Vi kollar till hur det gick i 6B i helgen:

 

FREDAG 21/8

Surte IS FK – AIF Göteborg 3-1 (1-0)

Surte har inlett årets 6B riktigt fint och tog ännu en seger i fredags. Förra säsongen tog laget 15 poäng på 22 matcher och i år är de  redan uppe i sju poäng efter fyra matcher! Hemma på gräset besegrades nykomlingen AIF med 3-1. Surte hade 1-0 i paus efter mål av Arijan Iveljic. Efter en timmes spel satte sen Michel Antonio Alfaro Pardo 2-0 på straff innan AIF fick lite kontakt. Christian Vergara reducerade nämligen till 1-2 i mitten av andra. Arbetarna kom dock inte närmare trots att Surte drog på sig både ett och två röda innan matchen var slut. Istället kunde Lars Karlsson nicka in 3-1 på stopptid!

Surtes Jonathan Pusterli sa så här om segern:

”Vi gör en väldigt stabil insats och hela laget krigar på i 90 minuter, vi drar på oss ett onödigt rött kort med ca 15 minuter kvar och ger dem en möjlighet att komma tillbaka in i matchen men laget gör en riktigt kämpar insats och håller undan då vi även drar på oss ett andra rött kort i slutminuterna, vi vinner matchen med 3-1 till slut men ska kunna trycka in 2-3 bollar till i andra halvlek! Men en stor eloge till hela laget för en grym insats och 3 viktiga poäng!”

AIF:s Erik Entin sa så här om matchen:

”Fin plan att komma till, tyvärr stressad vi mycket första halvlek och slår långbollar istället för att rulla boll. De gör 1-0 efter att vi går bort oss i första halvlek. Vi höjer oss i andra halvlek och spelar betydligt bättre, skapar väl ett 10-talet chanser inklusive två handssituationer i deras straffområde. Dessvärre ville det sig annorlunda när Joel gör en glidtackling klockren på boll helt utan dobbar men deras gubbe gör ett Glenn Strömberg-dyk som domaren belägen vid mittplan tyvärr köper och ger dem 2-0. Vi får till slut in en reducering till 2-1 och trycker på i slutet. Sedan slarvar vi själva och tappar markering helt på deras kapten som kan nicka in 3-1 på en hörna och vi får skylla oss själva.”

Surte har alltså två segrar, ett kryss och en förlust efter fyra matcher och är tvåa i en lite haltande tabell. AIF är för tillfället sist med tre raka förluster. 

 

Västkurd BK – BK Skottfint 3-2 (1-0)

Det är ingen hemlighet att Västkurd går för uppflyttning och inför lagets match i fredags hade laget två raka segrar och 14-1 i målskillnad. Det väntade dock tufft motstånd i form av BK Skottfint omkom från en stabil 2-0 seger i sin premiär. Den första halvleken bjöd bara på ett mål och det satte VBK:s Roni Kurdali på straff i den 44:e minuten. En kvart in i andra kom dock kvitteringen då nyförvärvet Darwin Bahmani satte dit 1-1. Den glädjen varade dock bara i två minuter innan Ali Selim skickade in 2-1 för hemmalaget. Skottfint gav sig dock inte utan Jonas Taube fick in 2-2 lite senare. Det skulle dock bli en VBK-seger och matchhjälte blev Pa Majai Njie när han satte dit 3-2 målet! 

VBK:s Behzad Kurdali sa så här om matchen:

”En jämn och lite grinig match, men det är väl så när två topplag möte varandra! Vi kommer inte alls upp i nivå idag, ska inte ta något ifrån Skottfint som står emot bra! De pressar bra och gör att vi inte får igång något rull och tvingas skicka långa bollar mot deras backlinje som bara står och tar emot. När vinden är som den är idag så är det bara att hålla bollen på backen men vi faller in i någon sorts ”fälla”. Skottfint kvitterar två gånger men vi visar styrka när vi inte kommer upp på den nivån vi kan och lyckas vinna med 3-2 tillslut! Roni, Ali och Pamma står för våra mål! Med lite skärpa så skulle vi gjort några fler medans dem gör två på dem väldigt få chanser dem fick. En dålig match från vår sida. Vi tar med oss att vi vinner trots att vi gör en mindre bra match men vi tar vår tredje vinst och behåller serieledningen! Nya tag emot chalmers nästa lördag!”

Skottfints tränare Daniel Åman sa så här om förlusten:

”Toppmatch på pappret på förhand, men väder och vind och andra omständigheter gjorde det inte direkt till någon skönspelad historia. Vi fick in en massa återbud inför matchen där vissa var med covid 19-symptom och hade det kommit in fler så hade det kanske inte varit lämpligt med matchsamling då det rörde sig om spelare med hög träningsnärvaro. Jag var i kontakt med förbundet och förvarnade motståndare, men vi valde att köra på. Jag som ordförande i föreningen tar allvarligt på smittspridningen och hur vi skall hantera det. Vi tvingades med dessa förutsättningar att kasta om hela balansen samt hitta nya lösningar på ytterbacksplatserna. Från Hälsö-matchen där vi var nöjda med försvarsinsatsen så ville vi nu hitta nya möjligheter med vår offensiv. Inför matchen hade jag rätt bra koll på Västkurd. Jag tycker vi lyckas störa deras uppspelsfas och trebackslinje på ett bra sätt. De tycker säkert att de spelmässigt hade en dålig dag, men det är faktiskt vi som gör dem dåliga stundtals. Detta är en match som vi vinner utan lång sjuk och skadelista inför match och framförallt om matchen inte spelats på något som mer liknar en grön balkongmatta än en fotbollsplan. Första halvlek är på väg att sluta 0-0, men hemmalaget får en diskutabel straff precis innan paus. Båda lagen har chanser i första halvlek. Västkurd har två halvchanser som uppstår efter tekniska misstag på vår vänsterkant. André hos oss har ett skott i ribban och i 41:a minuten har Jonas ett hårt skott som går i gaveln precis utanför krysset. Senaste nyförvärvet Darwin kommer in efter ca. 60 minuter och kvitterar till 1-1 på första bolltouchen. Sicken solskenshistoria. Spelklar onsdag och målskytt direkt på fredagen efter bara sekunder på planen. Västkurd gör nästan direkt 2-1 och detta efter felbeslut i Skottfints försvar. Båda mittbackarna tvingades utgå och vi tvingades göra ännu mer ommöbleringar än de vi hade inför matchen och det påverkade tyvärr matchens utgång. Tillfälliga lösningen med Viktor Paulsson och Pontus Bohman i balansen var några av våra bästa spelare idag. Riktigt kul att se! Vi lyckas kvittera till 2-2 fem minuter senare genom Jonas. Ytterligare fem minuter senare gör Pamma 3-2 för Västkurd efter att Skottfint totalt somnat till i markeringsyta inne i boxen. Sista 20 är det mest halvchanser för båda lagen och matchen slutar 3-2 till hemmalaget. Vi tackar Västkurd för matchen och önskar dem lycka till i jakten på uppflyttning!”

Skottfints matchrapport hittas HÄR

VBK har nu maximala nio poäng efter tre matcher medan Skottfint har en vinst och en förlust. 

 

LÖRDAG 22/8

Knippla IK – Bjurslätts IF 0-1 (0-0)

Nykomlingen Knippla hade inlett säsongen fint med två raka segrar medan Bjurslätt hade det omvända med två raka förluster. Bjurslätt tog dock en tung trepoängare ute på Tranbärsvallen i lördags. Matchens enda mål kom på övertid i den andra halvleken och matchhjälte blev Christoffer Boström! Det var dock gott om kort och det blev inte mindre än tre utvisningar. Båda lagen blev reducerade till tio man i slutet av den första halvleken och sista delen av matchen spelade KIK med nio man. 

KIK:s Marcus Angelin sa så här om förlusten:

”Äntligen dags för hemmapremiär på riktigt! Ute på Knippla och Tranbärsvallen, en plan med lite speciella egenskaper som brukar färga matchbilden ganska mycket. Dagens förutsättningar bjöd på en ganska sträv och torr matta men framförallt vind som låg på i planens längdriktning och gav en match med två ansikten. Bjurslätt kommer ut med vinden i ryggen och tryckte ner oss djupt direkt med ett direkt spel, lyftningar och inlägg som får bra fart i vinden och ett flertal bollar som från början ser ganska harmlösa ut drar iväg i vinden och skapar oreda både för backlinjen men också Joel i målet. I halvtid är det 0-0 på tavlan och 1-1 i röda kort efter en situation i slutet av halvleken. I andra halvlek får vi vinden i ryggen och det blev ombytta roller – vi får ett övertag på samma sätt, med rakare bollar som vinden fångar. Undertecknad får väl anses vara närmast att spräcka nollan med ett inlägg från halva plan som seglar iväg i ribban till slut. Vi åker på ytterligare ett rött med 25 kvar och därefter blir det lite böljande fram och tillbaka i spelet. Vi har en boll i stolpen när klockan mer eller mindre står på 90, efter ett fint inbryt i boxen. Minuten senare är det istället Bjurslätt som petar in bollen via lite klassiskt flipperspel efter en fast situation. Game over och en tung förlust.”

Fin och viktig seger för Bjurslätt alltså som tog sin första seger. Knippla har nu två segrar och en förlust. 

 

Hälsö BK – Chalmers Studentkårs IS 4-1 (0-0)

Hemmapremiär för Hälsö BKStuvö Backe och laget kom från en förlust mot Skottfint i första matchen. Chalmers kom med en poäng på sina första två matcher. Efter en mållös första halvlek kopplade hemmalaget greppet om matchen med två mål runt timmen spelad. Kalle Magnusson satte 1-0 och Jacob Lidström tvåan. Med kvarten kvar fick sen Chalmers in en reducering genom Jeremias Karlsson och matchen fick lite nerv. Men Hälsö löste segern och Lidström satte en straff fram till 3-1 i 89:e innan Lukas Clarke gjorde 4-1 på stopptid. 

Hälsö har nu en vinst och en förlust medan Chalmers är kvar med sin enda inspelade poäng på tre matcher. 

 

FTU – Diseröd 2-2 (2-1)

I lördags möttes även två lag som fortfarande jagande sin första seger. Hemmalaget FTU kryssade i sin premiär medan Diseröd hade två förluster i bagaget. Det var FTU som öppnade målskyttet när Yusuf Bozkir gjorde 1-0 efter en dryg kvart. Linus Carlström kvitterade för DSK efter 25 minuter men innan paus såg Kazim Güzel till att FTU ledde i paus. FTU blev även reducerade till tio man i slutet av första efter ett rött. Tidigt i andra kommer sen 2-2 (målskytt Robert Thelin) och matchen bjuder inte på fler mål. Detta trots att FTU får ett till rött med fem kvar.

FTU:s Oguz Acikgöz sa så här om matchen:

”Vad ska man säga? Ingen är på topp, varken vi, Diseröd eller domaren. Mycket tjafs och ingen vidare fotboll. Men vi får vara nöjda med insatsen då vi spelar med 10 man i merparten av matchen.”

Båda lagen får nu jaga vidare mot den första segern. 

 

/Rasta