Vi avslutar helgens rapporter med 7C:

 

FREDAG 21/8

Hermansby IF – Geesguud UF 2-3 (0-0)

Hermansby lirade sin första match för säsongen i fredags när de tog emot Geesguud hemma på Kärnavallen. Geesguud kom från en premiärförlust mot FC Fyrklövern (2-4). Det var inga mål första 45 men direkt i andra kunde gästerna ta ledningen genom Yahye Bashir Abdi. Hemmalaget svarade dock ganska omgående med både 1-1 (Simon Grahn) och 2-1 (Johan Walli). Matchen svängde dock tillbaka och Geesguud fick in 2-2 (Abdiaziz Hilowle på straff) innan Yahye Bashir Abdi blev matchhjälte med sitt andra mål, bara tre minuter från full tid.

HIF:s Jonnie Pettersson sa så här om matchen:

”Vad finns det att säga. Vi kommer till match med en massa killar borta pga av kalas och kräftfiske, så en lite sargad bänk med småskador, men dom höll! Vi kommer inte upp alls i nivå. Många misstag från båda lagen. Känslan var dock att vi vinner med ett par bollar idag efter första 20-30 minuterna. Sedan är det som att vi blir bekväma och tar inte jobbet fullt ut och det straffar oss. Flera anledningar till förlusten idag, många bollar som slås helt i onödan långt, missar i försvaret, brända lägen framåt, slarv i passningsspel, tappade bollar. Ja finns en del att gå igenom inför matchen mot Lundby redan på tisdag.”

Geesguuds Abdiaziz Dini hade följande att säga om segern:

”Ingen vidare match ifrån vår sida där vi bränner många klara chanser och så kommer de upp på två hörner och sätter ditt dem. Viktig seger trots halvknackigt spel hoppas de början på en fin seger svit!”

Geesguud står alltså på en vinst och en förlust medan HIF alltså inledde med en nollpoängare.

 

LÖRDAG 22/8

Fotö GoIK – Kareby IS 5-5

Både Fotö och Kareby kom med premiärsegrar i ryggen när de skulle mötas i helgen. Det skulle bli en galen målfest på ute på Fotö som skulle bjuda på inte mindre än tio mål! Lagen delade på broderligt på målskörden med fem mål var. Tyvärr är inte matchrapporten inne på förbundets sida men bloggen har iallafall lite kommentarer från matchen.

Fotös spelande tränare John Zälter sa så här om matchen: 

”Härlig fotbollsdag nere på Krogevi med fint väder (lite vind). Vi kommer tyvärr till denna hemma matchen med 6 ordinarie spelare borta! Men fick ihop ett gäng krigare! Matchen i sig är att Kareby har säkert 75-25 bollinnehav hela matchen igenom men vi ligger rätt i mycket vi gör och dom får kämpa för tre av sina mål medans två inte så mycket. Vi får väldigt bra utdelning när vi väl väljer att stressa och får fram både straff och frispark som letar sig in. En rolig match dock lite för mycket focus på domare iallafall i första halvlek. Kareby borde väl vunnit men har man 11 man som krigar är de svårt att slå oss!

KIS Emil Henriksson sa så här om matchen:

”Det var en match som vi ägde i första halvlek men sedan så kom Fotö igen i andra halvlek och lyckades kvittera. Vi trycker på sista 15 minutrarna men lyckas tyvärr inte få in ett vinnande mål. Tyvärr så har vi lite problem fortfarande mot rutinerade lag som vet hur dom ska stoppa vår snabba fotboll och sänka vårt tempo. En rolig match att spela mot ett trevligt lag utan bråk och stök!”

Båda lagen har nu fyra poäng på sina två första matcher. 

 

SÖNDAG 23/8

Solväders FC – Brämaregårdens FC 3-0

I söndags så tog Solväders FC sin första seger för säsongen när Brämaregården besegrades på Bravida Arena. SFC hade 2-0 i paus efter mål av Ganna Adem och Zakariye Yakuub. I mitten av andra kom även trean, målskytt Mohamed Amer Kanfoud.

Solväder har nu en vinst och en förlust medan BFC står på noll poäng efter två matcher. 

 

/Rasta