Så här gick det i de matcher som spelades igår:

 

TISDAG 25/8

5A

Romelanda UF – IF Vardar/Makedonija 1-3 (1-1)

Hemmalaget Romelanda försökte studsa tillbaka från 0-3 förlusten mot Finlandia/Pallo AIF medan Vardar försöket bygga vidare från sin senaste match där Floda besegrades med 3-1. Det var RUF som inledde bäst hemma på Romevi och redan efter sju minuter satte Patrik Persson dit bollen för 1-0 på straff. Laget fick dock inte behålla ledningen halvleken ut då Martin Trifunov kvitterade i 42:a minuten. Kvarten in i andra kom sen ledningsmålet för gästerna genom Denis Osmanovic. I slutet åkte RUF på ett rött som också ledde till en straff som Ismar Bilajbegovic skickade in till 3-1.

RUF:s Johan Kaage sa så här om matchen:

”Vi var revanschsugna efter förlusten i fredags mot Finlandia/Pallo och inleder matchen bra. 1-0 kommer på straff efter 7 minuter och vi får den start vi önskade. Efter målet fortsätter vi att skapa chanser men utan att få in bollen. Tyvärr bjuder vi Vardar på 1-1 precis innan paus. I andra halvlek fortsätter vi att skapa en del halvchanser och känslan är att vi kommer närmare ett ledningsmål. Istället kommer 1-2 på en hörna som en kalldusch. Vi repar oss hyfsat bra, men matchen avgörs när vi får rött kort och Vardar sätter 1-3 på straff. Det är bara att gratulera Vardar till segern och ta nya tag på lördag.”

RUF:s matchreferat hittas HÄR.

Vardar är sexa och Romelanda är åtta i en fortfarande lite haltande 5A-tabell.

 

5B

Tynnered FC – IF Mölndal Fotboll 3-0 (1-0)

Nykomlingen Tynnered fortsätter att gå bra i årets 5B. Efter förlusten senast mot Mossen (0-3) tog sig laget samman och tog sin tredje seger för säsongen mot Mölndal. Efter en halvtimmes spel på Påvelund så satte Fatmir Muric en straff fram till 1-0 för TFC. Den ledningen stod sig sen hela vägen in i slutminuterna. I 82:a spelminuten kom 2-0 (Mattias Tuncay) och med två minuter kvar av ordinarie tid kom 3-0 (Hamid Reza Amini)!

TFC:s tränare Robert Smolander hade följande att säga om matchen:

”En nyckelmatch efter vår svaga insats i föregående match. Det var absolut ett steg i rätt riktning, med tre riktigt sköna poäng och en hållen nolla. Första halvlek känns ganska kontrollerad och jämn. Inte supermycket målchanser, vi spelar relativt bra fram till sista tredjedelen där vi inte riktigt lyckas konvertera till målchanser. Sätter dock 1-0 på straff och har ledning i halvtid. Andra halvlek börjar dåligt från vår sida – taktisk förändring från oss och ett Mölndal högre upp i banan gör att vi känns oorganiserade och blir tillbakapressade. Ett par byten och lite förändringar gör att vi kommer in i det igen och jämnar ut matchen spelmässigt. Bättre kontroll bakåt och vi spelar riktigt bra i några sekvenser varav två resulterar i sköna mål. Viktigt för moralen att studsa tillbaka och det känns som att vi är på rätt väg igen!”

Mölndals kapten Dennis Nadarevic sa så här om matchen:

”Jämn match första 20 men sen fick dom en straff. 1-0 i paus. Betydligt bättre andra halvlek där vi i stort sätt ägde bollen men lyckades aldrig i den sista tredjedelen. Trott stort övertag så försvarar sig Tynnered bra och lyckas kontra in två mål till.”

TFC är tvåa i tabellen med sina nio poäng på fyra matcher. Mölndal återfinns på en sjätteplats med fem poäng på fem matcher.

 

6C

Göteborgs SIF – SK Argo 1-2 (0-0)

SK Argo kom till Guldheden Södra med två raka segrar i ryggsäcken medan ”Studenterna” hade inlett med en vinst och en förlust. Det var en lite böljande första halvlek som slutade mållöst trots flera bra chanser åt båda hållen. Argo hade fler chanser men GSIF var lite vassare. En boll räddades på Argos mållinje och en nick över mitt framför mål. I början av andra tog dock Argo över och flyttade upp spelet rejält. 1-0 kom också efter bollvinst och fint samarbete mellan anfallasduon Marcus Lindqvist och Marcus Comé. Lindqvist vann två motlägg och smekte fram en boll i djupet som Comé elegant chippade in bollen i mål! Argo hade bud på flera mål men 1-0 stod sig. Matchbilden jämnade sen ut sig och det slogs en hel del långt från båda lagen. Med tio minuter kvar kom GSIF runt på kanten och skickade in bollen. Det blev rörigt med en rensning på linjen rakt upp i egen ribba innan Albihn Pettersson Bråthe kunde bröta in 1-1. Tungt för Argo men svaret kom omgående! Björn Bromander nickskarvade ner en boll till Lindqvist ut på kanten. Han bröt in parallellt med målet och precis i utkanten på straffområdet skickade han in 2-1 med ett tungt skott som borrade sig in nere vid stolproten! Målet räckte till tre poäng och tredje raka för Majornalaget!

Argo toppar en lite haltande 6C-tabell och GSIF är nia med tre poäng på tre matcher.

GSIF:s matchrapport hittas HÄR.

Argos motsvarighet hittas HÄR.

 

Pushers BK – Johannebergs IF 3-1 (3-0)

Nykomlingen Pushers har kommit igång bra i årets 6C och igår blev det seger hemma på Gröna Vallen mot en annan nykomling, nämligen Johannebergs IF. PBK fick en fin start på matchen och fick 1-0 i 17:e minuten efter ett självmål. John Pernsved var tillbaka efter sin avstängning och satte 2-0 strax efter. Innan paus hade även trean kommit då Alessandro Bartoli höll sig framme. JIF fick sen in en reducering (Fredrik Jonsson) i början av andra men kom aldrig närmare. 

PBK:s tränare Jimmy Jonevret hade följande att säga om segern:

”Vi startar matchen genom att ta kommandot direkt. För spelet och skapar vissa chanser. 1-0 kommer och då känns det som om det kan rinna iväg. Vi gör både två och tre innan paus och känner att vi har ännu mer att ge. Ska säga att Johanneberg har ett par målchanser i första också. I paus går snacket om att vi ska gå ut och avgöra matchen helt men istället gör de 3-1 och egentligen hela andra halvlek är ett ställningskrig. Johanneberg spelade upp sig medans jag inte alls tycker vi kommer upp i nivå. Vi vinner, tar med oss tre poäng och det får vi nöja oss med idag helt enkelt.”

JIF:s Rino Wiger sa så här om matchen:

”Matchen börjar oerhört trevande från vår sida, där vi präglas av väldigt mycket slarv rent ut sagt. Ingen av lagen lyckas skapa speciellt mycket farligheter men Pushers är klart spelförande. Sen bjussar vi på tre riktiga slarvmål, med individuella misstag på de två första och uselt försvarsspel på tredje målet. Då hjälper det inte att vi bränner två mer eller mindre öppna mål. Rättvis ledning även fast siffrorna ljuger i paus. Fokus ut är att vinna andra halvlek vilket vi också lyckas med. Vi kommer mer in i det och lyckas spela av Pushers press bättre, men skapar inte heller nu extremt många chanser – även fast vi är nära vid 3-4 tillfällen utöver målet. Pushers får naturligtvis yta att kontra i och har ett par riktigt fina lägen. Allt i allt en jämn match där lagen har var sin halvlek och Pushers är vassare i avsluten och på sista tredjedelen. Känns lite stolpe ut, som det har gjort nu i början. Tycker dock vi tar steg, framförallt i andra halvlek, lite mer flyt så kommer poängen komma. Vi tar nya tag till veckan! Vill också passa på att berömma domaren för en bra insats och bra nivå (överlag tycker jag domarna i år är VÄSENTLIGT bättre än förra året).”

Pushers matchrapport hittas HÄR. Bilden till inlägget är lånad från PBK:s hemsida. 

JIF:s hittas HÄR

Efter en poäng på sina två första har nu PBK två raka och ligger tvåa i den lite haltande tabellen. Tuffare för Johanneberg som har tre raka torsk. 

 

7A

Elisedals IS – Göteborgs City FF SPELADES EJ

Domaren och City var på plats på Överåvallen 19.45 men Elisedal dök inte upp. Enligt rapporterna hade de tagit fel på datumet. Möjligt att matchen spelas vid ett annat tillfälle om det går att hitta en tid annars blir det 3-0 till CityWO

 

7C

Rödbo IF – Kareby IS 1-1 (0-1)

Rödbo fortsätter sin fina säsongsstart i 7C. Bottentippade RIF hade inlett med två raka när de ställdes mot bloggens seriefavorit Kareby IS i ett derby hemma på Rödbovallen. KIS Emil Henriksson inledde målskyttet med att sätta en straff efter 30 spelade. Ledningen stod sig till pausvilan men direkt i andra kvitterade Christian Throlin för Rödbo. Strax efter blir Kareby reducerade till tio man efter att domaren serverat Elias Johansson hans andra ostskiva. Det blir dock inga fler mål utan derbyt slutar med ett kryss

RIF:s Fredrik Strinnås sa så här om matchen:

”Tycker det över lag är rätt jämt lagen emellan. De har mycket boll i första och de lägger ut bollen mycket på kanterna men de får inte riktigt till några jättefarliga målchanser av det utan tycker vi har det under kontroll. Vi har några lägen att kunna göra 1-0 på men vi hade inte någon flyt i våra skottlägen. De får en hyfsad billig straff med sig tycker jag och sen gör de mål av det. Andra tycker jag vi börjar rätt starkt och får in en boll tidigt vilket är väldigt viktigt. Utvisning sen till dem men vi får inte riktigt till det efter. Vi fick en del skador på våra spelare så påverkade mycket i spelet. En match som jag tycker vi borde kunnat få ut mycket mer av vårat spel. I slutändan så är väl 1-1 ändå ett godkänt och rättvist resultat”

KIS kapten Arvid Davidsson hade följande att säga om matchen:

”Derby är ett derby och alltid roligt att spela. Tycker vi börjar matchen helt okej och skapar målchanser som vi tyvärr inte lyckas förvalta utan har endast med oss 1-0 i halvlek. Borde ha gjort ett par mål till men tyvärr var vi tillräckligt hungriga framför målet. Tidigt i andra halvlek får en av våra spelare sitt andra gula, mycket knepigt men men. Och precis innan detta trycker Rödbo in kvittering till 1-1. Resten av halvleken blev mycket krigande för vår del, en man mindre och en del småskadade som sprang runt. Men vi skapar ändå chanser. Så när slutsignalen ljöd stod sig 1-1 vilket vi inte var nöjda med.”

Båda lagen är fortfarande obesegrade där Rödbo nu står på sju poäng efter tre matcher (och toppar tabellen) och Kareby har fem poäng på samma antal matcher. 

 

Lundby IF – Hermansby IF 2-2 (1-1)

Både Lundby och Hermansby jagade sin första seger men de får jaga vidare då gårdagens möte på Bravida slutade oavgjort. Gästerna fick dock en kanonstart då Johan Walli satte 1-0 redan efter tre minuter. Lundby samlades sig dock och precis innan paus satte Rachid Hersi 1-1. I början av andra återtog HIF ledningen genom Marco Strandberg men den här gången kom repliken direkt från hemmalaget. Kim Karlsten satte 2-2 bara minuter efter gästernas ledningsmål. Matchen bjöd inte på några fler mål men gott och väl ett rött då LIF fick avsluta sista fjärdedelen av matchen med tio man. 

LIF:s assisterade tränare Yhon Joelsson sa så här om matchen:

”Ja, vad ska man säga om oavgjort mot Hermansby? Vi är inte riktigt på tårna när domaren blåser igång matchen, varpå Hermansby får skjuta hela fem gånger innan bollen går in i mål från ett offsideläge. Vi diskuterar med domaren men det hjälper ju inte som man vet, istället för att hänga med huvudet börjar vi att pressa och komma till vassa lägen. Vi skjuter och träffar virket (vilket vi kommer att göra ett antal gånger till denna kväll) på returen kommer våran spelare och språngnickar men missar öppet mål. Kvitteringen kommer efter att vi har fått en frispark på högerkanten. Bollen kommer in och når våran forward för dagen Rachid, han är klinisk i avslutet och nu är det kvitterat (1-1). Nu känner vi att vi är med i matchen igen och skapar chanser, Vi rullar boll och kommer till avslut men bränner tok för mycket. Vi går till pausvila med oavgjort resultat. Vi går ut taggade till andra halvlek och tänker att denna match SKA VI BARA VINNA. Vi öppnar stark och skapar många fina chanser men vi får inte in bolljäveln (ursäkta språket). Efter en stund får vi straff när Rachid bröt igenom och blir fälld, här tänker man att nu ska det vända. Målvakten åt ena hållet och bollen åt andra men inte i mål, istället (hör och häpna) går den i stolpen! Istället så straffar Hermansby oss efter en försvarsmiss (1-2). Men vi fortsätter att kriga på. Men vi får in en kvittering på en hörna där bollen till slut når Kim Carlsten och bollen går in. Resten av matchen blir en kamp eftersom vi får en man utvisad, men det hindrar oss inte till skapa lägen. Jag lyfter på hatten för spelarna, vi hämtar upp underläge två gånger och fortsätter kriga på tills domaren blåser av matchen (trots en man mindre). Ikväll vann vi inte en pinne utan förlorade två.Vi tackar Hermansby för matchen.”

HIF:s Mikael Fritzén sa så här om matchen:

”Vi började bra och tog ledningen genom Johan Walli sen är det en tillställning som är väldigt jämnt. När det typ är fem minuter kvar av första kvitterar Lundby genom att vi slarvar på en fast situation och 1-1 är ett faktum. Vi kommer ut i andra och Lundby sätter press på oss dock utan att skapa några riktigt farliga chanser. Vi kontrar in 1-2 genom Marco Strandberg. Dröjer dock inte många minuter innan Lundby får en hörna och återigen tappar vi våra markeringar och de gör 2-2. När det typ är en kvart kvar får Lundby en man utvisad och vi gör ett försök till att avgöra match. Vi skapar en riktigt vass chans som vi borde gjort mål på men i slutändan är det nog ett rättvist resultat. Lundby missar även en straff som jag orsakar innan vi gör 2-1. Vill även ge Alfred ett stort plus i dag. Han gör en felfri match. Kul att dom unga tar vid.”

Det var första poängen för båda lagen där LIF spelat tre matcher och Hermansby två. 

 

/Rasta