Bloggen kämpar vidare genom lokalfotbollsveckan men innan vi kastar oss över gårdagens matcher så har det dykt in ett beslut från förbundets tävlingskommitté.

Matchen som ärendet gäller är Styrsö BK – Landala IF i 6C som skulle ha spelats lördagen den 15/8 ute på Amneviksvallen. Enligt de uppgifter som bloggen har så spelades inte matchen då Landala IF inte ansåg att det var ansvarsfullt att åka ut till skärgården en lördag under sommaren med tanke på covid-19 och trycket på trafiken. De meddelade både förbundet och Styrsö BK detta. Enligt uppgifter verkar det som Styrsö BK försökt att lösa det genom att erbjuda att hämta med privata båtar och även att ändra matchtiden. Det blev hur som helst ingen match och nu har TK tagit ett beslut och tilldelat Styrsö segern med 3-0. Vi får se om ärendet är helt avslutat eller om det finns möjlighet för överklagan men i nuläget fick alltså SBK segern med 3-0. 

 

ONSDAG 26/8

5B

FC Linné – Mossens BK 1-1 (0-1)

Igår möttes FC Linné och Mossens BKGröna Vallen och Linné jagade fortfarande sin första seger för säsongen. Det var dock besökande Mossen som inledde målskyttet strax innan paus då Harry Björklund gjorde 1-0. Jacob Cedemar kvitterade dock ganska omgående i början av andra och resten av matchen bjöd inte på några fler mål. 

Linnés Fred Jähnke sa så här om matchen:

”Vi gör en bra match mot ett bra Mossen som har en del fina lirare. Tyvärr lite hetsig match från båda lagen. Mycket kamp om bollinnehavet och inte jättemånga klara målchanser åt något håll gör att det känns ganska rättvist med ett X även om vi såklart ville ha mer. Vi börjar dock hitta formen och snart blir vi nog att räkna med.”

Linné har nu två kryss och tre förluster på sina inledande fem matcher. Mossen har raden 2 segrar, 1 kryss och 1 förlust hittills. 

 

6B

BK Skottfint – Surte IS FK 2-0 (1-0)

Skottfint studsade tillbaka efter förlusten sist mot Västkurd (2-3) och besegrade överraskningslaget Surte med 2-0 igår på Bravida. Robin Petersson sig till att Skottfint tog ledningen tidigt i matchen när han blev frispelad mitt i straffområdet och kunde skicka in 1-0. I slutet av den första halvleken fick dock hemmalaget sin målvakt Stephen Egbe utvisad efter att han tacklat ner Surtes Rade Radovic utanför straffområdet. Surte kunde dock inte utnyttja det numerära överläget i den andra halvleken utan istället kunde André Klint få in 2-0 i 66:e minuten. 

2-0 skytten Klint sa så här om segern:

”Det var en trögstartad match från vår sida men lyckas skapa några lägen där vi sätter 1-0. Sedan efter att vår målvakt får rött kort med timmen kvar blir vi väldigt defensiva. Vi kämpar och lyckas hålla nollan genom kompakt försvarsspel. I slutet lyckas vi få igång lite spel och lyckas trycka dit 2-0 vilket håller sig matchen ut.”

Surtes Victor Snow hade följande att säga om förlusten:

”Vi börjar matchen bra, vi har bollinnehavet och jobbar oss in i matchen, första 15 är det vi som styr matchen helt. Skapar några riktigt vassa lägen, hade vi bara fått dit bollen hade det varit vi som gick från första halvlek med 1-0 i ryggen. Vi hotar på kanterna och även i djupet men det är i mitten som vi styr och ställer. Men Skottfint är ett starkt lag som kämpar och springer, spelar väldigt rakt och tillslut kommer de runt på högerkanten och spelar in den via marken och 1-0 är ett faktum. Lite oförtjänt tycker jag då vi har styrt matchen men så är det i fotboll det gäller att ta vara på sina chanser. Men i slutet på första får deras målvakt rött kort och vi känner vind i seglen igen, efter att varit pressade en stund tar vi återigen kommandot och kommer närmre och närmre mål mot slutet av första men vi får bara inte dit den. Andra halvlek är inte den bästa vi gör i år. Vi gör lite ändringar som vi kände skulle hjälpa oss men det blev tyvärr tvärtemot. Sen får vi många skador också jag själv viker knäet inåt hur allvarligt det är än vet jag inte, Robin Larsson vrickar foten mot slutet och Rade Radovic får en känning. Men en stor eloge till de som kommer vi och verkligen ger 110% vilket vi alla gjorde idag. Fotbollen kanske inte var den bästa i andra men vi står upp och kämpar som ett lag och ger allt.”

Skottfints matchrapport hittas HÄR

Skottfint har nu sex poäng efter tre matcher medan Surte har sju inspelade på fem

 

Chalmers Studentkårs IS – Neutrala IF 1-2 (0-1)

Neutrala IF fortsätta att spela jämna matcher i inledningen av årets 6B. Efter kryss i premiären (2-2) mot Surte och 1-0 senast mot AIF Göteborg blev det 2-1 igår mot ChalmersMohamed Abdulqadir Wehliye såg till att Neutrala ledde i paus men i mitten av andra kom kvittering för Chalmers genom Gustav Burman. Slutet blev händelserikt då Neutrala först fick en spelare utvisad i 84:e efter två gula för att sedan vinna matchen på ett självmål i 91:a

Neutralas Sinisa Mirkovic sa så här om segern:

”I den första halvleken skapades det inte så många målchanser. Chalmers fick chansen att ta ledningen på straff men Neutralas målvakt gjorde en bra räddning. Bara några minuter efter tog Neutrala ledningen med 1-0. Det var ett bra skott från 20 meter. I andra halvlek spelade vi bra och gjorde ett bra jobb. Vi skapade bra målchanser men lyckades inte få in bollen. Chalmers försökte spela på kontringar och lyckades kvittera. Vi gjorde många byten och kände att vi behövde pressa mer om vi skulle vinna matchen. Vi skapade mycket och missade många gånger öppet mål. Men till slut lyckas vi få in bollen i sista minuten. En till seger till Neutrala!”

Chalmers Oscar Holm hade följande att säga om förlusten:

”Väldigt tung förlust till slut. Vi gör en helt ok match men Neutrala har till början några fler farliga målchanser där Lucas Billstein gör ett par bra räddningar. De gör 1-0 på ett långskott, och vi kvitterar i andra halvlek efter ett fint mål av Gustav Burman. Efter de får ett rött kort så har vi flera chanser att avgöra matchen bland annat en ribbträff i slutminuterna men vi släpper tyvärr in ett olyckligt mål med matchens sista spark.”

Neutrala är bra med i toppen med två segrar och ett kryss hittills. 

Chalmers har en pinne på sina första fyra matcher.

 

7B

BK Björkåsen – IFK Hindås 0-2 (0-2)

Det spelade en match i 7B igår också där Björkåsen tog emot Hindås hemma på Ruddalen 2. Gästerna fixade segern med två mål tätt efter varandra i mitten av den första halvleken. David Jönsson satte 1-0 i 34:e minuten och i 35:e kom tvåan genom Viktor Häggander.

Björkåsens Jesper Ferm sa så här om matchen:

”En match som jag tycker vi kontrollerar förbannat bra och styr första 20-25. Sen får dom 1-0 där vi släpper markering på ett fint inlägg och dom enkelt nickar in den. Vi får återigen börja jaga och dom kan återigen göra 2-0 på att vi går bort oss. Överlag tycker jag att vi är det bättre laget hela matchen men har inte marginalerna med oss för fem öre då vi dels bränner alldeles för många lägen och släpper till skitmål för enkelt. Men dom utnyttjar det bra och håller undan och får med sig 3 poäng.”

Hindås kapten Joakim Örneflo sa så här om matchen:

”Härlig vinst! Kommer till match med lite tunn trupp för dagen, och med två tidiga skador så får laget verkligen kämpa på! Vi trycker på första kvarten utan att få utdelning Sen trycker vi in två snabba mål. Efter det tycker jag matchen står och väger lite och i slutet har Björkåsen några farliga lägen Men vi går ifrån Ruddalen som värdiga vinnare efter en härlig lag-seger.”

Björkåsen har nu fyra raka förluster medan Hindås har maximala sex poäng på sina två matcher. 

 

/Rasta