Det lirades en hel del matcher igår och vi börjar med våra fyror:

 

TORSDAG 27/8

4A

Gårda BK – Kode IF 4-2

Det blev en skön hemmaseger på Överåsvallen för Gårda BK när Kode kom på besök. Den första halvleken blev målrik och hemmalagets Anton Bengtsson satte 1-0 redan efter fyra minuter. Anton Lindgren kvitterade dock för gästerna strax efter. Precis i slutet av de första 45 gjorde sen båda lagen varsitt mål till. Alexander Bergman gav Gårda ledningen men kvitteringen kom direkt även denna gången (målskytt Hampus Palmqvist). I andra var sen Gårda starkare och kunde gå ifrån. Henos Araya gjorde 3-2 efter en kvart och i slutet kom även 4-2 (Benjamin Wiklund). 

Gårdas ena tränare, Josef La Carrubba, sa så här om segern:

”Fantastiskt skönt med seger. Jag tycker vi till stora delar följer vår matchplan och ser till att Kode skapar ytterst få målchanser. De två målen de gör är mer eller mindre framspelningar från Gårdaspelare. Trots att vi släpper två så tunga mål så ser vi till att mentalt ställa om och avgör matchen i andra halvlek.”

Gårda har nu sju poäng på sina fem första matcher medan Kode har det besvärligare med en seger och fyra förluster på sina första fem.

Bilden till inlägget är lånad från Kodes hemsida (som vanligt är det Jessica Lundin som tagit bilderna). Fler bilder från matcnen hittas HÄR

 

4B

Balltorps FF – IF Väster 1-1 (1-0)

Förra året slogs lagen i toppen av 5B med resultatet att Väster vann serien och BFF klev upp som tvåa. I torsdagens möte på Förbovallen var det hemmalaget som tog ledningen redan tio minuter in i matchen genom Felix Enbom. Den ledningen stod sig sen hela vägen fram till sista kvarten då Karl-Anton Pettersson utjämnade på straff.

Västers Viktor Lagerqvist sa så efter matchen:

””Suck” är första känslan, för nu direkt efter känns det mer som att vi förlorar två poäng, än att vi plockar ett. Tycker vi startar bra. Bra energi. Fina kombinationer som faktiskt leder till okej lägen, där vi en annan dag sätter iallafall något av lägena. Jag blir serverad fina skottlägen som jag sumpar. För dåligt. Och trots deras mål så fortsätter vi trycka på. Och än mer i andra. Som en aning färgad tycker jag vi var värda tre poäng. Tungt just nu.”

BFF:s Lasse Broman hade följande att säga om matchen:

”1-1 mot ett riktigt bra lag, Väster var bollförande i stort sett hela matchen, vi försvarade oss väldigt bra och sprang i 90 minuter. Precis vad vi ville se efter förra veckans genomklappning mot GFF. Nya tag i nästa omgång. Även en eloge till domaren för en mycket bra prestation!”

Balltorp toppar fortfarande den haltande tabellen med 13 poäng på sina sex spelade matcher. Väster har fem poäng på sina fem första. 

 

Mölnlycke IF – IK Zenith 0-2 (0-0)

Det såg länge ut att bli mållöst på Mölnlycke IP när IK Zenith kom på besök. Men under matchens sista minuter kunde Zenith göra både 1-0 och 2-0Alex Henriksson satte första i 82:a och i 91:a gjorde Hampus Andersson gästernas andra mål.

Zeniths tränare Joakim Olsson sa så här om segern:

”Ett ställningskrig i 80 minuter som kunde slutat hur som helst. Två lag som spelar ganska likat varandra med hög press och hårt jobb där båda lagen skapade halvchanser. Inte jättemånga klara målchanser men kändes som vi orkade lite mer än Mölnlycke idag vilket resulterade i 0-1 efter 80 minuter. Sen blir det mycket på chans från Mölnlyckes sida sista 10 minuterna där vi lyckades få till en bra omställning som resulterade i ett friläge från halva plan och 0-2 precis före 90.e minuten. Vi är glada för poängen och ger oss lite andrum i tabellen samtidigt som jag tycker Mölnlycke gör det bra. Tror att alla som va där och tittade tyckte det va en riktigt bra division 4 match!”

MIF:s ena tränare Sudo Sulejmanovic hade följande att säga om matchen:

”Bra och jämn match fram till 81:a minuten då vi gör några misstag i försvarsspelet och åker på ett baklängesmål. Försöker direkt trycka upp laget och för att göra ett mål men då uppstår det mer ytor till dom och vid kontring så gör dom även 2-0 i minut 88. Bara i andra halvlek så skapar vi 9 målchanser men lyckas inte förvalta någon tillräckligt bra vilket gör att vi inte ger oss själva möjlighet till att vinna matchen. Vi får nog gå hem och rannsaka och själva ordentligt och bli lite mer självkritiska.”

Zenith är bra med i tabellen på en tredjeplats med tre segrar, ett kryss och en förlust. Lite tuffare för Mölnlycke som har fyra inspelade poäng på sina fem första matcher.

 

Sandarna BK – IK Virgo 2-2 (2-2)

Det blev ett kryss på Gröna Vallen igår när IK Virgo gästade Sandarna BK. Matchens alla fyra mål kom före pausen. Gästerna tog ledningen genom Joe Johnson men sen vände SBK:s anfallare Simon Chekroun på matchen med två mål på fem minuter i mitten av första. Det sista som hände under första 45 är sen att Rickard Schöndell får in en kvittering för Virgo.

SBK:s Simon Chekroun sa så här om matchen:

”Vi vänder ett 1-0 underläge till 2-1 och kontrollerar matchen. Sen gör de 2-2 precis innan halvtidspaus och får en del medvind in i andra. Hela andra halvlek är mellanmjölk. Vi fortsätter att föra men är uddlösa framåt. Virgo ligger lågt men vi orkar ändå inte trycka på ordentligt. Sett till bollinnehav ska vi ha 3-poäng. Sett till chanser är det rättvist. Vi måste vara lite skarpare i avgörande lägen framåt och radera de enkla misstagen som leder till mål i röven, helt enkelt.”

Virgos Johan Sundh sa så här om matchen:

”Milan-derby mellan ”Lilla Milan” och ”Majornas Milan” och åter ett pusslande när skador och frånvaro på viktiga pusselbitar ställer till matchplanen. Vi börjar dock rätt bra och kan rättvist ta ledningen med 0-1 efter ca 20 minuter. Efter det var det Simon Chekroun-show för hela slanten. Några minuter efter vårat mål så hade han, inte bara på egenhand, utan även på en nivå som inte hör hemma i fyran vänt på steken och gett Sandarna ledningen. Stukat Virgo får inte tag i bollen under resterande halvlek. Får ändå in en kvittering i sista sekunden efter en frisparksretur. Ställningskrig i andra när vi får bättre koll på Chekroun. Vi skapar lite fler målchanser och borde definitivt avgjort när jätteläget dyker upp i slutminuterna, men bollen går i stolpen istället. 2-2 och vi är nöjda med att inte förlora med tanke på omständigheterna inför match och att de hade en glödhet Chekroun i laget. Två tuffa matcher med mycket frånvaro och vi får ändå med oss 4 pinnar. Förhoppningsvis var detta vår säsongs ”dip” för mer poängtappa har man inte råd med om man ska vinna en enkelserie. Vi tackar Sandarna för en trevlig tillställning på alla sätt! Man märker ju att de har lite stolpe ut, men med den spetsen man har där framme kan man slå alla lag i denna serie!”

Virgos matchrapport hittas HÄR

Virgo har tätkänning och är fortfarande obesegrade efter fem omgångar med tre segrar och två kryss. Sandarna har öppnat tyngre och har fyra inspelade poäng på sina fem första matcher. 

 

/Rasta