Vi tar oss vidare och kollar till helgens matcher i 4B:

 

FREDAG 28/8

Eriksbergs IF – IFK Björkö 2-2 (0-1)

Det blev en dramatisk upplösning på Rosenhill i fredags när Eriksberg gästades av Björkö. Björkös 1-0 mål av Christoffer Karlsson Gissleholm i den 17:e minuten stod sig en bra bit in i den andra halvleken. Blerim Peci kvitterade med tjugo kvar men i 88:e kom sen 2-1 för Björkö genom Theo Kornbakk! Djupt in på stopptid fick sen hemmalaget en straff som rutinerade Olof Möller satte dit och matchen slutade 2-2. 

EIF:s Peter Johansson sa så här om matchen:

”Tycker att det är ett rättvist resultat. Björkö bättre i första . Vi bättre i andra. Det kanske inte är så mycket skönlir alla gånger då det är mycket kamp där det spelas på gränsen i många situationer. Det känns som att när Björkö gör 2-1 i 87:e så är det rullgardinen ner. Men vi reser oss och Möller kvitterar på straff på övertid. Viktig poäng för fortsatt överlevnad . Vi tackar Björkö, publiken och domartrion för en härlig kamp.”

Björkös Theo Kornbakk sa så här till bloggen efter matchen:

”Vi inleder stabilt och gör välförtjänt 1-0 och efter de tycker jag att hela första halvlek är kontrollerad av oss. Kommer ut till andra och Eriksberg tar över kommandot och lyckas trycka in 1-1. Vi gör 2-1 i 89:e och där känns det väl som matchen redan är avgjord. Men domaren ville annat och blåser straff för Eriksberg minutrarna senare. Tungt som fan men Björkö kommer igen starkare!”

För Eriksberg var det tredje krysset på de första sex matcherna och laget har nu sex inspelade poäng. Björkö har fått ihop sina tio poäng på sina fem första matcher. 

 

LÖRDAG 29/8

KF Velebit – Askims IK 10-1 (6-1)

Toppen mot bottenVelebit IP i lördags och det märktes. Hemmalaget Velebit tog ledningen efter 12 minuter genom rutinerade målgöraren Ivica Skiljo men Askim hängde med hyfsat målmässigt till en början. Sista kvarten av första gjorde dock hemmalaget fem raka målDejan Gavrilov nickade in 2-0 innan Emilio Rossi satte fyra raka mål! Askim fick visserligen in ett mål i sista minuten av den första halvleken (Oliver Kårlin på straff) men matchen var självklart körd. I andra gjorde sen Amaro Nyass tre mål och Kassim Coaney ett. 

Velebits Paolo Rossi sa så här om matchen:

”Dagens match var väldigt viktig för oss om vi ville försöka hänga på topplagen. Så därför kom vi överens om att gå ut med hög press och att inställningen var ytterst viktig. Sen vet jag inte riktigt vad jag ska säga. Vi äger matchen totalt (Askim skapar kanske något litet här och var, men inget speciellt). Innan första halvlek som vi gjorde super, hade vi gjort 6 mål genom Ivo, Denis G samt Emilio 4. Matchen var såklart död efter detta och alla som spelat fotboll vet hur svårt de är att hålla motivationen uppe, så därför blev väl andra halvlek inte något att hänga i granen, men Abo (3) och Kassim hann också näta så matchen slutade 10-1. Så jag får tacka för matchen och hoppas verkligen att Askim får med sig något framöver i form av poäng.”

Askims tränare Lo Gröndahl hade följande att säga om matchen:

”Likt matchen mot Zenith så har vi väldigt många spelare borta och med en redan tunn trupp slår det hårt mot oss. Men vi ska givetvis kunna prestera bättre än så här. Våra tre debutander från p16 laget- Erik, Bardia och Eliah- gör utifrån förutsättningarna bra ifrån  sig. Möjligheten att vända på detta finns och det gäller för oss att både tro på det och jobba stenhårt för det.”

Velebits matchrapport hittas HÄR och bloggen har även lånat bilden till inlägget från Velebit

Velebit är med i toppen och är fortfarande obesegrade. Laget är tvåa, två poäng bakom Balltorp men med en match tillgodo. Läget för Askim är självklart riktigt mörkt. Mer än halva säsongen spelad och laget är sist med noll poäng och 4-33 i målskillnad och alla lagen framför har dessutom en match tillgodo. I detta läget ser det självklart ut som laget kommer åka rätt ner i femman.

 

Älvsborgs FF – Göteborgs FF 2-3 (1-1)

Efter en svag start med två pinnar på de fyra första matcherna har nu GFF vaknat till. Fina 5-2 mot Balltorp i förra omgången följdes upp av 3-2 mot Älvsborg i helgen. Det började dock katastrofalt för MajornalagetPåvelundAlbert Jörnvik gjorde mål för ÄFF i första matchminuten! GFF avslutar dock starkt och börjar även den andra halvleken starkt. I 44:e matchminuten kvitterade Teodor Nastevski Lindström på straff och bara några minuter in i andra gjorde David Wilson Brandin 2-1 för GFF. 3-1 (Wilson Brandin igen) kom bara fem minuter senare! ÄFF fick dock kontakt igen när Marcus Collstedt reducerade men 25 kvar. ÄFF kom dock inte närmare och fick istället spela sista kvarten med en man mindre.

GFF:s assisterande tränare Christoffer Sevholt sa så här om segern:

”Med nyvunnet självförtroende från vinsten mot Balltorp senast så klev vi in på planen med ett större självförtroende och en gnutta arbetsro. Älvsborg som förra året gjorde så att vi missade chansen till kvalplats genom att vända båda matcher från underläge till uddamålsvinster, om jag inte minns fel. Så hur som, vi var riktigt taggade och hade respekt för deras långa spel, med djupledslöpningar samt att det är lag som aldrig ger upp. Älvsborg gör redan i matchens andra eller tredje minut 1-0 på ett vackert frisparksmål. Men det stoppar oss inte idag. Vi tar tag i matchen och börjar skapa lägen. Känns som att vi överlag börjar hitta rätt spelare på rätt position. Vi tappade inför säsongen fyra spelare som ingått i senaste årens lagstomme samt vår skyttekung Charlie som varit skadade och nu är ute på resande fot. Med andra ord har vi fått spela ihop lite nya pjäser samt tvingats hitta nya roller på och utanför plan till det yngre ledet. I matchen syntes framförallt att vi som lag nu kommit in i positionsspelet och börjat m ta ansvar för våra tilldelade roller. Vi kvitterar till 1-1 i slutet av första och det känns som att Älvsborg kört fast medan vi har momentum. Första kvarten i andra gör Wilson två mål och missar chansen till ett hattrick. På ett av deras få genombrott gör Älvsborg 2-3 och det blir trots ett rött kort på Älvsborg-spelare nervigt för oss på slutet men vi lyckas hålla undan och vinner igen. Skönt! Vi tackar Älvsborg för en god kamp som alltid och önskar ett lycka till.”

ÄFF:s matchreferat hittas HÄR

”Polkagrisarna” har nu sakta men säkert börjat klättra i tabellen och är nu sexa med åtta inspelade poäng på sex matcher. ÄFF har hittills två segrar och tre förluster på sina fem första matcher.  

 

/Rasta