Igår lirades det bara en match:

 

MÅNDAG 24/8 

6A

Real Maskin BK – Croatia Göteborg 0-1 (0-0)

Nykomlingsmöte där båda klubbarna inledde med seger. Real tog en riktigt fin vinst mot Fröjden (2-1) medan Croatia besegrade Tollered med 3-2. Gårdagens matchen blev målsnål och matchens enda mål prickades in i mitten av den andra halvleken. Croatias Mentor Zhubi satte en straff och det räckte för tre poäng.

Reals Lukas Wallmander sa så här om förlusten:

”Tuff match igår mot ett topptippat Croatia som vi på förhand visste skulle äga mycket boll och vilja rulla förbi oss. Vi ställde in oss på 90 minuters hårt försvarsarbete och slit. Under första halvlek blir det just så, Croatia kommer igenom ett par gånger på fina väggspel och kommer även till avslut men ingenting som inte SuperAnton i målet klarar av. Tyvärr åker Anton på en handledsskada i slutet av första och tvingas gå av, in kommer istället Wiklund som trots att ha inte ens värmt upp håller precis lika tätt. Vi har en frispark och en retur i ribban av Jonas men kommer inte mycket närmare än så. 0-0 i första och vi känner att vi har häng och att motståndarna börjar bli lite griniga över att inte få utdelning på sina chanser. Andra halvlek börjar ungefär som första, men vi märker att vi är mer anpassade till matchbilden och borde kunna fortsätta tight och gnaga ner motståndet. Under ett stökigt inlägg får en Croatia-spelare på en klockren cykelspark som Wiklund på något magiskt sätt lyckas styra ut till hörna via stolpen. Efter 15-20 eller så in i andra blir det något jidder i straffområdet och jag ser inte så mycket mer från halvplan än att domaren blåser och pekar på straffpunkten. 1-0 Croatia. Efter en stunds trevande och böljande bestämmer vi oss för att gå för hård press när vi ser att det finns ytor och de börjar bli trötta i backlinjen. Vi stressar oss till ett par halvchanser men slarvar tyvärr alldeles för mycket med sista passningen och får inga riktigt heta målchanser. 1-0 och rättvis vinst till Croatia som jag misstänker kände mest lättnad när slutsignalen kom.”

Croatias Haris Memisevic hade följande att säga om segern:

”Det var en match där vi tar med oss tre viktiga poäng, men tyvärr inte mycket mer än så. Vi trivdes helt klart inte på den till synes fina, men tunga gräsmattan och gjorde det onödigt svårt för oss matchen igenom. Dessutom får vår Tom B utgå ganska tidigt pga skada – därmed försvann även lite bolltempot på mitten. Båda lagen delade på varsin farlighet innan pausvilan, som mest bestod av bolltapp åt båda håll. I andra halvlek försöker vi återigen bygga upp ett tryck och får en straff som vår Mentor förvaltar väl. Real Maskin flyttar mot slutet upp sina positioner, men kommer inte till några farligheter. Nya tag återigen redan på torsdag!”

Real Maskins matchrapport hittas HÄR

Croatia har nu inlett med två raka uddamålssegrar medan Real har en vinst och en förlust. 

 

/Rasta