Vi har kommit till våra sjuor och vi börjar med att titta på helgens action i 7A och 7B!

 

FREDAG 21/8

7A

Partille IF SC – Bergums IF 0-3 (0-2)

I fredags tog Bergums IF sin tredje raka seger i årets 7A när Partille besegrades på Lexby med 3-0. Stor matchhjälte blev Edis Dautovic som gjorde alla tre målen. 1-0 kom redan i sjunde minuten, tvåan efter dryga tjugo och sista målet i mitten av andra.

BIF:s Anton Kristiansson sa så här om segern:

”Vi spelade bra första trettio minuterna i första halvlek. Bollen gick fort och Partille hade svårt att hänga med. Sista kvarten i första går vi ner i Partilles tempo och bjuder in de lite i matchen, trots det så är det relativt stabilt i defensiven och Partille har svårt att skapa någonting som verkligen hotar oss. Andra halvleken är det stundtals bra spel men vi försöker göra lite för mycket av det svåra och trampar mycket på boll istället för att skruva upp bolltempot. Tycker även att Partille höjer sig i andra halvlek och krigar på bra. En helt okej match från våran sida men vi måste bli bättre på att föra matchbilden och hålla ett högre bolltempo samt ha mer skärpa i avsluten. Vi kan bättre! Alltid gött med 3 poäng och vi ser fram emot nästa match!”

Partilles Daniel Thorsén sa så här om förlusten:

”Förlust idag men ett stort fall framåt sen senaste matchen. Bergum gör det bra i första halvlek och spelar runt bollen bra. Nickar in två bollar på fasta, en frispark och en hörna. Lite segt att släppa sådana mål såklart men vi höll humöret uppe. Andra halvlek skulle jag säga att de inte skapade lika mycket tryck men gjorde dock ändå ett tredje mål. Vi skapar några chanser men inte tillräckligt för att spräcka målnolla. Grattis till Bergum som vann välförtjänt. Vi tar med oss en bra inställning och en positiv attityd till nästa match och ser vad som händer då.”

BIF har inlett stabilt som sagt med maximala nio poäng efter tre matcher. Partille jagar fortfarande efter sina första poäng för säsongen.

 

7B

Nova FC – FC Zalin 3-13 (0-6)

Det var två nystartade lag som möttes i 7B i fredags på Ruddalen 2 och det bjöds på en målfest. FC Zalin ledde med 6-0 i paus i en match som alltså slutade med hela 13-3 till Zalin. Mustafa Alla Mohammed blev fyramålskytt, Abdi Ahmed Mohamud och Medin Hamza satte tre var medan Javier Chavez MeridaErmir Zulfaj och Siverius Somi gjorde varsitt. Novas tröstmål gjordes av Petter LundgrenAlmir Osmanovic och Arash Bayat

FC Zalins tränare Naim Marouky sa så här om segern:

”Det känns skönt att äntligen spela första tävlingsmatchen efter några sjukdomar som fick oss flytta premiären. Trots resultatet blev det en fin match mot kompisarna FC Nova som hade många rutinerade och duktiga spelare! ”

För FC Zalin var det första matchen för säsongen medan Nova spelade in första match. 

 

SÖNDAG 23/8

7A

Angered SK – Gambian Mix IF 4-2 (0-2)

I söndags klev det nya laget Gambian Mix IF in i seriespel och de gjorde det mot ett Angered SK som kom från en 10-2 seger mot Ramberget i sin första match. Det var dock Gambian Mix som öppnade målskyttet när Ousman Fatty satte 1-0 på straff redan efter åtta minuter. Innan paus hade även Gambian Mix fått in 2-0 genom Bunja Camara. ASK kämpade sig dock tillbaka in i matchen och i mitten av andra kom först 1-2 (Bile Diiriye) innan Abdirahman Mohamed både kvitterade och gav ASK ledningen! Abdirahman Mohamed svarade sen för matchens sista mål då han spikade slutresultatet i 90:e spelminuten!

ASK har nu inlett med två raka segrar medan det alltså var Gambian Mix första match.

 

7B

Solängens BK – Proletären FF 2-0 (1-0)

Solängen fick lämna sexan förra säsongen men har inlett årets 7B stabilt. I söndags tog laget sin andra raka seger när Proletären besegrades hemma på EklandavallenNiklas Rydin gjorde lagets båda mål, där det första kom 19 minuter in och det andra på straff i 82:a. 

SBK:s Andreas Söderberg sa så här om segern:

”Tycker vi har god kontroll på Proletären och de kommer knappt till några chanser matchen igenom. Vi däremot bränner lägen efter lägen men får ändå in två bollar genom Niklas Rydin. Skönt med tre poäng och en hållen nolla, nya friska tag på torsdag mot Käringsö FC.”

PFF:s målvakt och kapten Rasmus Hansson sa så här om förlusten:

”Det var en jämn match återigen och båda lagen kände in varandra lite i början som man brukar göra, efter 20 minuter fick Solängen en fast situation som slogs in väl och nickades in i mål. Resten av matchen var det väldigt jämnt och bra spel från båda lagen och när vi pushade upp för att jaga kvittering så får dom en kontring som avslutas i en oavsiktlig hands av vår försvarare vilket resulterade i straff som dom slår in i mål. Efter det så var matchen nästan död och det var inte några speciellt bra lägen för något av lagen.”

SBK har alltså maximala sex poäng efter två matcher medan PFF har det motsatta, alltså två matcher och noll poäng. 

 

IFK Hindås – Käringöns FC 7-2 (3-1)

För Hindås var det seriepremiär hemma på Fagervallen och det blev en trevlig sådan för hemmalaget. Det var förvisso KFC som inledde målskyttet redan i matchminut 8 genom Andreas Blomberg. Innan paus hade dock Hindås vänt på den berömda steken och ledde med 3-1. Jimmy Ljungqvist satte både 1-1 och 3-1 medan Andreas Milkewitz låg bakom 2-1 målet. I andra fortsatte bollarna att trilla in och Hindås gick upp till 5-1 efter mål av Viktor Häggander och David Jönsson. KFC:s hyfsade siffrorna lite genom mål av Girish Kotegar innan Mohammed Qasim Hassan och Albin Engerby avslutade målskyttet för hemmalaget. 

Hindås tränare Johan Winblad sa så här om segern:

”Ja, en stabil insats, lite nervöst första 10 men sedan tog vi över spelet och hade många fina kombinationer framförallt på kanterna. Man märker att vi inte spelat så många matcher ännu men det ser lovande ut att bygga vidare på. Tre juniorer får göra mål och en junior som debuterar som vänsterback (Jalal) är väldigt bra idag. Kul att vara igång igen.”

KFC:s Marcus Hedlund hade följande att säga om förlusten:

”Idag var vi inte bra, lite som förra matchen med tunn trupp tyvärr, lite ovana positioner på endel spelare.”

KFC har inlett med två raka förluster medan Hindås alltså spelade sin första match för säsongen. 

 

/Rasta