Vi kör vidare och kollar in matcherna i division 5 & 6:

 

TORSDAG 27/8

5B

Fässbergs IF – Önnereds IK 2-2 (2-0)

Det var Fässberg som kopplade greppet om denna drabbning genom två mål av William Samuelsson i den första halvleken. FIF drabbades dock av ett rött på Kristoffer Petric i slutet av första och direkt i andra fick ÖIK kontakt när Arthur Oresjö reducerar på straff. Det dröjde inte heller så länge till innan Fredrik Rumin hade kvitterat för gästerna.

FIF:s tvåmålsskytt Samuelsson sa så här om tillställningen:

”Idag tycker jag att vi kommer upp på en bättre nivå en de två tidigare matcherna nu efter sommarn. I första halvlek är vi något bättre än Önnered och vi får med oss 2-0 in i halvtidsvilan, men också även ett rött kort vilket förändrar matchbilden något! I andra skapar Önnered mycket mer och lyckas göra två mål ganska tidigt! En bra match, men jag tror ingen är nöjd med ett kryss…”

ÖIK:s matchreferat hittas HÄR.

Önnered är fortfarande obesegrade med två segrar och tre kryss hittills. FIF har fem inspelade poäng på sina fyra första matcher. 

 

I 5B har också bloggen fått in en kommentar från Mossens Axel Sandquist angående deras kryss (1-1) mot FC Linné i onsdags. Sandquist sa så här om matchen:

”Linné måste passa oss dåligt, vi har alltid svårt för de. Förra året förlorade vi båda matcherna och nu kryss. Jag har svårt att förstå att de bara tagit ett poäng tidigare. Men matchen var jämn och x känns rättvist. Vi får inte igång någon speciellt bra spel och ingen av lagen skapar så mycket chanser. Tror Linné kommer klättra i tabellen.”

 

6A

Croatia Göteborg – Gamlestaden FF 3-0 (1-0)

Derby på G-vallens konstmatta när Croatia tog emot GaFF i torsdags. Croatia fick med sig 1-0 in i pausen efter mål av Mohamed Simmo och i början av andra nickade kaptenen Jerry Thörner in 2-0. Det skulle även bli ett tredje mål för Croatia när Abel Zerai satte 3-0 med tio kvar.

Croatias Tim Berndtson hade följande att säga om matchen:

”Två matcher med bara två dagars mellanrum denna veckan och det är tufft vilket vi visste. Idag var det Gamlestaden som var motståndare. Tycker vi styr hela matchen i princip 90 minuter. Vi gör de svårt ibland för oss och tappar mycket boll och slår bort enkla pass. Gamlestaden får inte låna särskilt mycket och vill och tror inte dom hade ett skott på mål ens. Vi gör 1-0 i första som tydligen ska ha varit offside enligt vara gubbar på bänken, 2-0 och 3-0 kommer i andra halvlek då vi kontrollerar matchen helt och hållet. En stabil seger men återigen mycket slarv i mellan åt och om vi minskar det så kommer vi att göra bra mycket mer mål.”

GaFF:s burväktare Philip Bladh sa så här om derbyförlusten:

”Tuff match att vänta visste vi. Vi hade några avbräck men vi visste vad som skulle väntas. Mycket fram och tillbaka i inledningen men croatia börjar få mer och mer bollinnehav. Tillslut så får dom ett läge från högerkanten och han viker in och skjuter högt och 1-0 som det står i halvlek. Andra halvlek så tar dom över mer och mer och släpper in 2-0 för att en stund senare sätta dit 3-0. Sammanfattar man det så är man såklart besviken men vi verkligen inte riktigt nära att hota dom. Croatia spela väldigt bra och kunde spela av matchen tillslut. Men det är bara att blicka vidare till nästa match och ta 3 pinnar då!”

GaFF:s matchrapport hittas HÄR.

Bloggen hade ju nykomlingen Croatia som seriefavorit och laget har inlett starkt med maximala nio poäng på sina tre första matcher. Gamlestaden har en seger och två förluster hittills. 

 

6B

Bjurslätts IF – FTU 4-3 (2-1)

Bjurslätt var indragna i bottenstriden förra säsongen men har inlett årets säsong stabilt. I torsdags kom andra segern i en svängig match mot FTU på Tuvevallen. Goran Mihajlovic såg till att BIF ledde med 2-0 när den första halvleken gick mot sitt slut med FTU hann med en reducering (Mergim Rexhepi) innan paus. Mihajlovic fullbordade dock sitt hattrick tidigt i andra och såg till att Bjurslätt ledde med 3-1. Med en kvart kvar reducerade dock Oguzhan Yilmaz från straffpunkten och gav lite spänning till matchen. Najib Nbou gjorde dock 4-2 innan FTU både fick ett rött och även gjorde matchens sista mål (Gökhan Görgülü på straff). 

BIF:s Christoffer Boström sa så här om matchen:

”Det var fantastiska förutsättningar för en fin kväll då vädret var på topp och gräsmattan likaså. Vi låg lite lägre i vårt försvarspel och skar av ytorna rätt bra vilket gjorde det svårt för FTU att komma fram till några farliga lägen inledningsvis. Runt halvtimmen spelad får vi en frispark i farligt läge, som sedan Goran Mihajlovic placerar in vackert med högerfoten (som enligt han själv är lokalfotbollens bästa). Några minuter senare utökar Goran till 2-0 på straff. Efter det blir vi något övermodiga och FTU utnyttjar detta och reducerar precis innan halvtid. Andra halvlek hinner knappt starta innan Goran gör sitt för kvällen tredje mål och 3-1 till Bjurslätt. Resterande del av andra halvlek tycker jag att vi har rätt bra kontroll på matchen även om vi tyvärr bjuder in FTU två gånger om när vi drar på oss två straffar som ledde till deras reduceringar 2-3 och 3-4.”

FTU:s tränare Romeo Vidovic sa så här om förlusten:

”Rolig och målrik match på naturgräs. Halva startelvan borta idag men jag tycker killarna gör en riktig kämpainsats och verkligen kämpar in i kaklet. Synd att vi inte får med oss en pinne men vi ska vara glada för inställningen och ta med oss den till nästa vecka.”

Bjurslätt har öppnat säsongen med två segrar och två förluster. FTU jagar fortfarande första segern och har två poäng hittills på sina tre första matcher. 

 

6C

Järnbrotts IF – FC Heden 1-3 (1-2)

FC Heden har börjat bra i årets 6C och är fortfarande obesegrade. I torsdag blev det en 3-1 seger borta mot Järnbrott. Kim Nordström inledde målskyttet för Heden efter 18 minuter men strax efter kom kvitteringen genom förra årets målkung Henrik LundhNiclas Andersson ser dock till att Heden leder i paus med 2-1. Resultatet står sig långt in i andra innan Nordström stänger butiken med sitt andra och Hedens tredje mål i 82:a. 

JIF:s Linus Laggar sa så här om förlusten:

”Efter tre raka förluster möter vi idag Heden som vi vet har många duktiga fotbollsspelare i truppen. Innan match pratar vi om att sätta hög press med hela laget och störa Heden tidigt i deras uppspelsfas. Vi lyfter, ligger tätt, jagar och kämpar för varandra med en helt annan inställning är tidigare matcher. Vi pressar högt och de blir tydligt frustrerade ett par gånger under matchen hur vi stör deras uppspelsfas. Spelet är jämnt men Heden har de skarpaste lägena och gör 0-1 men vi lyckas snabbt skarva en inspark som friställer Henke som gör 1-1. Matchbilden är sen fortsatt jämn men Heden vänder till 1-2 genom instick till fristående spelare i straffområdet. I slutet går vi ner på en trebackslinje och trycker upp laget men vid en omställning är det Heden som istället sätter punkt för kvällen. En bra match där båda lagen vill spela fotboll. Ett stort plus till hela laget som spelar enligt plan och visar vilja att kämpa 90 minuter.”

Hedens Robert Vöks sa så här om segern:

”Vi börjar matchen lite trevande. Ganska lågt bolltempo och dålig rörelse. Vi utbyter lite halvchanser och hörnor men inga direkta farligheter. Efter 15-20 minuter har vi äntligen jobbat oss in i det och får till ett bättre passningsspel. Någonstans här gör vi också 1-0 genom Kim som blir frispelade efter en fin vändning och instick. Järnbrott kvitterar kort därefter via en magisk framspelning och friläge. Kvitteringen till trots så håller vi uppe både passningstempo och bollinnehav. Vi har både en boll i stolpen och en i ribban innan Kim jobbar in ett inlägg från höger som Niclas dunkar upp i nättaket på första stolpen. I andra väntar vi på det ”dödande” 3–1 målet men då det dröjer vädrar Järnbrott chansen till poäng. Via långa bollar på Bengt är de nära att rinna igenom några gånger. Avgörande målet kommer med dryga kvarten kvar. Niclas river sig loss från sin försvarare och bryter in i straffområdet. Han friställer matchens lirare Kim med en fin passning och 3-1. Matchen avgjord och resten av minutrarna spelas av. Välförtjänt vinst men en eloge till Järnbrott för att de aldrig gav upp.”

Heden alltså obesegrade med två segrar och två kryss hittills. Tyngre för JIF som alltså åkte på sin fjärde raka förlust. 

 

/Rasta