Dags att kasta sig över helgens 6A och 6C!

 

FREDAG 21/8

6A

Härryda IF – Inter Linné IF 1-3 (1-0)

I fredags klev Inter Linné in i seriespel 2020 och de gjorde det med en bortaseger mot Härryda. Det var dock hemmalaget som fick en drömstart med 1-0 redan efter fem minuter (målskytt Adam Thyselius). Den ledningen stod sig till mitten av den andra halvleken då Rolando Sosa Torrico kvitterade för gästerna. Med bara fem minuter kvar kom sen 2-1 (Claudio Esteban Machuca Avilés) och i 89:e stängde Braulio Rodriguez ner butiken med sitt 3-1 mål!

Inters Carl Demirtas Sjödin hade följande att säga om premiären:

”Seriepremiär borta mot Härryda och vi kom till matchen med en bra trupp (saknade bara 4-5 spelare).Vi inleder matchen bra, rullar bollen och skapar lite halvchanser. Sen plötsligt i Härrydas första riktiga anfall rinner deras nr 19 igenom och undertecknad sätter en perfekt glidtackling som på något magiskt sätt blir till en perfekt lobb via nr 19s fot över vår målvakt. Vi kämpar på och skapar ett gäng halvbra lägen men är väldigt ineffektiva. I andra fortsätter vi trycka på och Härryda ligger på kontring. Men vi lyckas få in 1-1 genom Rolando och i slutet lyckas Claudio på något sätt få in 2-1 och Braulio avgjorde med sitt 3-1 mål. Vi tackar Härryda för en god match och gott motstånd.”

Härrydas för dagen assisterande tränare Hampus Jaksch hade följande att säga om matchen:

”En heroisk insats från killarna där vi lyckas ha ledningen fram till cirka en halvtimme återstår. Första halvlek är briljant från vår sida med ett riktigt fint försvarsspel. Bortalaget tilläts egentligen bara skjuta utifrån och det blev aldrig farligt. I andra halvlek har vi fantastiska lägen att göra 2-0 men det ville sig inte. Till slut orkar vi inte längre och Inter Linné gör genom både flyt och fina individuella prestationer tre mål. En rättvis bortaseger men vi tar med oss det fina försvarsspelet och den härliga moralen killarna i grönt visade upp.”

Seger direkt för Inter Linné alltså medan Härryda har inlett med två raka förluster.

 

Tollereds IF – Syrianska/Arameiska FG 5-2 (3-1)

Efter två inledande förluster kom Tollereds första seger för säsongen och den kom hemma på Spinnarvallen mot gästande Syrianska/Arameiska. Det smällde direkt i matchinledningen med tre mål första kvarten! Björn Mellberg satte 1-0 redan efter tre minuter men Fadi Nano kvitterade strax efter. Bara minuter efter det målet satte Mellberg 2-1 för hemmalaget! Nissan Svensson ökade sedan på TIF:s ledningen till 3-1 innan halvtidspausen. I mitten av den andra halvleken kom även 4-1 genom kaptens Martin Persson och trots en Syrianska/Arameiska reducering (Kardo Issa) blev det aldrig riktigt spännande. Trots att TIF avslutade med tio man kunde de ändå göra även 5-2 (målskytt Pontus Larsson) i 88:e.

Första segern för TIF alltså medan Syrianska/Arameiska har en seger och två förluster hittills.

 

LÖRDAG 22/8

6B

Styrsö BK – Hällesåker IF 4-2 (3-2)

Ett annat lag som klev in i seriespel i helgen var topptippade 6C-laget Styrsö och det blev seger i den på förhand luriga matchen mot Hällesåker. Hemmalaget rivstartade och den målfarliga duon Niklas Tullock och Mattias Janicijevic presenterade sig direkt! Tullock gjorde 1-0 och Janicijevic satte tvåan redan efter tio minuter. Den första halvleken hade dock fler mål att bjuda på. Adam Vestin reducerade för HIF innan Markus Westerberg gjorde 3-1. Jonas Hylén höll sig sen framme och såg till att det bara vara ett måls skillnad i paus. Tio minuter in i andra säkrade sedan Janicijevic segern med sitta andra mål för dagen.

Tvåmålskytten Janicijevic sa så här om segern:

”Matchen började med tokpress från vårt håll, där vi lyckades få utdelning direkt. 2-0 i inledningen lugnade premiärnerverna rejält. Därefter blir matchen mer jämn och det hinner stå både 2-1 och 3-2 redan i första halvlek. Andra halvlek börjar som den första slutade, men vi tog med oss effektiviteten från första och får in 4-2 efter 10 minuter, vilket också blir slutresultatet. Skön start med tre pinnar mot ett tungt Hällesåker.”

HIF:s tränare Jimmy Christensen hade följande att säga om förlusten:

”Styrsö var bra. Dem var extremt taggade, och vi var inte riktigt där. Tycker vi äger matchen utan att vara speciellt farliga. Styrsö spelade tufft och var väldigt effektiva. Förlusten är inget att snacka om. Vi behöver höja oss om vi skall vara med i toppen!”

Seger direkt för SBK alltså medan Hällesåker har två segrar och en förlust.

 

Vrångö IF – Pushers BK 3-5 (2-3)

Pushers var nog inte alls nöjda med en poäng efter sina två första matcher men i lördags kom iallafall den första sköna segern. Det var dock ingen lätt match på förhand då de svarta eleganterna skulle bege sig hela vägen ut till Klingkärr för att möta öns stolthet Vrångö IF. Lagen bytte mål tidigt då Alessandro Bartoli satte 1-0 för PBK och Erik Löfgren kvitterade. Då stod matchuret på sex spelade minuter! Det såg sen ut som Vrångö skulle gå till pausvila med en ledning då Rasmus Andréasson satte 2-1 i 38:e minuten. Men Pushers lyckades både kvittera (Robert Bergström) och ta ledningen (Simon Leonardsson) innan domare Nijaz Nuhic blåste i pipan. PBK rivstartade även den andra halvleken med att göra 4-2 direkt (Bartoli igen) och bara minuter senare även 5-2 (Robin Griffiths). Vrångö fick förvisso in en reducering (Magnus Olsson) men kom inte närmare. 

PBK:s Erik Wallnér hade följande att säga om segern:

”Solen sken, alla – även juniorerna – hann med färjan och Pushers supporterklubb välkomnade laget med ett tifo i hamnen. Efter två matcher där vi kände att vi egentligen borde haft sex poäng var det tydligt: denna match skulle vi var hem med tre poäng ifrån. Vi börjar helt ok. Ale gör 1-0 på en kylig chipp efter fem minuter. Det enda vi visste var att inte släppa onödiga frisparkar på egen planhalva. Ändå släpper vi lite onödiga frisparkar där Vrångö var livsfarliga idag. De kvitterar efter en frispark och sätter ett snyggt 2-1 mål efter ytterligare en inövad frisparksvariant. Robban kvitterar på straff. Och Simon och Ale – som sprang åttor runt Vrångös backar idag – samarbetar sig fram till 3-2. Gött! I början av andra är det inget snack. På 10 minuter gör vi tre mål och det kändes klart. Vrångö gör dock 3-5 på en rätt billig straff. Resten av matchen kontrollerar vi även om Vrångö sticker upp och är småfarliga på fasta. Matchen slutar i alla fall 5-3 till Pushers och ölen smakar ovanligt bra där vi sitter här på Fiskeboa på Vrångös västra udde och firar segern.”

VIF:s Philip Steen sa så här om matchen:

”Överlag en väldigt märklig match med bland annat tre straffar. Pushers har ett gäng unga, snabba anfallare som vi inte lyckas få tag i, och hjälps inte heller av att domaren inte blåser offside en enda gång på hela matchen, trots flertalet helt uppenbara, varav i alla fall en föranleder ett mål. Det är andra matchen i rad där domsluten går emot oss på ett hela avgörande sätt. Och det börjar kännas lite som världen är i en konspiration mot oss. Personligen tror jag inte på det, men många andra gör ju det. Samtidigt har vi ändå mest oss själva att skylla. Det är svårt att vinna fotbollsmatcher när man släpper in fem.”

PBK:s matchrapport hittas HÄR där bloggen även lånat bilden till inlägget. 

Pushers har nu fyra pinnar på sina tre första matcher. Vrångö har en poäng på sina tre.

 

/Rasta