Vi avslutar veckorapporteringen med torsdagens division 7:

 

TORSDAG 27/8

7A

Angered SK – Högaborg Kärralunds FC 5-0 (2-0)

Det blev en säker seger för Angered SK i torsdags när Högaborg Kärralund besökte Lövgärdesplan. ASK hade 2-0 redan efter elva minuter efter mål av Abdirahman Isse Ali och Abdifatah Mohamed (på straff). Resultatet stod sig till paus och i mitten av andra gjorde Abdullahi Mohamed både 3-0 och 4-0 innan Abdullahi Warsame Jama avslutade målskyttet i 84:e. 

HKFC:s Prithul Kharel Chhetri sa så här om förlusten:

”Vi möter Angered SK som har presterat bra de senaste två matcherna med vinster i bagaget. Vi ställer upp med ett bra lag men tyvärr med bara en avbytare. Angered SK pressar på väldigt mycket i början och styr spelet direkt. Vi försöker styra mitten och blir tvungna att spela väldigt defensivt. De får in två mål, varav en på straff. På deras halvplan skapar vi några chanser men de är snabba med att kontra. Mot slutet av första halvlek får vi igång en helt okej presspel. Vi fortsätter med samma inställning i början av halvlek men märker att tröttheten börjar smyga in och skillnaden på konditionen mellan vårt och deras lag. Vi fokuserar på ett offensivtspel vilket leder till många kontringar för motståndarna. Matchen slutar 5-0 till Angered SK. Vi möter ett bra och snabbt lag som lyckas röra runt bollen mycket. Vi får fortsätta med träningarna och hoppas på att det ska vända de kommande matcherna.”

ASK har nu tre raka segrar i årets 7A och den fina målskillnaden 19-4. Högaborg Kärralund har inlett med tre förluster. 

 

7B

Bergsjön SK – Slottsskogen/Godhem IF 0-1 (0-0)

Slottsskogen/Godhem kom till Bergsjövallen i torsdags med tre raka segrar i ryggen och det skulle även bli en fjärde, men den satt  riktigt långt inne! Matchen såg ut att sluta 0-0 men i sista minuten så kunde SG:s Albin Westerlund avgöra! 

Matchhjälten Westerlund sa så här om segern:

”Utan att känna till något alls om Bergsjön så var känslan inför matchen att detta kommer bli tufft och att motståndarna förmodligen skulle vara löpstarka. Helt riktigt stämde den känslan. Bergsjön satte fart direkt och hade fin rörlighet och skapade till en början ett par halvchanser. Sedan kom vi in i matchen lite mer men Bergsjön lyckades ställa oss offside flertalet gånger när vi var påväg mot deras mål. Matchen utvecklade sig mer mot att båda lagen slog mycket långbollar. Svårt för mittfälltarna att delta i spelet så som de vill. Det böljade fram och tillbaka. Bergsjön hade ett ribbskott och vi hade några farliga omställningar. I matchens sista minut driver Mille bollen på högerkanten och kommer ner mot deras straffområde. Där spelar han fint in bollen i målområdet. Jag lyckas stå på rätt plats och kan trycka in 1-0. Oerhört skön seger för oss. Bergsjön var riktigt tuffa, och då är de så gött att vinna matchen.”

Slottsskogen/Godhems matchrapport hittas HÄR där även bloggen lånat bilden till inlägget. 

SG toppar 7A med maximala 12 poäng på de fyra första matcherna. För BSK var det första förlusten och laget har fyra poäng efter tre spelade matcher. 

 

7C

Brämaregårdens FC – Fotö GoIF 4-5 (1-1)

Det blev riktigt målrikt när Brämaregården och Fotö drabbade samman i torsdags på Bravida Arena. Det var lika i halvtid efter två sena mål. Hamid Hosseini satte 1-0 i 39:e men Georg Gustavsson nickade in kvitteringen tre minuter senare. Lagen började att följas åt i början av andra. William Reusch Eide gjorde 2-1 för BFC men strax efter kom 2-2 på straff (Oliver Jansson). Fotö ryckte sen med tre raka mål! Alberth Gustavsson satte både 3-2 och 5-2 och Jansson blev också tvåmålsskytt med sitt 4-2 mål. Jansson blev dock utvisad med 25 kvar och BFC gjorde ett försök att ta sig ikapp. I 82:a kom 3-5 genom Adriano Maciel Bras och bara tre minuter senare var det plötsligt 4-5 (Reusch Eide med sitt andra mål). Även BFC fick sen ett rött i slutet och kom aldrig närmare. 

BFC:s tränare Benjamin Landeback hade följande att säga om matchen:

”Vi startar matchen ganska bra och skapar ett par chanser tidigt, sedan tar vi ledningen sent i första halvlek på retur men lyckas inte hålla den särkilt länge. Ganska jämn första halvlek där jag tycker vi skapar tillräckligt för att göra fler mål än de. I andra forsätter vi gå in med samma vilja som i början av första och tar ledningen igen, tyvärr så kollapsar vårt försvar under några minuter där Fotö gör ett par mål och vi skapar oss själva en uppförsbacke. Vi jobbar oss in i matchen igen och är så nära en kvittering men Fotö klarar och vinner matchen, kändes som att vi kunde ha vunnit denna så känns då extra tungt att förlora men ändå ett steg i rätt riktning med vårt anfallspel.”

Brämaregården har nu tre raka förluster och får kämpa vidare. Fotö är obesegrade hittills med två segrar och ett kryss. 

 

/Rasta