Dags att kasta sig över helgens action i 4A!

 

FREDAG 28/8

Guldhedens IK – Jonsereds IF 1-3 (1-2)

Det var två formstarka lag som möttes på Guldheden Södra i fredags. GIK var obesegrade med två segrar och ett kryss och gästande Jonsered hade tre raka segrar efter sin premiärförlust. Efter en dryg halvtimme var det JIF som öppnade målskyttet genom Nils Asteberg. Guldheden svarade när Isac Boukachabia drog in en frispark men innan paus ledde JIF igen efter mål av Gabriel Felldén. GIK drabbades sen av en utvisning en kvart in i andra och i slutminuterna kom även 3-1 för Jonsered genom Simon Jonsson! I slutet hade även Guldheden en straff som slogs i ribban

GIK:s assisterande tränare Magnus Karsvall sa så här om matchen:

”Årets första förlust och nu kommer man ihåg hur det är att vara idrottsentusiast, det är riktigt surt att förlora! Sett till andra halvlek vinner Jonsered rättvist då de kontrollerar dessa 45 minuter väl. Vi ligger under i paus vilket känns konstigt då vi haft de hetaste chanserna men bjuder tyvärr Jonsered på två otroligt billiga mål. Annars en svåranalyserad match. Vi känner att vi inte alls är där idag under stora delar. Vi ligger långt ifrån, sätter inte presspelet, passiva och lite energilösa. Ändå ger vi nuvarande serieledarna en fight in på mållinjen så det kanske inte var så illa ändå. Vi ska tillägga att en utvisning med 35 minuter kvar och missad straff i andra inte hjälpte våra chanser idag. Vi önskar Adej och Jonsered lycka till i sin kamp om att nå division 3.”

JIF:s Jacob Skattner sa så här om segern:

”Guldheden, obesegrade innan igår – med all rätt. De låg rätt i positioner, och riktigt heta i sin press. Jag & Tim hade det knivigt att hitta rätt på innermittfältet hela första halvlek. Målen kommer alla tre i första från fasta. En salig blandning försvarslarv och skickliga offensiva aktioner. Jäkligt viktigt vinst att plocka borta på konstgräs mot ett så starkt lag som Guldheden. De blir tuffa att möta även för resterande lag i serien.”

JIF:s matchrapport hittas HÄR där även bloggen lånat bilden till inlägget (fotograf Roger Lindberg). 

GIK skriver om matchen HÄR

Jonsered toppar en lite haltande 4A-tabell och har nu alltså vunnit sina fyra senaste matcher!

Guldheden har nu två segrar, ett kryss och nu då även en förlust. 

 

FC Komarken – Kärra KIF 2-1 (1-1)

Komarken fortsätter att plocka poäng men fortsatt riktigt tungt för Kärra KIF. I fredagens match på Kongevi så fick Kärra en fin start då Arvin Hamidi satte 1-0 ganska tidigt i matchen. Innan paus hade dock Shvan Kamal kvitterat för hemmalaget. Måltjuven Kamal slog även till i början av andra och det räckte till seger för FCK

Komarkens Carl Gustavsson hade följande att säga om vinsten:

”Go seger! Tycker vi var bättre och borde avgjort matchen i första halvlek. Vi har en del riktigt bra lägen som vi borde utnyttja! Men två stycken riktiga måltjuvsmål utav Shwan Kamal var viktigt. Som sagt en go seger och bra kämparinsats från hela laget. Nu laddar vi om och gör oss redo för tisdag.”

Kärras Nedim Dzafic gav följande kommentar till bloggen efter matchen:

”Redan från börjar visste vi att dem är starka och ett bollrullande lag. Matchen börjat mjukt av båda laget för att komma in i matchen. Men sen gör de ett skitmål, men som sagt mål är mål. Vi jobbat ihop oss riktigt bra strax efter målet så, får vi igång ett mycket fint passningsspel med djup boll på Gafur, som spelar snett in till Arvin som gör en riktigt fint mål. Andra halvleken gör Komarken en förändring som ändrar hela matchen, vi hittar inte vårt passningsspel helt enkelt ingenting. Så gör de mål på vårt egna misstag, men som sagt mål är mål hur som helst. Vi försöker komma in i matchen men tyvärr försvarade de riktigt bra, kompakt som ett lag och gick på kontringar. Sen tycker jag vi skulle ha straff, men det tyckte inte domaren, han blåste frispark till dem och gav Chrille gult kort. Riktigt tråkigt att förlora match efter match. Vi dominerar matchen men går alltid därifrån med förlust. Vill beröma Komarkens tränare Moha, min gamla spelkompis, (i IFK – Häcken) skönt att se honom så tidigt att bli tränare. Önskar Komarken lycka till vidare i serien. Och blickar framåt mot en riktig tuff hemma match mot Angered MBIK, som är det skickligaste bollhållande laget i serien.”

Komarken är fint med i mitten av tabellen med nio poäng på sina fem första matcher.

Kärra KIF har nu inlett med sex raka förluster

 

Ytterby IS – Partille IF FK 2-2 (1-2)

Nykomlingen Ytterby kom till fredagens match med maximala nio poäng på sina tre första matcher och ställdes mot förra årets 5A-kollega Partille hemma på konstgräset på Ytterns IP. Det smällde direkt i matchinledningen då Partilles Marcus Månsson gjorde 1-0 efter två minuter men efter fem spelade var det kvitterat (målskytt Kevin Karlsson). Halvleken såg sen ut att sluta 1-1 men det sista som hände var att Olle Andersson satte 2-1 för gästerna. Det såg sen ut som Partille skulle bli första laget att besegra Ytterby denna säsongen men i 87:e fick hemmalaget en straff som Joakim Thornberg förvaltade på bästa sätt! 

YIS tränare Robert Tartagni sa så här efter matchen:

”En på förhand lurig match eftersom Partille känner oss väl sedan våra två tidigare säsonger i division 5. Dubbla underlägen gör matchen svår för oss. Dessutom i känsliga lägen med insläppta i andra minuten och 45+1. Vi trycker på och får tillslut en, korrekt dömd straff (baserat på GP bilderna då jag inte såg situationen alls när den skedde). Trots ramträffar och i övrigt nog med chanser för att vinna matchen och förlänga sviten av segrar får vi endast en poäng med oss. Vi har oss själva att skylla då vi inte är tillräckligt fokuserade i båda boxarna. Vi tar med oss det vi gjorde bra tillsammans med killarnas moral och uppvisade karaktär. Nya tag i matchen mot FC Komarken på tisdag i säsongens andra derby. Passa på att ge domarteamet med huvuddomare Adnan Tongur i spetsen beröm. Bra upplevd dialog med båda lagens spelare matchen igenom.”

Bilder från matchen hittas på YIS hemsida HÄR (forograf Joakim Strand). 

Ytterby är numera det enda laget i 4A som inte förlorat ännu och de är med bra i toppen på en andraplats med en match tillgodo på ettan Jonsered.

Partille har det tuffare och har fyra poäng på sina fem första matcher

 

SKIF Semberija – Nol IK 0-3 (0-1)

Det blev en liten skräll på Bergsjövallen i fredags när gästerna Nol IK tog sin första seger för året genom att besegra SembeirjaAran Bajazidi satte 1-0 redan efter fem minuter, en ledning som stod sig in i pausen. Hemmalaget fick dessutom sin kapten Franck Franklin utvisad efter två gula precis innan halvtid. Bajazidi gjorde sen även 2-0 i början av andra och i matchens sista minut kom även 3-0 (Markus Backebrant). 

Semberijas tränare Marko Babic sa så här om förlusten:

”Nol vann rättvist! Jag har aldrig varit med nåt liknande i mitt liv. På nåt sätt är det bra att detta hände detta så att mina spelare ska fatta att fotboll är inte så lätt som dom tror. Många fattar inte att dom spelar i divison 4 . Det är tyvärr för en del för hög nivå. Vi gör verkligen allting först vi ska utveckla dom men om jag ska tvinga en 20-åring att han ska springa och spela fotboll på en sån fantastiskt plan en fredagkväll utan att han själv ska ha denna inställning då vi har ingeting att snacka om. Sedan blir de för mycket att vinna två matcher i rad med en man mindre i nästan 60 minuter. Vi ska försöka undersöka i veckan vad som är problemet hos vissa spelare och göra oss redo för Lerum som kommer att blir en match som ska visa oss vägen. Ska vi tävla om förstaplatsen eller ska vi nöja oss att stanna kvar i serien!”

För Nol var det alltså första segern och laget har nu fyra poäng på sina fyra första matcher. Semberija står på tre segrar och två förluster. 

 

SÖNDAG 30/8

Angereds MBIK – Lerums IS 3-2 (1-1)

Nykomlingarna fortsätter att gå bra i årets 4A och idag tog Angered MBIK sin tredje seger på fyra matcher. Hemma på Lövgärdesplan blev det 3-2 mot gästande Lerum. Malik Koné satte 1-0 för hemmalaget i början av matchen men innan halvtid så kvitterar Lerum genom Alfred Lilja. I mitten av andra tog även LIS ledningen när Patric Andersson hittade rätt med en frispark. Men Angered visade styrka och Berat Deniz visade att han också kan slå frisparkar för han kvitterade till 2-2. I slutminuterna avgjorde sen Koné med sitt andra mål för dagen! 

Angereds Ali Simmo sa så här om segern:

”Fantastisk känsla, vi spelar mot ett bra lag! Men vi är några nivåer bättre, vi kämpar och ger oss inte. Vi tar ledningen sen tar dom ledningen och vi lyckas vända i sista minuterna. Vi jobbar som ett lag där ingen ger sig vi kämpar och till slut så visar resultatet det. Skönt sätt att avsluta helgen på, vi jobbar på som vanligt inför nästa match.”

Lerums Patric Andersson gav följande analys av matchen:

”Ganska böljande första halvlek där båda lagen kommer till målchanser. Angered får in 1-0 ungefär 10 minuter in i matchen. Vi utnyttjar många kontringar som gjorde det svårt för Angered. 1-1 efter 25 minuter och vi äter oss in i matchen. I andra halvlek är Angereds försvar slarviga med bollen så att vi kommer i 3 mot 2 lägen några gånger men inte får resultat på avsluten. Tillslut slår vi in en frispark i mål och vi känner oss starka. Dock äter Angered sig in i matchen bra och resulterar med en kvittering snabbt efter vårt ledningsmål. Matchen avgörs av en slumpboll i princip matchens sista spark som styrs till ett friläge som dom sätter. Tung förlust.”

Angered har nu tre segrar och en förlust på sina fyra första matcher och är fyra i tabellen. 

Lerum har spelat ihop tio poäng på sina sex första matcher och är trea. 

 

/Rasta