat sluta hursomhelst. Idag blev det en poäng, starkt att få med sig när spelet inte alls motsvarade vår kapacitet. Tackar Linné för en schysst match och håller tummarna för att man inför nästa möte investerar i ett gäng riktiga bollar.”

Båda lagen får alltså jaga vidare mot sin första seger och båda lagen har just nu varsin inspelad poäng.

 

SÖNDAG 23/8

IF Warta – Donsö IS 5-3 (3-0)

Warta hade inför gårdagens match en seger och en förlust med gästerna från den södra skärgården stod på en poäng efter tre matcher. Det var hemmalaget och Jesper Ström som gjorde matchens första mål, redan efter tio minuter. Precis innan pausvilan kopplade Warta ett ännu större grepp om matchen då Andreas Stern-Pettersson satte 2-0 och Tobias Björklund drog in en frispark till 3-0. Donsö fick lite kontakt i början av andra när Albert Hansson reducerade men inte långt efter kom 4-1 genom Faysal Ahmed Adosh. Hansson reducerade igen, denna gången på frispark, men ö-laget kom aldrig ifatt. Istället nickade Ibrahim Kakande in 5-2 innan DIS Melker Samuelsson avslutade målskyttet. 

Wartas Erik Lukacs sa så här om segern:

”Gött med tre pinnar idag, vår spelidé börjar äntligen sätta sig hos dem flesta i laget men vi är inte där ännu, bl.a. är jag en av dem som måste höja mig men vi är på god väg. Vi hade kontroll i stort sätt på hela matchen, de lyckades och få in 3-1 i början av andra halvlek och fick energi men vi svarade med ett fantastiskt mål av Faysal och fick åter kontrollen av matchen.”

DIS Anders Jansson sa så här om förlusten:

”Fortsatt tungt för oss den här skitsäsongen. Warta lyckas få utdelning efter ca 20 minuter när dom tryckt ner oss med hjälp av medvinden. Ett långt inkast där vi i vanlig ordning är dåliga på att få bort den. En felträff som går under tre spelare och tunnel på målvakten. Ett skitmål. Strax därefter har vi ett friläge som vi bränner. Jobbar oss in i matchen hyfsat och vinner lite bollar. Men med 5 minuter kvar innan paus lyckas vi ge bort två billiga mål till Warta. Det kändes himla onödigt. I andra lyckas vi göra ett mål efter några minuter. Fick lite luft och med fin medvind kanske vi kunde få lite fart under fötterna. Men Warta gör 4-1 rätt snabbt efter klent försvarsspel och uppförsbacken blev lång igen. Albert slår sen in en fin frispark och moralen steg aningen. Strax därpå gör Warta ett fint spelmål. 5-2 och känslorna åker berg och dalbana. Vårat unga rivjärn Melker stöter sen med 10 minuter kvar in en retur och vi lyckas snygga till siffrorna lite. En match där vi bjuder till alldeles för enkla mål och får jobba i uppförsbacke. Vi är för dåligt tränade för det just nu. När vi bjuder på ett mål kan vi lyckas höja oss och ta oss i kragen och vända på steken. Men när vi bjuder på fyra baklänges mål vinner man inga matcher. En tunn trupp där vi saknar flera tunga killar. Hoppas vi kan samla ihop trupperna dom sista matcherna annars spelar vi i sexan nästa år. Men som sagt. Ett skitår för Donsö IS där vi inte lyckas hitta varken form eller kondition. Vi är dåligt tränade och får ligga i med träningen hårdare. Det är det som gäller. Nu tar vi nya tag nästa helg och hoppas vi lyckas vända på detta.”

DIS matchrapport hittas HÄR

Bilder från matchen hittas på Skärgårdsfotboll och där har även bloggen lånat bilden till inlägget. 

Warta har två segrar och en förlust på sina tre första medan Donsö har en poäng på fyra matcher och jagar alltså sin första seger. 

 

/Rasta